Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Το κάλεσμα του Συνδέσμου Αθηνών για την κινητοποίηση

Το κάλεσμα του Συνδέσμου Αθηνών για την κινητοποίηση

4 kinitopoihsh.jpg

4 kinitopoihsh.jpgΜε επιστολή του ο Σύνδεσμος Αθηνών κάλεσε όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 13 Οκτώβρη, επισημαίνοντας τα εξής:
«Αγαπητοί συνάδελφοι
Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου απεργούμε, δεν εργαζόμαστε και συμμετέχουμε δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματισθεί στην Ομόνοια, στις 10 π.μ.
Απεργούμε και διαμαρτυρόμαστε για τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, την αντιασφαλιστική πολιτική και την πολιτική υποβάθμιση της ζωής μας.
Συνάδελφοι,
Μετά τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης που έχουν οδηγήσει τον ασφαλιστικό μας φορέα, τον ΟΑΕΕ, στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης και στην υποβάθμιση των παροχών του, η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νόμο για τη δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής, εξαπέλυσε νέα φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Θεωρώντας μας εκ προοιμίου φοροφυγάδες, κατήργησε το χαμηλά απαράδεκτο αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ και επανέφερε το αυτόματο κλείσιμο των ανέλεγκτων χρήσεων, για την περίοδο 2000 – 2006.
Αυτό σημαίνει 1.050 ευρώ επιπλέον φόρο στον καθένα μας, και 500 ευρώ χαράτσι για κάθε ανέλεγκτη χρήση. Εάν σε αυτά συνυπολογίσουμε την αύξηση 20% στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μας, την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και το κύμα ακρίβειας στην αγορά, αντιλαμβάνεστε το πόσο δύσκολη καθίσταται πλέον η ζωή και η επαγγελματτική μας επιβίωση.
Την ίδια ώρα, βέβαια, η κυβέρνηση μειώνει τη φορολογία στις ανώνυμες εταιρίες και επιχειρεί μία γιγαντιαίων διαστάσεων ιδιωτικοποίηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησσσης, που θα λειτουργούν με βάση επιχειρηματικά σχέδια.
Συνάδελφοι,
Η επίθεση της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν την πολιτική της, είναι ολομέτωπη και αγκαλιάζει όλους τους τομείς της ζωής μας. Την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, το δικαίωμα στη δουλειά.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Σύνδεσμος Αθηνών, πιστός στο αγωνιστικό και διεκδικητικό του ρόλο, σας καλεί να δώσετε δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όχι μόνο για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις ασκούμενες πολιτικές, αλλά και για τη διεκδίκηση μέτρων, όπως:
• Κάθε αυτοαπασχολούμενος – μικρός ΕΒΕ να φορολογείται με βάση τα καθαρά του έσοδα (κέρδη), όπως αυτά προκύπτουν από το βιβλίο εσόδων – εξόδων.
• Κατάργηση της διαδικασίας περαίωσης και συνάφειας.
• Φορολογικές ελαφρύνσεις για τα πρώτα τουλάχιστον πέντε χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της μικρής επιχείρησης.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 15.000 ευρώ και οικογενειακό αφορολόγητο εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Κατάργηση των δημοτικών φόρων.
• Δημόσια κοινωνική ασφάλιση με αύξηση της κρατικής επιχορήγησης του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 του προϋπολογισμού του και κάλυψη των ελλειμμάτων που προέρχονται από τις ενοποιήσεις.
• Κατάργηση του Π.Δ. 258/2005 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στον ΟΑΕΕ και ένταξη του επαγγέλματός μας σε αυτόν.
• Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
Όλοι στην Ομόνοια, τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη και ώρα 10 π.μ.».
Σημειώνουμε ότι με την ίδια επιστολή στάλθηκε και ενημερωτικό σημείωμα (δημοσιεύεται σε άλλες σελίδες) του φοροτεχνικού συμβούλου του Συνδέσμου, για τα νέα φορολογικά μέτρα.