Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΒΥΕ

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΒΥΕ

obye 1.jpg

obye 1.jpgΠροεδρικό Διάταγμα και όλα τα γνωστά θέματα που απασχολούν τον κλάδο συζητήθηκαν στην ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΒΥΕ, στις 5 και 6 Απριλίου.
Η ολομέλεια αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα, για την αξιολόγηση και τον τρόπο διάθεσης του ποσού των 13.000 ευρώ που έχει συγκεντρωθεί για τους πυρόπληκτους, ενώ παρέπεμψε το θέμα της ασφάλειας ζωής σε επόμενα συμβούλια.
Κι αυτό γιατί, οι ασφάλειες αυτού του είδους, όπως τόνισε ο πρόεδρος, θέλουν  μεγάλο έλεγχο.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο θέμα της ασφάλισης των έργων, για να μην υπάρξουν αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. «Μη φτάσουμε δηλαδή στο σημείο να υπογράφουν αδειούχοι έργα παράνομων υδραυλικών (εννοείται με το ανάλογο αντίτιμο), έχοντας πίσω τους την κάλυψη της ασφαλιστικής εταιρίας για ό,τι συμβεί».
Διαπίστωση της ολομέλειας και η ανάγκη αύξησης των εσόδων της ΟΒΥΕ, ίσως ακόμα και με αύξηση της συνδρομής των αντιπροσώπων από τα 100 στα 150 ευρώ, όπως είπε ο ταμίας της Ομοσπονδίας.
Αναφορικά με το Προεδρικό Διάταγμα, ειπώθηκε ότι πρέπει να γίνει μία ολομέλεια μόνο με αυτό το θέμα, όπου θα εξεταστεί η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος.
Για το θέμα του μητρώου των υλικών ανακοινώθηκε ότι έχει σταλεί επιστολή στον ΕΛΟΤ, για συνεργασία.
Συζήτηση έγινε επίσης και για την προβληματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ, όπως και για την επιστροφή των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ στον Οργανισμό, για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Και για τα δύο αυτά ζητήματα ειπώθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξουν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Οργανισμού.
Αναφορές έγιναν επίσης και για τις προσπάθειες, για συνάντηση με το ΤΕΕ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της απασχόλησης ανειδίκευτων συνεργείων από τους μηχανικούς.
obye 2.jpgΤα μέλη της διοίκησης ασχολήθηκαν επίσης και με το θέμα των βοηθών που κάνουν έναρξη επαγγέλματος, επ’ αφορμή της απόφασης που πήρε η ΟΒΥΕ στην προηγούμενη ολομέλεια.
Αναφορές έγιναν επίσης σε προτάσεις που πρέπει να κατατεθούν στα υπουργεία Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση νερού.
Στην ολομέλεια είχε προσκληθεί και ο τομεάρχης της ΟΒΥΕ Θεόδωρος Χατζηαντωνάκης, ο οποίος μίλησε για το πρόβλημα που δημιουργείται στην επαρχία με την έλλειψη συντηρητών καυστήρων.
Πρόσκληση είχε όμως και ο πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων του σωματείου «Ήφαιστος» Θεόδωρος Χρυσολωράς, προκειμένου να ενημερώσει την Ομοσπονδία για τις προϋποθέσεις απόκτησης αδειών συντηρητών καυστήρων σε όσους έχουν την προβλεπόμενη από το νόμο προϋπηρεσία.
Παρευρέθηκαν επίσης και άλλοι παρατηρητές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λασιθίου Γιάννης Βάρδας, ανακοινώνοντας ότι έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στη «χαρτογράφηση» της ΟΒΥΕ και των συνδέσμων, «ούτως ώστε να στήσουμε μια καλοδουλεμένη συνδικαλιστική μηχανή». Έκρινε δε σκόπιμο, σε κάθε Δ.Σ. της ΟΒΥΕ να καλούνται, ανα σειρά, και πρόεδροι συνδέσμων.