Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και του ΔΣ της ΟΒΥΕ

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και του ΔΣ της ΟΒΥΕ

Τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (Γ.Γ.Β.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Επαγγελμάτων και Ασφάλειας Εγκαταστάσεων, κ. Γιώργο Φρυσαλάκη και η ΟΒΥΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ., Δημήτρη Βαργιάμη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2021.
Στην τηλεδιάσκεψη, από την πλευρά της Γ.Γ.Β. συμμετείχαν οι κ.κ. Χρυσούλα Χριστάνα, Δήμητρα Άρχοντα και Γιώργος Ρασσιάς, ενώ από την πλευρά της ΟΒΥΕ συμμετείχαν, εκτός του προέδρου, ο Α’ αντιπρόεδρος, συν. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, ο γεν. γραμματέας, συν. Μιχάλης Κατσαρός και από το διοικητικό στελεχιακό προσωπικό ο συν. Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γ.Γ.Β. και είχε ως θέμα συζήτησης την επικαιροποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου Π.Δ. 112/2012 ΦΕΚ 197Α, που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ν.3982/11 και ν. 3844/2010.
Η τηλεδιάσκεψη διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα. ενώ αναπτύχθηκε διάλογος επάνω στις διατάξεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που χρήζουν ρύθμισης. Από την πλευρά της Γ.Γ.Β, ο κ. Γιώργος Φρυσαλάκης, ανέφερε ότι η συζήτηση αυτή γίνεται -και θα υπάρξουν και άλλες- προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές ρυθμίσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.
Η ΟΒΥΕ, και ειδικότερα ο πρόεδρος Δημήτρης Βαργιάμης, επεσήμανε την ανάγκη επικαιροποίησης του ΠΔ 112/2012, ιδιαίτερα στο κομμάτι της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την τεχνική νομοθεσία, της τεκμηρίωσης προϋπηρεσίας, της θεώρησης των αδειών και την ανάγκη αποσαφήνισης σχετικών διατάξεων και της ΥΔΚΕ, που όπως τόνισε, πρέπει να αποτελέσει ενιαίο έντυπο, προκειμένου να διασφαλίζονται οι καταναλωτές και η δημόσια υγεία. Παράλληλα, ανέπτυξε και άλλα σχετικά και ουσιαστικά ζητήματα, που προκύπτουν καθημερινά στον Κλάδο από τη μη ορθή εφαρμογή διατάξεων του ΠΔ και κοινοποιούνται στην Ομοσπονδία από μέλη της – Συνδέσμους υδραυλικών της χώρας.
Στο ίδιο επίπεδο κινήθηκε και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσες πρωτοβουλίες όσον αφορά στην παράνομη επαγγελματική δραστηριότητα και την ΥΔΚΕ, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι τα αιτήματα του Κλάδου στοχεύουν σε καλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίας και στην διασφάλιση των καταναλωτών.
Από την πλευρά του, ο γεν. γραμματέας της ΟΒΥΕ, Μιχάλης Κατσαρός, στάθηκε στο εξεταστικό κομμάτι, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται αλλαγές στην ύλη, όπως και στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στο πρακτικό κομμάτι της εκπαίδευσης.
Την τηλεδιάσκεψη έκλεισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Επαγγελμάτων, κ . Γιώργος Φυρσαλάκης, με την επισήμανση ότι θα υπάρξει συνεχής συνεργασία για την καλύτερη επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία. Από το γραφείο τύπου της ΟΒΥΕ