Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » Τη θεσμική θωράκιση των δασών ζήτησε ο Σύνδεσμος Αθηνών

Τη θεσμική θωράκιση των δασών ζήτησε ο Σύνδεσμος Αθηνών

Τη θλίψη του για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε στη χώρα μας το καλοκαίρι που μας πέρασε από τις πολλές πυρκαγιές στα δάση και την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να τις αντιμετωπίσει, εξέφρασε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αθηνών. Σε επιστολή του (18/7/2007) προς τη Βουλή των Ελλήνων, το γραφείο του πρωθυπουργού, τα πολιτικά κόμματα, τη ΓΣΕΒΕΕ, την ΟΒΣΑ και άλλους φορείς, επισημαίνει:

  «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών της Αθήνας, ερμηνεύοντας τα αισθήματα των 2.700 μελών του, εκφράζει τη θλίψη του για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας από τις συνεχείς πυρκαγιές στο δασικό μας πλούτο.
Εκφράζει επίσης τη θλίψη του, για την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές εν τη γενέση τους, λόγω έλλειψης πυροσβεστών, μηχανικών μέσων και, συνεννόησης, όπως ακούμε, των εμπλεκόμενων φορέων.
Είναι αδιανόητο για μια χώρα σαν τη δική μας, να μην είναι ζήτημα υψίστης σημασίας και προτεραιότητας, η λήψη όλων εκείνων των μέτρων που θα θωρακίσουν και θα προφυλάξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη χλωρίδα και την πανίδα της πατρίδας μας.
Είναι αδιάνοητο, επίσης, να μην υφίστανται οι αναγκαίοι νόμοι για τη θεσμική θωράκιση των δασών μας, νόμοι που δεν θα δίνουν το δικαίωμα σε κανέναν να διεκδικεί ή να καταπατεί εκτάσεις σε δασικές περιοχές.
Ως πολίτες αυτής της χώρας, απαιτούμε την προστασία των δασών, την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων, την ενίσχυση των δυνάμεων πυροπροστασίας για διαρκή και ασφαλή φύλαξη των ευαίσθητων δασικών περιοχών της Αθήνας και των λοιπών περιοχών της Ελλάδας, με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.
Επίσης, την κατάργηση των νόμων που διευκολύνουν την οικοπεδοποίηση και εμπορευματοποίηση των δασών και την αντικατάστασή τους από ένα νόμο που δεν θα επιτρέπει κανένα τετραγωνικό μπετόν στους δασικούς και περιαστικούς δημόσιους χώρους».
Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο Αθανάσιο Στρουμπούλη και τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Κωνσταντέλλο.