Αρχική » Αφιερώματα » «Έξυπνες» τεχνολογίες θέρμανσης » THERMOGROUP ABEE: Έξυπνες λύσεις για άνεση, αξιοπιστία και εξοικονόμηση ενέργειας

THERMOGROUP ABEE: Έξυπνες λύσεις για άνεση, αξιοπιστία και εξοικονόμηση ενέργειας

Η εταιρεία μας, THERMOGROUP Α.Β.Ε.Ε. με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στον χώρο της θέρμανσης, ψύξης και ζεστών νερών χρήσης για πάνω από 35 χρόνια σε όλη την ελληνική αγορά αναλύει μερικές νέες και έξυπνες λύσεις που προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, αξιοπιστία και φυσικά μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας που είναι και κατά βάση ο μεγαλύτερος στόχος των πολιτών τα τελευταία χρόνια.
Έχει διαπιστωθεί σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο, πως η τεχνολογία στον Κλάδο μας έχει εισέλθει για να προσφέρει την εξέλιξη και την εξοικονόμηση, χωρίς αυτό να καθιστά τα συστήματα που είδη έχουμε στους χώρους μας εγκατεστημένα, ανενεργά.
Το υβριδικό σύστημα που συνδυάζει τέλεια την αντλία θερμότητας μαζί με τον λέβητα αερίου που τυχόν να έχουμε εγκαταστήσει ήδη στην κατοικία μας, είναι μία λύση που μοιάζει ιδανική για να πετύχουμε τους παραπάνω στόχους. Ένα επίσης σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι μας δίνει την ευελιξία να έχουμε δύο πηγές εν ενεργεία στην διάθεσή μας και να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό με έναν κοινό παρονομαστή, την εξοικονόμηση ενέργειας. Το υβριδικό σύστημα λοιπόν συνδυάζει τις άριστες αποδόσεις μιας αντλίας θερμότητας σε συνδυασμό με την δύναμη που έχει ο λέβητας αερίου με πολλές επιλογές εναλλαγής από το ένα σύστημα στο άλλο ώστε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η τεχνογνωσία των μελών της εταιρείας μας μπορεί να σας προσφέρει και τον ιδανικό συνδυασμό πέραν της κύριας πηγής για να μπορείτε να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα σε δυσμενείς συνθήκες. Μία από αυτές είναι τα διάφορα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού όπου διαθέτουμε στην γκάμα μας.

Με την σωστή μελέτη η ενδοδαπέδια γίνεται ο καλύτερος φίλος της αντλίας θερμότητας καθώς μπορεί να δουλέψει με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγής νερού. Τα συστήματα της ενδοδαπέδιας που μπορούν να σας παρέχουν τις λύσεις που χρειάζεστε είναι πιστοποιημένα και με 10ετή εγγύηση: Η Uponor (Γερμανία) και η Τiemme (Ιταλία) είναι οι οίκοι που έχουμε να προτείνουμε για την κάλυψη ακόμη και των πιο απαιτητικών αναγκών σας. Ο συνδυασμός λοιπόν ενός υβριδικού συστήματος με ένα σύστημα ενδοδαπέδιας μοιάζει ιδανικός για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης και δροσισμού ακόμη και στις πιο απαιτητικές περιοχές που ο καιρός δεν είναι σύμμαχός μας.
Αν υποθέσουμε λοιπόν πως έχουμε πετύχει άριστα το κομμάτι της θέρμανσης και δροσισμού με μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και ευελιξία που καλύπτει όλες μας τις ανάγκες, τί κάνουμε για το ζεστό νερό χρήσης;
Η αντίστοιχη, έξυπνη τεχνολογικά λύση, ώστε να συνδυάζει μία αντλία θερμότητας π.χ. Ariston NUOS που ενδείκνυται εξ ολοκλήρου για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και ηλιακά πάνελ με βεβιασμένη κυκλοφορία, κρύβει μερικά οφέλη αρκετά σημαντικά για τον τελικό καταναλωτή. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε την παραγωγή ζεστού νερού με την ηλιακή ενέργεια καθώς έχουμε και την αντλία να επιτηρεί συνέχεια και όποτε χρειαστεί να βοηθήσει με τεράστιες αποδόσεις που φτάνουν και το 1/5.
Στην κατηγορία παραγωγή ζεστού νερού χρήσης έρχεται να προστεθεί και το υβριδικό θερμοσίφωνο Ariston Lydos Hybrid που λόγω της συνδυαστικής λειτουργίας (αντλία θερμότητας-ηλεκτρική αντίσταση) και της χωρητικότητας που καταλαμβάνει, μας δίνει μια επιπλέον αξιόλογη λύση.
Συνεπώς οι παραπάνω λύσεις που αφορούν την θέρμανση, τον δροσισμό και τα ζεστά νερά χρήσης είναι σημαντικές ώστε να μπορούμε να μειώσουμε το κόστος ενέργειας που υπάρχει αυτή την στιγμή στις κατοικίες. Επιπλέον υπάρχει και η επιλογή που βοηθάει την προσπάθειά μας αυτή χωρίς μεγάλο κόστος εγκατάστασης και θα λέγαμε πως είναι και ένα βήμα επιπλέον στην εξοικονόμηση. Αυτά τα προϊόντα είναι οι θερμοστατικές κεφαλές, οι ψηφιακοί θερμοστάτες και η θερμιδομέτρηση. Τα υλικά αυτά βοηθούνε τον χρήστη να έχει τον πλήρη έλεγχο ενός συστήματος ώστε να μην αφήνει την ενέργεια να καταναλώνεται άσκοπα.
Με εκτίμηση,
Χασιώτης Κωνσταντίνος
Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.
Τεχνική Υποστήριξη Προϊόντων