Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Το πυρηνόξυλο* είναι μπαταρία ηλιακής ενέργειας

Το πυρηνόξυλο* είναι μπαταρία ηλιακής ενέργειας

Του Ιωάννη Σαμαρά,
Λέβητες Βιομάζας «Ν. Σαμαράς»

Η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη μας, οφείλεται στο Φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Το φαινόμενο αυτό, είναι ένα «στρώμα αερίων» τα οποία επιστρέφουν τις ανακλώμενες ακτίνες του ήλιου, ξανά και ξανά, προς στην Γη. Μεταξύ των αερίων αυτών που αθροίζονται εκεί, είναι το μεθάνιο και το διοξείδιο του άνθρακα. Τα ανανεώσιμα στερεά καύσιμα, στα οποία περιλαμβάνεται το πυρηνόξυλο, δεν επιβαρύνουν καθόλου το φαινόμενο του θερμοκηπίου, γιατί εδώ, έχουμε μηδενικό ισοζύγιο. Όσο εκπέμπουμε όταν το καίμε για να ζεσταθούμε, τόσο και ακόμη περισσότερο δεσμεύει το δένδρο με την φωτοσύνθεση, για να ξανακάνει πυρήνες καρπών. Να μας θρέψει και να μας ζεστάνει.
Δηλαδή, όσο διοξείδιο απελευθερώνουμε ετήσια, με την καύση των ανανεώσιμων αγροτικών υποπροϊόντων, τόσο (και ίσως περισσότερο) ξαναδεσμεύουν και ρουφάνε τα φυτά και τα δένδρα, με την φωτοσύνθεση κ.λ.π., για να ξαναδημιουργήσουν το αντίστοιχο προϊόν. Η φωτοσύνθεση γίνεται με την ηλιακή ακτινοβολία. Το πυρηνόξυλο είναι «μπαταρία ηλιακής ενέργειας». Με την καύση του πυρηνόξυλου, απελευθερώνουμε την ηλιακή ενέργεια και ζεσταινόμαστε. Χωρίς να επηρεάζουμε την κλιματική αλλαγή. Το CO2 που εκπέμπουν τα στερεά, υγρά και αέρια καύσιμα, με την καύση τους, δεν ανακυκλώνονται σχεδόν ποτέ.
Το μεθάνιο είναι είκοσι φορές πιο επικίνδυνο θερμοκηπιακό αέριο, σε σχέση με το διοξείδιο του άνθρακα, όταν διαφεύγει ζωντανό στην ατμόσφαιρα. Διαχωρίζουμε τα υποπροϊόντα της αγροτικής παραγωγής μας, και κάνουμε συλλογή π.χ. των κλαδεμάτων της ελιάς, και κάθε άλλου ξυλώδους υποπροϊόντος. Δεν θα τα κάψουμε στο ύπαιθρο. Συγκεντρώνουμε περισσότερη Ηλιακή Ενέργεια. Διαχειριζόμαστε με απλή φροντίδα στέγασης και φύλαξης ή τα επεξεργαζόμαστε πιο σύνθετα, π.χ. φτιάχνοντας προϊόντα συμπίεσης, όπως πελλέτα, μπριγκέτες κ.λ.π για να μεγαλώσουμε την επάρκεια της μπαταρίας μας, και να ζεσταθούμε πιο καλά, με περισσότερη θερμιδική ενέργεια. Οι λέβητες που καίνε, ετήσια ανανεωνόμενα αγροτικά υποπροϊόντα, δεν επιβαρύνουν.
Είναι και θα είναι πάντα μεγάλη η παραγωγή, υποπροϊόντων φυτικής παραγωγής, αγροτικής δραστηριότητας παραγωγής τροφίμων, (π.χ. λάδι, ελιά, φρούτα, ξηροί καρποί) και θα είναι πάντα σε πρώτη ανάγκη της ανθρωπότητας, γιατί είναι Μηδενικού ισοζυγίου CO2.
Φυτέψτε παντού δένδρα που θα μας κάνουν περισσότερο αυτάρκεις σε Ηλιακή Ενέργεια. Τα καμένα δάση, να φυτευτούν ξανά με παραγωγικά δένδρα. Προωθήστε και διευκολύνετε την αγροτική παραγωγική διαδικασία. Οι μηχανές εσωτερικής καύσεως, λειτούργησαν εξ αρχής, με φυτικό λάδι. Τα κάρβουνα, το πετρέλαιο, το αέριο, μας προχώρησαν γρήγορα, αλλά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που βλέπουμε σήμερα. Οι αγωγοί του αερίου και ο υδρίτης της Μεσογείου, ο φλεγόμενος πάγος, είναι στρατηγικά όπλα, αλλά επικίνδυνα. Η καλύτερη Μπαταρία Ηλιακής Ενέργειας, είναι τα ΕΤΗΣΙΑ ανακυκλώσιμα αγροτικά υποπροϊόντα.
Τα ετήσια ανακυκλώσιμα αγροτικά υποπροϊόντα, είναι Μηδενικού ισοζυγίου CO2, είναι δώρο Θεού.
*Το πυρηνόξυλο, κάθε χρόνο, είναι σε πρώτη ζήτηση για θέρμανση, και εξαντλείται αμέσως μόλις παράγεται. Μακάρι να προστεθούν, στην διάθεση και ζήτηση, τόσα άλλα πολλά προσφερόμενα αγροτικά υποπροϊόντα.