Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » ΤΟ ΕΙΑΧ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ

ΤΟ ΕΙΑΧ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ

eiax vergopoulosnikites.jpg

eiax vergopoulosnikites.jpgΤο Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ) στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος, ξεκίνησε πιλοτικά την καθιέρωση διαγωνισμού για τους μαθητές της τελευταίας τάξης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον τομέα των θερμοϋδραυλικών.
Συγκεκριμένα, στις 11 Φεβρουαρίου 2008, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε ο διαγωνισμός των τελειόφοιτων θερμοϋδραυλικών–αερίων καυσίμων, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου 2008. Έλαβαν μέρος δεκατέσσερα σχολεία από την Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων  εννέα ήταν ΤΕΕ  του Υπουργείου Παιδείας, δύο του ΟΑΕΔ και τρία ΙΕΚ του Υπουργείου Απασχόλησης. Στο τέλος του διαγωνισμού, μέσα από μία ξεχωριστή ημερίδα, επιλέχτηκαν οι τρεις καλύτεροι μαθητές με κριτήριο την απόδοσή τους από την αρμόδια επιτροπή του Ε.Ι.Α.Χ. Συνολικά από τους πενήντα δύο μαθητές οι οποίοι  έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, τις τρείς πρώτες θέσεις κατέλαβαν κατά σειρά οι ακόλουθοι: Κωνσταντίνος Σαββέλης του ΙΕΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Γεώργιος Βουκοβίνος του ΙΕΚ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ, Ευστάθιος Καμπουρίδης του ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε  στις 14 Απριλίου 2008, στο κατάμεστο από επαγγελματίες του χώρου, αμφιθέατρο του ΙΕΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση  που οργανώθηκε προκειμένου το ΕΙΑΧ να ευχαριστήσει όλους τους φορείς, οι οποίοι βοήθησαν για να θεμελιωθεί ο διαγωνισμός αυτός ως θεσμός. Με την θεσμοθέτηση αυτού του διαγωνισμού, θα δίνεται στους μαθητές της τελευταίας τάξης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ευκαιρία να έχουν μία εμπειρία στον τομέα της αυριανής επαγγελματικής τους καριέρας, ερχόμενοι μέσω του ειδικά διαμορφωμένου χώρου, σε επαφή με τις συνθήκες και δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αύριο.