Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » θέρμανσης » Thermovent Hellas AE: Αυτόματος εξαεριστής πετρελαίου Tigerloop®

Thermovent Hellas AE: Αυτόματος εξαεριστής πετρελαίου Tigerloop®

thermovent 1.jpg

Το Tigerloop® είναι ένα ειδικά εξελιγμένο προϊόν με σκοπό να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην περιβαλλοντική χρήση και στην λειτουργική ασφάλεια των εγκαταστάσεων θέρμανσης πετρελαίου.
Το Tigerloop® προσφέρει την ιδανική λύση τροφοδότησης πετρελαίου από την δεξαμενή προς τον καυστήρα, εξασφαλίζοντας απόλυτα την ασφαλέστερη μέθοδο τροφοδοσίας καθαρού και ελεύθερου από αέρα πετρελαίου παρέχοντας τη βέλτιστη καύση με την ελάχιστη δυνατή εκπομπή επιβλαβών ρύπων. Πρόκειται για ένα προϊόν παγκοσμίως καινοτόμο και πρωτοποριακό που κατασκευάζεται από την Σουηδική εταιρία Tigerholm. Αποτελείται από ένα θάλαμο εξαέρωσης με διπλό σύστημα πλωτήρων που διασφαλίζει την τέλεια εξαέρωση παροχής πετρελαίου στο μπεκ του καυστήρα. Η νέα ευρεσιτεχνία του «αντιαφρώδους» συστήματος παρέχει επιπρόσθετη ασφάλεια προστασίας αποτρέποντας την οποιοδήποτε πιθανότητα διαρροής πετρελαίου. Ο αυτόματος εξαεριστής πετρελαίου Tigerloop® διατίθεται σε τρεις εκδόσεις συνδυάζοντας τον τύπο του ενσωματωμένου  φίλτρου πετρελαίου. Η έκδοση Tigerloop® Plus προσφέρεται με ένα ειδικό spin-on
thermovent 1.jpgφίλτρο πετρελαίου διύλισης έως 20 μm, με διακόπτη παροχής και με υποπιεσόμετρο για το έλεγχο αντικατάστασης του φίλτρου.
Η εγκατάσταση του Tigerloop® είναι πολύ εύκολη, τοποθετείται σε μια ειδική βάση  κοντά στο καυστήρα, η τροφοδότηση πετρελαίου από την δεξαμενή γίνεται μόνο με μια σωλήνα παροχής χωρίς καμία επιστροφή, η σύνδεση προς το καυστήρα γίνεται με τους δύο εύκαμπτους σωλήνες προσαγωγής και επιστροφής της αντλίας του καυστήρα. Η χρήσης του Tigerloop® στην εγκατάσταση θέρμανσης πετρελαίου παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως:
• Μεταφέρεται μόνο η απαιτούμενη προς καύση ποσότητα πετρελαίου μεταξύ δεξαμενής και καυστήρα μειώνοντας τη άσκοπη μεταφορά ακαθαρσιών.
• Περιορίζεται ο κίνδυνος διαρροής πετρελαίου λόγω απουσίας του υπό υπερπίεση σωλήνα επιστροφής.
• Παρέχεται πλήρης καθαρισμός και τέλεια εξαέρωση του πετρελαίου έχοντας σαν αποτέλεσμα την ιδανική τροφοδότηση καυσίμου στο μπεκ του καυστήρα.
• Η περίσσεια πετρελαίου που δεν καίγεται επιστρέφει πίσω στον εξαεριστή και δημιουργείται μια συνεχής ανακυκλοφορία και προθέρμανση του πετρελαίου απορροφώντας τη θερμότητα της αντλίας.
Ο  εγκλωβισμένος αέρας στο πετρέλαιο προκαλεί πολλά προβλήματα στην λειτουργία, την απόδοση και την οικονομία του καυστήρα και της εγκατάστασης θέρμανσης.  Η λειτουργία του καυστήρα μπλοκάρει απαιτώντας τεχνική επέμβαση για την εξαέρωση της αντλίας, οι φυσαλίδες αέρα στο πετρέλαιο προκαλούν λειτουργικές διαταραχές και διακοπές στο καυστήρα και φθορά στην αντλία, στάξιμο πετρελαίου στο μπεκ, αυξημένη εκπομπή αιθάλης και φυσικά μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου.   Η τοποθέτηση ενός  αυτόματου εξαεριστή πετρελαίου Tigerloop® επιβάλλεται για κάθε λεβητοστάσιο θέρμανσης πετρελαίου, διότι αυτόματα αφαιρεί τον εγκλωβισμένο αέρα, παρέχει αξιόπιστη και χωρίς διακοπές λειτουργία στον καυστήρα, προσφέρει καθαρότερη και οικονομικότερη καύση, αυξάνει την ασφάλεια της εγκατάστασης και μειώνει το κόστος συντήρησης.