Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » θέρμανσης » Χαλύβδινοι λέβητες στερεών καυσίμων από τη Thermostahl

Χαλύβδινοι λέβητες στερεών καυσίμων από τη Thermostahl

thermostahl.jpg

Σημαντικά πλεονεκτήματα προσφέρει η νέα μορφή καύσιμης ύλης pellet
Λέβητες που προσφέρουν απεξάρτηση από το πετρέλαιο για τη θέρμανση κατασκευάζει η εταιρία Thermostahl.
Πρόκειται για λέβητες με καύση στερεών καυσίμων, βιομάζας και συσσωματώματα (pellet).
Το pellet είναι μία νέα μορφή καύσιμης ύλης, που προέρχεται από κατάλοιπα αγροτικών καλλιεργειών, από υλοτομία και επεξεργασία προϊόντων ξύλου (πριονίδια – ροκανίδια – ξύλα).
Στην αγορά διατίθεται ως τυποποιημένο κυλινδρικό βιολογικό καύσιμο, σε κόκκους 6-8 mm διάμετρο και μήκος 12-30 mm και με θερμογόνο δύναμη 4.500 – 4.900 kcal.
thermostahl.jpgΤα πλεονεκτήματα που έχει σε σχέση με άλλα στερεά καύσιμα (ξύλα – κάρβουνα) είναι:
• Απαλλαγμένο από υγρασία (<20%).
• Καίγεται χωρίς να αφήνει πολλά κατάλοιπα (στάχτη).
• Είναι απόλυτα οικολογικό.
• Η τιμή του είναι σχεδόν η μισή από τα υγρά ή αέρια καύσιμα.
• Βρίσκεται στη φύση και είναι ανανεώσιμο προϊόν.
• Παράγεται εύκολα, χωρίς πρόσθετα και χημικές ουσίες.
• Αποτελεί ιδανική λύση για θέρμανση κατοικιών, ξενοδοχείων, θερμοκηπίων, εργοστασίων, επαγγελματικών χώρων και αγροικιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγοράπαραγωγής συσσωματωμάτων βιομάζας – pellet είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στις βόρειες και κεντρικές χώρες της Ευρώπης (Σουηδία, Δανία, Αυστρία, Γερμανία κ.ά.) ενώ αρχίζει να εξελίσσεται και στις βαλκανικές και μεσογειακές χώρες.
Λέβητες Mutliplex
Οι λέβητες Multiplex στερεών καυσίμων της Thermostahl κατασκευάζονται σε μία γκάμα που καλύπτει θερμική ισχύ από 40.000 έως 1.000.000 kcal/h.
Στους λέβητες αυτούς υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης καυστήρα με αυτόματη τροφοδότηση καυσίμου από σιλό, καθιστώντας τους έτσι ιδανικούς για χρήση pellet.
Είναι λέβητες με συμπαγή κατασκευή από χάλυβα ST37-2, χωρίς στοιχεία ενώ ο φλογοθάλαμος και η σχάρα στην οποία καίγεται η βιομάζα ψύχονται με νερό. Θερμαίνονται πολύ γρήγορα έχοντας μεγάλη επιφάνεια εναλλαγής θερμότητας και με το θάλαμο καύσης κατασκευασμένο σε σχήμα οβάλ.
Για να μπορεί να καίει μεγάλες ποσότητες καυσίμου ο θάλαμος καύσης είναι κατασκευασμένος σε μεγάλες διαστάσεις ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει ένα δοχείο για την απομάκρυνση της στάχτης.
Η βασική εισαγωγή του αέρα γίνεται από μία οπή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του λέβητα και επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα.
Ο λέβητας Mutliplex περιέχει ένα θερμοστάτη με αλυσίδα και ένα ανεμιστήρα που ρυθμίζει την είσοδο του άερα στο θάλαμο καύσης. Παρέχονται επίσης και συστήματα ασφαλείας όπως: Θερμομανόμετρο, θερμοστατική βαλβίδα 97°C, σετ ασφαλείας 3-4 bar.
Προαιρετικά μπορεί να διατεθεί και με σερπαντίνα προστασίας υπερθέρμανσης για να κρατά τη μέγιστη θερμότητα στους 95°C.
Η πόρτα τροφοδοσίας είναι μεγάλων διαστάσεων και έτσι ο λέβητας μπορεί να τροφοδοτηθεί εύκολα με μεγάλα κομμάτια στην περίπτωση που χρησιμοποιεί σαν καύσιμα ξύλα, κάρβουνα κ.λπ.
Μαζί με το λέβητα παρέχονται και όλα τα απαραίτητα σύνεργα καθαρισμού του όπως βούρτσα για τις εξόδους καυσαερίων, σχάρα και δοχείο στάχτης.
Επισημαίνεται ότι οι λέβητες Multiplex μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν και για χρήση υγρών και αερίων καυσίμων.