Αρχική » Περιεχόμενα » Θέμα » Τεταμένο κλίμα και αποχωρήσεις με αφορμή ψήφισμα για το ασφαλιστικό

Τεταμένο κλίμα και αποχωρήσεις με αφορμή ψήφισμα για το ασφαλιστικό

Στην ολομέλεια του διοικητικού συμβουλίου της ΟΒΥΕ στις 30 Ιουνίου Τεταμένο, για άλλη μία φορά το κλίμα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ. Η παράταξη της ΔΕΚΥ αποχώρησε από τη συνεδρίαση στις 30/6, διαμαρτυρόμενη για την καταστρατήγηση -όπως είπε ο γενικός γραμματέας της ΟΒΥΕ Διονύσης Σβορώνος- της απόφασης της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας για το ψήφισμα για το ασφαλιστικό, από την πλειοψηφία της διοίκησης. Για θεατρινισμό και προσχεδιασμένη απόφαση της παράταξης της ΔΕΚΥ «η οποία δεν θέλει να συμφωνήσει μαζί μας σε τίποτα για να μην παράξει έργο η Ομοσπονδία», έκαναν λόγο εκπρόσωποι των παρατάξεων της πλειοψηφίας (ΑΔΕΚΥ, ΕΚΥ) αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές ανακοινώσεις.

«Το σχέδιο ψηφίσματος του Δ.Σ. ελάχιστα απέχει από το κείμενο που κατέθεσε στη γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ ο γενικός γραμματέας, οι συνάδελφοι όμως της ΔΕΚΥ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση πριν καν το ακούσουν. Τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς από αυτό;» αναρωτήθηκαν ρητορικά τα εναπομείναντα στη συνεδρίαση 10 μέλη του Δ.Σ., ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την άποψή τους για την προαποφασισμένη απόφαση -όπως είπαν- αποχώρησης των συναδέλφων της ΔΕΚΥ. «Εγώ αποχωρώ και δεν ξέρω τι θα κάνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι της παράταξής μου», είπε μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός γραμματέας της ΟΒΥΕ Διονύσης Σβορώνος, κι αφού όμως εισηγητικά, από τον πρόεδρο της ΟΒΥΕ, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε αναγνωστεί το διατυπωμένο σχέδιο ψηφίσματος, παρά το γεγονός ότι στην αρχή της εισήγησής του υπήρξε εκτενής αναφορά στα συμπεράσματα και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης.

«Η συζήτηση που κάναμε στο προεδρείο γύρω από το ψήφισμα, αλλά και εν συνεχεία τα σχέδια ψηφίσματος που μου εστάλησαν, δεν είχαν καμία σχέση με το κείμενο που ψηφίσαμε στη γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ, έστω και μετά τη διαγραφή των συγκεκριμένων σημείων. Και το ερώτημα για μένα είναι, αν το Δ.Σ. νομιμοποιείται να τροποποιεί ένα συγκεκριμένο ψήφισμα γενικής συνέλευσης», υπογράμμισε ο συνάδελφος Σβορώνος, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση.
Στη συνέχεια ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης της ΔΕΚΥ (από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο συν. Γιώργος Φρανσουάς). Να σημειώσουμε ότι ο συν. Κώστας Κεϊβανίδης παρέμεινε για λίγα λεπτά, προκειμένου να καταθέσει την ύστατη αγωνία του -όπως είπε- για να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των παρατάξεων. «Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή είναι όλων μας και όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι για να διορθωθεί. Να βάλουμε νερό στο κρασί μας» είπε. «Εμείς, από την πλευρά της παράταξής μας» αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΟΒΥΕ Μαρίνος Παραβολιάσης, «έχουμε βάλει και βάζουμε πολύ νερό. Δεν βλέπουμε όμως να συμβαίνει το ίδιο και με τα μέλη της παράταξής σας», τόνισε. «Η αποχώρηση των συναδέλφων της ΔΕΚΥ, ήταν προσχηματική» ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ Αριστοτέλης Παπακονδύλης, που ανέγνωσε το σχέδιο ψηφίσματος, χωρίς -όπως τόνισε- να υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές από το κείμενο που κατατέθηκε στη γενική συνέλευση. «Οι συνάδελφοι της ΔΕΚΥ δεν λειτουργούν σε καμία επιτροπή, υποβαθμίζουν το ρόλο της ΟΒΥΕ», συμπλήρωσε. «Η επιδίωξη της παράταξης της ΔΕΚΥ είναι η μη παραγωγή έργου από την ΟΒΥΕ. Υπάρχουν συγκεκριμένοι πολιτικοί λόγοι που το κάνουν αυτό», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΟΒΥΕ Μαρίνος Παραβολιάσης, μιλώντας ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΚΥ.
«Η αποχώρηση ήταν εσκεμμένη, απαράδεκτη. Δεν έπρεπε να γίνει, γιατί δεν διαφωνούμε πουθενά, παρά μόνο όταν βριζόμαστε μεταξύ μας. Όταν οι μισοί βρίζουν τους άλλους μισούς. Πουθενά αλλού δεν διαφωνούμε. Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε κανονικά. Το ψήφισμα θα πρέπει να εκδοθεί έστω και πιο βελτιωμένο απ’ ό,τι έχει γραφεί. Εγώ δεν διαφωνώ και με το κείμενο που κατατέθηκε στη γενική συνέλευση, αν αφαιρεθούν τα σημεία που εντοπίσαμε», κατέληξε. «Μιλάμε για ατόπημα των συναδέλφων της ΔΕΚΥ, Προτού το συζητήσουμε, έφυγαν. Πού ξέρουν αν δεν συμφωνεί το συμβούλιο με αυτά που λένε; Από πού βγάλανε αυτό το συμπέρασμα;» αναρωτήθηκε ο συν. Πέτρος Πούλης. «Θλιβερά είναι αυτά τα γεγονότα», ανέφερε ο συν. Βασίλης Ιωαννίδης ως εκπρόσωπος της ΕΚΥ. «Η αποχώρησή τους δηλώνει έλλειψη δημοκρατίας. Η αγωνία για τη σύνταξη και την ασφάλιση δεν είναι θέμα μόνο μίας παράταξης και ενός κόμματος. Από την άλλη δεν μπορούμε να βάζουμε αιτήματα μη υλοποιήσιμα. Την υπερβολή δεν την ασπάζεται κανείς. Οι επιστολές και τα ψηφίσματα πρέπει να είναι προσεγμένα», συμπλήρωσε. «Οι κινήσεις αυτές στον κλάδο των υδραυλικών είναι πρωτόγνωρες. Τις ενέργειες αυτές των συναδέλφων της ΔΕΚΥ τις βλέπουμε στα πολιτικά κόμματα και στη Βουλή, και τις καταδικάζουμε. Όταν δεν συμμετέχεις στη διαδικασία, δεν συμμετέχεις στο πρόβλημα. Δεν κάνεις προτάσεις. Τις ενέργειες τις ξεκίνησαν στη γενική συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ και στο Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας και τις μεταφέρουν προς τα κάτω. Προσπαθούν να μη συμμετέχουν στα προβλήματα, να μην κάνουν προτάσεις, απλώς να καταδικάζουν. Δεν θα μπορέσουμε να τους ακολουθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ.

Προβληματισμός για την έκδοση Υ.Δ. από συνδέσμους

Και αν το θέμα του ψηφίσματος για το ασφαλιστικό οδήγησε στην αποχώρηση των συναδέλφων της ΔΕΚΥ, η συζήτηση που προέκυψε από μία επιστολή συναδέλφου από την Αμαλιάδα, για το αν μπορεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου να υπογράφει τις Υπεύθυνες Δηλώσεις των συναδέλφων αντί αυτών, προκάλεσε σχετική αντιπαράθεση η οποία επεκτάθηκε και σε ζητήματα μη ενημέρωσης των συμβούλων από τον πρόεδρο της ΟΒΥΕ, για διάφορα θέματα που προκύπτουν. Η «έκρηξη» προήλθε κυρίως από τον συν. Κώστα Αθανασόπουλο, ο οποίος, όπως είπε, αν και τομεάρχης στην Ηλεία, ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ δεν τον ενημέρωσε για το πρόβλημα που προέκυψε στην Αμαλιάδα «και από το οποίο», όπως τόνισε, «θιγόμαστε όλοι μας».
Το πρόβλημα (έτσι όπως αναφέρθηκε από το συνάδελφο) έχει να κάνει με το ότι το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αμαλιάδας, καθ’ υπόδειξη του προέδρου της ΟΒΥΕ υπέγραψε Υπεύθυνη Δήλωση σε πολίτη της περιοχής, αντί του συναδέλφου που εκτέλεσε το έργο, επειδή ο τελευταίος -όπως ανέφερε στο σχετικό πρακτικό του ο Σύνδεσμος- αρνούνταν να την εκδώσει. «Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν ισχύει για το συγκεκριμένο συνάδελφο, έχω και αντιρρήσεις γι’ αυτή καθεαυτή την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης από το Σύνδεσμο, και μάλιστα όταν προκύπτουν και οικονομικές διαφορές από τους πελάτες στους συναδέλφους μας.
Οι σύνδεσμοι δεν μπορούν να μην υπερασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων» δήλωσε ο συν. Αθανασόπουλος. Εισηγητικά -και για το θέμα αυτό- ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ τόνισε: «Πολλοί συνάδελφοι ανά την Ελλάδα κάνουν σχετικό εκβιασμό στους πολίτες μέσα από την έκδοση της Υπεύθυνης Δήλωσης. Αυτό δεν είναι σωστό. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου το καταγγέλλουν πολλοί μηχανικοί. Σε ό,τι αφορά στην Αμαλιάδα, με ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ότι ένας υδραυλικός δεν δίνει την Υπεύθυνη Δήλωση σε ιδιώτη, διότι του οφείλει χρήματα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κάλεσε το συνάδελφο, ο οποίος όμως δεν ανταποκρίθηκε. Από την άλλη ο πελάτης είπε ότι θα κάνει μήνυση στο Σύνδεσμο Αμαλιάδας, την οποία θα κοινοποιήσει στα υπουργεία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Τόνισα στον πρόεδρο του Συνδέσμου ότι ο συνάδελφος δεν μπορεί να μην εκδώσει την Υπεύθυνη Δήλωση και ότι σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να την εκδώσει ο Σύνδεσμος. Όπως και έγινε μετά από σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. Επειδή τέτοια θέματα θα προκύπτουν συνεχώς, πρέπει να γίνει κατανοητό στους συναδέλφους ότι με εκβιασμό δεν μπορούν να μην εκδίδουν Υπεύθυνες Δηλώσεις». «Η Υπεύθυνη Δήλωση δεν είναι μέσο για να ασκήσουμε πίεση προς τον πελάτη. Ο νόμος μας υποχρεώνει στην έκδοσή της μετά το πέρας των εργασιών» συμπλήρωσε ο συν. Μαρίνος Παραβολιάσης. «Ναι, αλλά αν ο πολίτης οφείλει χρήματα στο συνάδελφο, πώς ο Σύνδεσμος προχωρά σε μία τέτοια κίνηση;» αναρωτήθηκε ο συν. Βασίλης Ιωαννίδης. «Οι Σύνδεσμοι», απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΟΒΥΕ, «δεν είναι για να λύνουν τις οικονομικές διαφορές συναδέλφων και πελατών».
«Την Υπεύθυνη Δήλωση πρέπει να την προφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», υπογράμμισε με τη σειρά του ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΒΥΕ Σπύρος Αναγνωστόπουλος που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., την πρώτη ημέρα. «Δέχομαι ότι ως ένα ορισμένο σημείο μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο πίεσης για να πάρει κανείς τα χρήματά του. Από την άλλη όμως, δεν μπορεί να πει, δεν με πληρώνεις δεν στη δίνω». «Αντιλαμβάνομαι ότι μετά την περάτωση του έργου πρέπει να εκδώσουμε τη Δήλωση. Περάτωση όμως δεν σημαίνει και εξόφληση λογαριασμού;» αναρωτήθηκε, προβληματιζόμενος ο ταμίας της ΟΒΥΕ, συν. Παναγιώτης Ασλανίδης. «Νομικός και εισαγγελέας, μας είπε ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην εκδώσουμε Υπεύθυνη Δήλωση» πρόσθεσε ο συν. Βασίλης Κόκκινος.

«Να ενεργοποιήσουμε τους συναδέλφους»

Εισηγητικά ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ Αριστοτέλης Παπακονδύλης αναφερόμενος στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τόνισε μεταξύ άλλων:

Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ: «Η γενική συνέλευση είχε μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων αλλά δεν είχε τις προτάσεις και τα θέματα που θα βοηθούσαν στην περαιτέρω πορεία του κλάδου. Πρέπει να δούμε πώς θα ενεργοποιήσουμε τους συναδέλφους, ούτως ώστε να δέχονται εναύσματα για κατάθεση ιδεών και προτάσεων. …Πρέπει να βρούμε αυτό που θα ενεργοποιήσει τους συναδέλφους, γύρω από τη δουλειά τους και την κοινωνία. Να δούμε πώς μπορούν να ενεργοποιηθούν περισσότερο και οι τομεάρχες για να έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή με τους συναδέλφους. …Οι επιτροπές της ΟΒΥΕ δεν λειτούργησαν. Η δουλειά που προσφέρουμε στην Ομοσπονδία, όλοι μας, δεν είναι αυτή που πρέπει. Δεν μπορεί να απαιτούμε και να θέλουμε να βγαίνει η δουλειά από 1-2 άτομα και στο τέλος να κάνουμε και την κριτική μας. …Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης των συνδέσμων, αλλά τα έγγραφα που τους αποστέλλουμε, δεν τα διαβάζουν.

Σεμινάρια: Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΚΕΔΕ μας ενημέρωσε ότι τα σεμινάρια στα αέρια καύσιμα ολοκληρώνονται στο τέλος Οκτωβρίου. Σε έντονη συζήτηση που είχαμε, τους επισημάναμε ότι αθέτησαν την υπόσχεσή τους για σεμινάρια στις απομακρυσμένες περιοχές, σε όλη την περιφέρεια, έστω και αν έμεναν πίσω μεγάλες πόλεις. Πήραμε εκ νέου υπόσχεση για Σαντορίνη και Κάλυμνο. …Πρέπει να ανασκουμπωθούμε γιατί οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου φεύγουν από τα χέρια μας. Στο Βόλο και στη Λάρισα, οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται εντόνως. Στη Θεσσαλονίκη γίνεται μία προσπάθεια. Στον Πειραιά δύσκολα. Στην Αθήνα, εκτιμώ ότι δεν δουλεύει η πλειοψηφία των συναδέλφων. Οι εγκαταστάσεις γίνονται από εταιρίες που απασχολούν ανειδίκευτο και ανασφάλιστο προσωπικό.

Σεμινάρια κοστολόγησης εργασιών: Τα πρώτα δείγματα από άποψη συμμετοχής στα σεμινάρια που έγιναν στην Αθήνα, προβλημάτισαν τους υπεύθυνους του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, που μας επισήμαναν ότι με μικρή συμμετοχή συναδέλφων τα σεμινάρια δεν θα μπορούν να συνεχιστούν. Τους επισήμανα ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς το ενδιαφέρον των συναδέλφων είναι πολύ μεγαλύτερο. Τα σεμινάρια εκτός Αττικής θα ξεκινήσουμε από το Σεπτέμβριο. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους συνδέσμους, για την ουσιαστική συμμετοχή των συναδέλφων.

Φορολογικά: Η διάταξη για ΦΠΑ 9% στις επισκευές πρέπει να γίνει κατανοητή στους συναδέλφους για να μην πέσουν σε λάθη.

Ψηφίσματα γενικής συνέλευσης: Τα ψηφίσματα αποφασίζονται στο τέλος, όταν το σώμα είναι κουρασμένο. Πέραν τούτου, πολλές φορές τα ψηφίσματα που καταθέτουμε δεν είναι κατανοητά και εκείνη τη στιγμή γίνεται προσπάθεια διαμόρφωσής τους. Ή αναλαμβάνει να τα διαμορφώσει το προεδρείο της ΟΒΥΕ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα, παρερμηνείες και παρεξηγήσεις. Στη γενική συνέλευση κατατέθηκε ψήφισμα της ΔΕΚΥ. Το ψήφισμα δεν ήταν διαμορφωμένο όπως έπρεπε για να κατατεθεί. Δεν έγινε αποδεκτό στο σύνολό του από τους συναδέλφους. Αποφασίστηκε να διαμορφωθεί στο προεδρείο. Έγιναν κάποιες προσπάθειες, ενημερώθηκε ο γενικός γραμματέας, τελικά δεν κατάφερε να βγει. Εδώ είμαστε, να το συζητήσουμε πάλι, για να δούμε τη διαμόρφωσή του. Για να σοβαρευτούμε όμως, πρέπει τα ψηφίσματα που βγάζει το σώμα, να είναι πιο συγκεκριμένα. Αυτό δεν ήταν ψήφισμα. Ήταν μία διακήρυξη που την έβγαλε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για να προτρέψει για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό. Με αυτό τον τρόπο όμως, κατηγορώντας τους πάντες μας απωθεί. Δεν μπορεί να κατηγορεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και μετά να τους καλεί σε συγκέντρωση. Πρέπει να δώσουμε σωστότερη βάση στα ψηφίσματα, ώστε να είναι πιο μελετημένα και προσεχτικά.

Εφαρμογή Π.Δ.: Δεν υπάρχει η πλήρης εφαρμογή του διατάγματος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Οι μηχανολόγοι και οι μηχανικοί υπογράφουν για τους μη αδειούχους που χρησιμοποιούν. Το πρόβλημα επιδεινώνεται και με τους υδραυλικούς που έρχονται από Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία με πλαστά πιστοποιητικά, ζητώντας άδεια από το υπουργείο.

Ασφάλεια έργων: Άρχισε να τρέχει το πρόγραμμα, αφού σύνδεσμοι έχουν στείλει Υπεύθυνες Δηλώσεις και άλλοι γράφονται. Η Interamerican, όπως μας δήλωσε ο εκπρόσωπός της κ. Λεμονής, ενδέχεται να μας προτείνει ασφάλιση και για περιπτώσεις θανάτου των συναδέλφων από ατύχημα ή αρρώστειες. Συνταξιούχοι ΤΕΒΕ: Να ζητήσουμε την επιστροφή τους, ιατροφαρμακευτικά στον ΟΑΕΕ από το ΙΚΑ που είναι σήμερα. Ο ΟΑΕΕ μπορεί τώρα να καλύψει τους συνταξιούχους.

 Πυρκαγιές: Να εκδώσουμε ανακοίνωση για την αδράνεια των αρμόδιων υπηρεσιών στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Συντελείται τεράστιο έγκλημα στην κοινωνία και το περιβάλλον. Θα επανέλθουμε στο επόμενο τεύχος με τις επισημάνσεις των συναδέλφων.

Αποφάσεις Δ.Σ. ΟΒΥΕ 30/6 και 1/7

 

Ύστερα από την αποχώρηση 4 μελών του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ της παράταξης της ΔΕΚΥ, το υπόλοιπο Δ.Σ. άκρως νομότυπα συνέχισε τη συνεδρίασή του, μιας και οι υπόλοιπες 2 παρατάξεις (ΑΔΕΚΥ – ΕΚΥ) παρέμειναν και συνεδρίασαν κανονικά. Κατόπιν όλων αυτών με την παρουσία 10 μελών από τα 15 σε σύνολο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Επισημαίνει στα μέλη (συνδέσμους) να πιέσουν τις πολεοδομίες των πόλεών τους και να τους ενημερώνουν για την εφαρμογή των Π.Δ. (38/91, 48/95, 55/2000). Οι σύνδεσμοι με τη σειρά τους να ενημερώσουν άμεσα το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ ώστε να παρεμβαίνει δραστικά και να επιλύει άμεσα όποια προβλήματα προκύπτουν.
2. Να ασχοληθούν περισσότερο οι τομεάρχες με το θέμα της ασφάλισης έργων. Μέχρι τώρα για το θέμα αυτό η ΟΒΥΕ έχει προχωρήσει σε πολλές έγγραφες ενημερώσεις αλλά και τηλεφωνικές. Σύντομα θα σταλεί στα μέλη και νομική οδηγία.
3. Το Δ.Σ. συμφώνησε σε έγγραφο του μέλους του Δ.Σ. Ηλία Χούντα το οποίο αναφέρεται στην συμπεριφορά των μελών του Δ.Σ. που ανήκουν στη ΔΕΚΥ. Το έγγραφο συνυπογράφτηκε από όλο το παραβρισκόμενο Δ.Σ.
4. Να σταλεί ψήφισμα για το ασφαλιστικό, όπως εγκρίθηκε από το Δ.Σ.
5. Να ζητηθεί ραντεβού από την ΔΕΠΑ και να συζητηθούν θέματα μείζονα για τον κλάδο τα οποία αφορούν τη μη ανάληψη εργασιών εγκατάστασης αερίων καυσίμων από αδειούχους υδραυλικούς εξειδικευμένους στα αέρια καύσιμα.
6. Να προχωρήσει η 2η έκδοση του μητρώου υλικών, και ύστερα από 1 χρόνο να εκδοθεί νέο ακόμη πιο πλήρες και ενημερωμένο.
7. Οι τομεάρχες να ενημερώσουν τα Δ.Σ. των Συνδέσμων, για τη νέα ενδεχόμενη πρόταση της ασφαλιστικής εταιρίας η οποία προτίθεται να ασφαλίσει τους συναδέλφους σε περίπτωση θανάτου από ατύχημα, και επίσης σε περίπτωση θανάτου από άλλη αιτία, αποζημιώνοντας τις οικογένειές τους με σεβαστό ποσό.
8. Να σταλεί επιστολή στον ΟΑΕΕ όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, και να πιέσουμε περισσότερο για την ολοκληρωτική μεταφορά των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) στον τομέα περίθαλψη του ΟΑΕΕ και όχι του ΙΚΑ.
9. Να επισημανθεί ξανά στους συνδέσμους από τα μέλη του Δ.Σ. και τους τομεάρχες, να τηρούν κατά γράμμα τις διατάξεις των Π.Δ. 38/91, 48/95, 55/2000, ειδικότερα στις διαδικασίες θεώρησης της Υπεύθυνης Δήλωσης.
10. Να εκδοθεί πόρισμα από το νομικό για την εγγραφή εργοληπτικών επιχειρήσεων στα νομαρχιακά μητρώα.
11. Να λειτουργήσουν κάποιες επιτροπές οι οποίες είναι απαραίτητες μέχρι και το τέλος της θητείας του Δ.Σ.
12. Να ζητηθεί νέα υπάλληλος βοηθός από την ΓΣΕΒΕΕ (μέσω του προγράμματος Stage), αν δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή όμως, να ζητηθεί από τον ήδη υπάρχοντα υπάλληλο, από Σεπτέμβρη να δουλεύει κάποιες ώρες παραπάνω.
13. Να αγοραστεί χρηματοκιβώτιο.
14. Να σταλεί επιστολή ανησυχίας για την καταστροφή του περιβαλλοντολογικού πλούτου της χώρας και να ερευνηθεί η προοπτική συμμετοχής της ΟΒΥΕ όπου μπορεί να βοηθήσει για τον φραγμό του καταστροφικού φαινομένου.
15. Να σταλεί ενημερωτικό έγγραφο σε όλα τα μέλη της ΟΒΥΕ σχετικά με πεπραγμένα στο τελευταίο Δ.Σ. και την τακτική που ακολουθούν κάποιοι συνάδελφοι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Αριστ. Παπακονδύλης
Ο γενικός γραμματέας, Διον. Σβορώνος