Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » Climatherm Energy 2022 » ΘΕΡΜΟΛΑ ΑΕ: Νέα συνεργασία με την Robur

ΘΕΡΜΟΛΑ ΑΕ: Νέα συνεργασία με την Robur

Με την ευκαιρία της συμμέτοχής μας στην έκθεση Climatherm Energy 2022, παρουσιάσαμε στους συνεργάτες μας, αλλά και σε όσους επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό μας χώρο, πέρα από τις τεχνολογίες που χαρακτηρίζουν τους επίτοιχους λέβητες αερίου Radiant και τους καυστήρες FBR, τη νέα μας συνεργασία που μας εισάγει στον κόσμο του κλιματισμού, τις αντλίες θερμότητας απορρόφησης αερίου Robur.
Το εργοστάσιο της Robur αναπτύσσει και κατασκευάζει καινοτόμες αντλίες θερμότητας στις οποίες η πρωτογενής πηγή ενέργειας δεν είναι το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά το φυσικό αέριο ή το υγραέριο (LPG).
Οι αντλίες θερμότητας απορρόφησης αερίου βασίζονται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που είχε καταθέσει ο Albert Einstein και ονομάζονται Gas Absorption Heat Pumps.
Επιλογή μέσα από πολλές διαθέσιμες εκδόσεις σε αντλίες θερμότητας αέρα νερού, μόνο θέρμανση, ψύξη / θέρμανση, μόνο ψύξη, υδρόψυκτα συστήματα με ταυτόχρονη παραγωγή θέρμανσης και ψύξης, γεωθερμικά συστήματα , συστήματα με ανάκτηση θερμότητας, ειδικές εκδόσεις για παραγωγή νερού μέχρι -10°C κ.λπ., καλύπτοντας την οποιαδήποτε εφαρμογή.
Τα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων αντλιών θερμότητας είναι:
• Οι χαμηλές απαιτήσεις σε κατανάλωση ρεύματος λόγο χάρη 0,85kW, μονοφασικό ρεύμα για αντλία θερμότητας 40kW.
• Η χαμηλή στάθμη θορύβου διότι δεν υπάρχει συμπιεστής, μόνο ο θόρυβος που παράγεται από τον ανεμιστήρα όπου έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής brushless μοτέρ.
• Το εκπληκτικό GWP (Global Warming Potential) = 0: Η μοναδική αντλία που το κατέχει, το R32 έχει GWP=677 και το R410A έχει GWP=2.088.
• Δεν υπόκεινται στην νομοθεσία FGAS.
• Δεν επηρεάζονται από τις κλιματολογικές συνθήκες, αυτόνομη λειτουργία χωρίς πρόσθετη βοήθεια πχ αντιστάσεων μέχρι τους -30°C.
• Οι κύκλοι απόψυξης είναι μικροί και δεν γίνονται αντιληπτοί.
• Το χαλύβδινο σφραγισμένο κύκλωμα είναι εξωτερικά επεξεργασμένο με εποξειδική βαφή που τις καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικές για εγκατάσταση σε παραθαλάσσιες περιοχές.
• Ο εναλλάκτης νερού είναι κορυφαίας ποιότητας όπου το κέλυφος και οι σωλήνες είναι από ανοξείδωτο ατσάλι τιτανίου.
• Η συντήρησή της γίνεται από τεχνικό αερίων καυσίμων.
• Το σημαντικότερο: η εγκατάσταση γίνεται με την καθοδήγηση αλλά και τη μοναδική υποστήριξη της εταιρείας ΘΕΡΜΟΛΑ Α.Ε. που από το 1979 δραστηριοποιείται στο χώρο των συστημάτων καύσης παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO9001:2015.