Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » «Το παλαιό πλακάκι – Ψαραδέλλη» γεμάτο χρώματα από αλλοτινές εποχές

«Το παλαιό πλακάκι – Ψαραδέλλη» γεμάτο χρώματα από αλλοτινές εποχές

psaradellis 1.jpg

psaradellis 1.jpgΟ χρόνος κυλά αδυσώπητος και στο διάβα του άνθρωποι, καταστάσεις, υλική και πνευματική ζωή, μεταβάλλονται, εξαφανίζονται, αναγεννιούνται, δημιουργούν και δημιουργούνται. Αέναος κύκλος εναλλαγών. Η εξέλιξη του ανθρώπου στηρίζεται στη μετάδοση της αποκτημένης πείρας από γενιά σε γενιά, με τη σκυτάλη της επαυξημένης γνώσης.
Η μνήμη συναντά την ιστορία όταν η αναζήτηση το επιδιώκει μέσα από κάθε διαθέσιμο στοιχείο. Στην εποχή μας, κυβερνά η ταχύτητα. Όλοι και όλα τρέχουν. Όμως υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να προλαβαίνει η αφομοίωση την επόμενη εξέλιξη. Να χαίρονται αυτό που έχουν και τους αρέσει, πριν έρθει το επόμενο που πολλές φορές του επιβάλλεται από λόγους που συμφέρουν άλλους και όχι τους ίδιους.
Στην εποχή του καταναλωτισμού, συνεχώς εφευρίσκονται τρόποι για να μη μας καλύπτει αυτό που έχουμε και για να θέλουμε εκείνο που δεν μας χρειάζεται. Για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες που μας υπαγορεύονται πρέπει να καταλήγουμε ακόμα και στον εύστοχα προωθούμενο δανεισμό!
Όλες αυτές οι σκέψεις, δεν γεννήθηκαν τυχαία. Αφορμή είναι η επίσκεψη σε ένα μοναδικό για τα σημερινά δεδομένα χώρο: «Το παλαιό πλακάκι», δημιουργημένο από τους αδελφούς Ψαραδέλλη. Σ’ αυτόν τον χώρο, τα σχέδια και τα χρώματα, ξυπνούν συναισθήματα και μνήμες από τα χρόνια που πέρασαν. Χαρά και συγκίνηση, συμπάθεια και λύπη. Αντιδράσεις που υπαγορεύονται από το ξαναζωντάνεμα εικόνων μιας άλλης παλαιότερης εποχής.
Χαρά, συγκίνηση και συμπάθεια στο αντίκρισμα των αγαπημένων χρωμάτων και των χαριτωμένων σχεδίων, λύπη πως σήμερα δεν υπάρχουν πια τα εργοστάσια που τα παρήγαγαν.
Έντονος ο προβληματισμός και η πικρία για το κατάντημα των εργοστασίων στη χώρα που οι άνθρωποί της έζησαν  και μετέδωσαν τον πολιτισμό μέσα από την τέχνη του πηλού και της κεραμεικής.
Στο αντίκρισμα των παλαιών αυτών δημιουργημάτων από ελληνικά χέρια, εκδηλώνεται αυθόρμητα η ταύτισή μας με το χώρο που ανήκουμε συναισθηματικά.
Θα ήταν χρήσιμη στον καθένα, μία επίσκεψη στους χώρους των καταστημάτων της εταιρίας «Το παλαιό πλακάκι – Ψαραδέλλης», ακόμα και μόνο για να πάρει μια γεύση από την «ιστορία του είδους».