Αρχική » Αφιερώματα » Λέβητες στερεών καυσίμων » ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ: Λέβητες ξύλου Kombi

ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ: Λέβητες ξύλου Kombi

Η Θερμοδυναμική Α.Ε. “Kombi”, εδώ και 49 χρόνια, είναι από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες κατασκευής λεβήτων στερεών καυσίμων. Η ιστορία της εταιρίας ξεκινάει από την πετρελαϊκή κρίση του 1973, όταν αναζητήθηκαν εναλλακτικές για θέρμανση απεξαρτημένη από το πετρέλαιο. Αυτό οδήγησε την εταιρεία στην μελέτη, κατασκευή, παραγωγή και εξέλιξη ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους και διαχρονικούς λέβητες ξύλου στην Ελλάδα.

Oι ιδιοκτήτες της Θερμοδυναμικής Α.Ε. Χρήστος και Θοδωρής Ζαφειρίδης

Η εταιρεία διακρίνεται για την ποιότητα των προϊόντων της, για την ευελιξία της παραγωγής της αλλά και για την αμεσότητα και αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Αυτοί οι τρεις πυλώνες συντέλεσαν σε μια διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Αναλύοντας το ξύλο σαν καύσιμο, είναι αποδεδειγμένα το παλαιότερο καύσιμο στον κόσμο, προσφέρει ανεξαρτησία και ασφάλεια στην προμήθεια του, ενώ διατίθεται σε πολλά σημεία ανά την χώρα με ανταγωνιστικό κόστος.
Τα μοντέλα που ξεχωρίζουν στους λέβητες ξύλου είναι το kn για οικιακές εγκαταστάσεις έως 80 kW και το kn-industrial για βιομηχανικές και αγροτικές εγκαταστάσεις έως 450 kW.
Οι λέβητες περιλαμβάνουν τουμποσωλήνες άνευ ραφής, με υδροφόρο σχάρα τριγωνικής διατομής, στην οποία ακουμπούν τα ξύλα. Επίσης, διαθέτουν μεγάλη πόρτα τροφοδοσίας για εύκολο γέμισμα και καθάρισμα. Η κάτω πόρτα χρησιμοποιείται για την έναυση των ξύλων και την απομάκρυνση της στάχτης κατά τον καθαρισμό του λέβητα. Ο εναλλάκτης καυσαερίων είναι με τουμποσωλήνα άνευ ραφής με μεγάλη επιφάνεια εναλλαγής.


Υπάρχει ρυθμιζόμενο κλαπέ καμινάδας για ρύθμιση ελκυσμού των καυσαερίων. Παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης της καύσης με κλαπέ και μηχανικό θερμοστάτη για οικονομία στην κατανάλωση ή η χρήση φυσητήρα με πίνακα ελέγχου και σύνδεση με τον θερμοστάτη χώρου.
Όλοι οι λέβητες συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση καλής λειτουργίας.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα των λεβήτων Kn, είναι η επιλογή προσθήκης του αυτοματισμού καύσης βιομάζας, που παρέχει την δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία επιλογής καυσίμου όπως βιομάζα και ξύλο. Με την προσθήκη του πίνακα αυτόματης έναυσης ο λέβητας μπορεί να κάψει ξύλα και να γυρίσει το σύστημα αυτόματα σε βιομάζα χωρίς την παρέμβαση του χρήστη.
Η μακροχρόνια παρουσία της Kombi στην παραγωγή λεβήτων έχει να παρουσιάσει χιλιάδες ενεργές εγκαταστάσεις με βασικό χαρακτηριστικό τον μεγάλο χρόνο ζωής των λεβήτων, που ξεπερνάει τα 30 έτη και φτάνει μέχρι και περιπτώσεις όπου ξυλολέβητες kombi λειτουργούν αδιάκοπα τα τελευταία 40 χρόνια. Βασικός κανόνας για την μακροβιότητα των λεβήτων είναι η σωστή εγκατάσταση, ρύθμιση και συντήρηση τους.
Η εξέλιξη των λεβήτων ξύλου είναι και πάλι ο πρωτοποριακός για την ελληνική παραγωγή λέβητας πυρόλυσης Kombi Stratos, παίρνοντας το όνομα του Ιδρυτή της εταιρείας Ευστράτιου Ζαφειρίδη, σε συνεργασία με γνωστό εργαστήριο μελέτης θερμοδυναμικής της Αυστρίας.