Αρχική » Περιεχόμενα » Ειδήσεις » Τη μνήμη του ποιητή της «Ρωμιοσύνης» Γιάννη Ρίτσου τίμησε το Πολύκαστρο

Τη μνήμη του ποιητή της «Ρωμιοσύνης» Γιάννη Ρίτσου τίμησε το Πολύκαστρο


Το έκανε πάλι το θαύμα του ο συν. Σάββας Τσουφλίδης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου στο Πολύκαστρο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ποίησης, εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη θεατρική ομάδα του δημοτικού κέντρου πολιτισμού και πληροφόρησης, σε επιμέλεια, διδασκαλία και σκηνοθεσία του συναδέλφου Σάββα Τσουφλίδη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του δημοτικού κέντρου πολιτισμού και πληροφόρησης, παρουσία της θυγατέρας του Γιάννη Ρίτσου Έρης, που ήταν η επίσημη προσκεκλημένη. Προλόγισε ο Σάββας Τσουφλίδης, ο οποίος και παρουσίασε το έργο του ποιητή, ενώ απήγγειλε στίχους από τη «Ρωμιοσύνη». Ακολούθησαν θεατρικές αποδόσεις αποσπασμάτων των έργων του Ρίτσου «Πέρα από τον ίσκιο των κυπαρισσιών», «Πρωινό άστρο» και «Επιτάφιος» από τα μέλη της θεατρικής ομάδας του ΔΕΚΠΠ Πολυκάστρου Βέρας Μαυροφρίδου, Θάνο Νάντσιο, Κατερίνα Γκουντενούδη, Δημήτρη Δελαρούδη, Αναστασία Τσανικίδου και Ευθύμη Κονιάρη. Πολλά τα δάκρυα και τα χειροκροτήματα, καθώς οι θεατρές ταξίδευαν μέσα από την ποίηση στις μέρες του ’44 – ’45 και ύστερα στις μέρες του 1936 από τις χρυσές σελίδες του Επιτάφιου.
Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο (τότε) υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης, ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πολυκάστρου Δημήτρης (Τάκης) Τατσίδης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ δήμου Κιλκίς Χρήστος Σπίγκος, οι αντιδήμαρχοι Πολυκάστρου Ηρακλής Τομπουλίδης και Χρήστος Τσανασίδης, ο σχολικός σύμβουλος Χρήστος Ίντος, ο πρόεδρος του ΔΚΠΠ Πολυκάστρου Ευάγγελος Αναστασιάδης, η πρόεδρος της ΔΕΚΤΑ Πολυκάστρου Ελένη Αδαμίδου, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.