Αρχική » Περιεχόμενα » ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ » ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ – Π. ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Αντλίες θερμότητας Terra

ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ – Π. ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Αντλίες θερμότητας Terra

geoen1.jpg

Στη σημερινή εποχή γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής διαφόρων συστημάτων θέρμανσης – ψύξης τα οποία θα βασίζονται στη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Τα Γεωθερμικά Συστήματα Θέρμανσης – Ψύξης προσφέρουν:
• Αρμονία με το περιβάλλον (χωρίς ρύπους, σκόνες, μυρωδιές και καπνό).
• Ανεξαρτησία από πετρέλαιο και αέριο.
• Αθόρυβη και ασφαλή λειτουργία.
• Οικονομικό κόστος λειτουργίας (50 – 70% λιγότερο κόστος σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης – ψύξης).
• Μηδαμινό κόστος συντήρησης.
• Υπεραξία του ακινήτου εξαιτίας της ιδιόκτητης πηγής ενέργειας.
Ένα Γεωθερμικό Σύστημα χρησιμοποιεί τη σταθερή θερμοκρασία του υπέδαφους της γης, για να θερμάνει ή για να ψύξει ένα χώρο και παρέχει ζεστό νερό όλο το 24ωρο.
Για να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα απαιτεί:
1. Εσωτερικό δίκτυο σωληνώσεων, δηλαδή τις κτιριακές σωληνώσεις που χρησιμοποιούμε για να θερμάνουμε ή να ψύξουμε το χώρο μας. Το δίκτυο αυτό μπορεί να είναι επιδαπέδιο, ενδοδαπέδιο, επιτοίχιο ή δίκτυο με Fan Coils.
2. Ένα γεωθερμικό εναλλάκτη, που μπορεί να είναι κλειστού (κατακόρυφου ή οριζόντιου τύπου) ή ανοιχτού (υπόγειων νερών) κυκλώματος.
3. Μία αντλία θερμότητος, στην οποία εισέρχεται νερό σταθερής θερμοκρασίας από το δίκτυο του γεωθερμικού εναλλάκτη και χρησιμοποιείται για να αυξήσουμε (θέρμανση) ή για να μειώσουμε (ψύξη) τη θερμοκρασία.
Η εταιρία μας "ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ" Παναγιώτης Ι. Σαββίδης, με έδρα το Μεσιανό Γιαννιτσών, δραστηριοποιείται στο χώρο εδώ και 4 χρόνια και αντιπροσωπεύει τις αντλίες θερμότητος του αυστριακού οίκου "IDM Energie Systeme".
Πρόκειται για δύο τύπους αντλιών:
Α. Η αντλία θερμότητος TERRA νερού – νερού, η οποία λαμβάνει την ενέργεια που απαιτείται για την θέρμανση – ψύξη ή την παρασκευή ζεστού νερού από το νερό ή το έδαφος. Μέσω ηλεκτρικού ρεύματος η ενέργεια αυτή μετατρέπεται σε θερμαντική ενέργεια (σε αναλογία 1KW ρεύματος προς 5KW θερμική ισχύ).
Οι αντλίες θερμότητος TERRA νερού – νερού επιτυγχάνουν μείωση του κόστους λειτουργίας σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης – ψύξης 70 – 80%.
geoen1.jpg
Β.  Η αντλία θερμότητος TERRA–CL αέρος – νερού. Μία συμπαγής αντλία θερμού αέρα που κυκλοφορεί στην αγορά και εξοικονομεί το περισσότερο ρεύμα. Ο απίστευτα αποδοτικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας φροντίζει για την υψηλή πίεση αέρα και αυξάνει την αποδοτικότητα της αντλίας θερμότητος στο μέγιστο (1KW ρεύματος προς 3,7KW θερμική ισχύ). Συγκριτικά ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης – ψύξης (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα) μπορεί να αποδώσει το πολύ ίση θερμική ενέργεια με την ενέργεια που του παρέχουμε.
Οι αντλίες θερμότητος TERRA–CL αέρος – νερού επιτυγχάνουν μείωση του κόστους λειτουργίας σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης –ψύξης έως και 60%.

geoen2.jpg