Σύνταξη οδηγού με τις υποχρεώσεις των υδραυλικών προς τους καταναλωτές από τον Συνδ. Λασιθίου

Εγκρίθηκε ομόφωνα στη γενική συνέλευσή του, στις 23 Ιουνίου 2019

Σε δελτίο τύπου που έστειλε ο Σύνδεσμος στο περιοδικό μας, αναφέρεται:
Με επιτυχία διεξήχθη και φέτος η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου εγκαταστατών αδειούχων υδραυλικών νομού Λασιθίου, στην Ιεράπετρα, στις 23 Ιουνίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιωάννης Βάρδας, ευχαρίστησε τα μέλη για την παρουσία τους στη Γ.Σ. και προχώρησε στην ανάγνωση του διοικητικού απολογισμού, αναλύοντας τα πεπραγμένα της διοίκησης κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους.


Τα θέματα που απασχόλησαν την Γ.Σ. ήταν, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση του Νομικού πλαισίου που διέπει το επάγγελμα του υδραυλικού, τον νέο τρόπο θεώρησης των αδειών εξασκήσεων του επαγγέλματος αλλά και το σοβαρό πρόβλημα της παράνομης εργασίας. Μεγάλη συζήτηση έγινε για τις δύο πρόσφατες μηνύσεις που είχε υποβάλλει ο Σύνδεσμος για παράνομες εργασίες.
Στην πρώτη περίπτωση, ο λαθρεγκαταστάτης δικάστηκε ερήμην με επιβολή προστίμου τετρακοσίων ευρώ, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, οι τρείς λαθρεγκαταστάτες, ένας εκ των οποίων είναι δημόσιος υπάλληλος, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.
Τονίζουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις, μετά την καταγγελία, είχε επέμβει η αστυνομία παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου και συνελήφθησαν να εργάζονται επ’ αυτοφώρω.
Εδώ γεννιέται το ερώτημα: Τι παραπάνω μπορεί να κάνει ο Σύνδεσμος, όταν εκείνοι που συλλαμβάνονται από την αστυνομία να εργάζονται παράνομα επ’ αφτοφώρω, αθωώνονται λόγω αμφιβολιών; Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από την επ’ αυτοφώρω σύλληψη;
Και το σημαντικότερο, μάρτυρας υπεράσπισης ήταν συνάδελφος από το Ηράκλειο, ο οποίος κάλυψε τους λαθρεγκαταστατες, προσκομίζοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών, ισχυριζόμενος ότι την δουλειά την έκανε εκείνος…
Ευρεία αποδοχή βρήκε η πρόταση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, η οποία και υπερψηφίστηκε ομόφωνα, να προχωρίσει ο Σύνδεσμος στην συλλογή του απαραίτητου υλικού για την συγγραφή ενημερωτικού προς τους πολίτες οδηγού, με αντικείμενο την παρουσίαση του επάγγελματος του υδραυλικού, τις ελάχιστες υποχρεώσεις των συναδέλφων απένατι στους καταναλωτές, τι θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές και τι οφείλουν να ζητάνε από τον συνάδελφο στον οποίο σκέφτονται να αναθέσουν υδραυλικές εργασίες, καθώς επίσης και μια ονομαστική κατάσταση των μελών του Συνδέσμου, οι οποίοι κατέχουν όλα τα νόμιμα προσόντα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για να ασκούν το επάγγελμα του υδραυλικού.
Έντονη δυσαρέσκεια υπήρξε για την αδιαφορία από μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας σχετικά με την ασφάλεια Αστικής Ευθύνης: Σε ζημιά που συνέβη πριν από ένα χρόνο περίπου και, παρά την κατά γράμμα ακολουθία των ενεργειών που προβλέπονται στο συμβόλαιο απο τον συνάδελφο, η ασφαλιστική αδιαφορούσε και χρείαστηκε να παρέμβει ο Σύνδεσμος, ενώ το θέμα παραμένει ακόμα ανοιχτό.
Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων για θέματα που αφορούν τον Κλάδο και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν στα μέλη του Δ.Σ.
Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός καθώς και ο προϋπολογισμός και προγραμματισμός για το 2019 εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Tέλος ο πρόεδρος ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τα μέλη που παρευρέθηκαν στην Γ.Σ., υπογραμμίζοντας ότι το Δ.Σ. του Συνδέσμου είναι εδώ, δίπλα στους συναδέλφους να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση, με όποιο τρόπο μπορεί.