Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σεμινάριο με την Uponor στις 15/10, αιμοδοσία στις 22/11

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σεμινάριο με την Uponor στις 15/10, αιμοδοσία στις 22/11

Με επιστολή του το Δ.Σ. του Συνδέσμου Πειραιά ενημερώνει τους συναδέλφους για τις επικείμενες δραστηριότητές του (σεμινάριο με την εταιρία Uponor, εθελοντική αιμοδοσία) καθώς και για τις θέσεις του στο ασφαλιστικό.
Η επιστολή με ημερομηνία 24/9 (υπογράφεται από τον πρόεδρο Επιφάνιο Αλεφραγκή και το γενικό γραμματέα Γιώργο Σιγάλα), έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι,
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου μας, πραγματοποιούμε τις κάτωθι ενέργειες:
Α. Σεμινάριο από την εταιρία Uponor, με θέμα σύγχρονες λύσεις στην υδραυλική εγκατάσταση.
Τα θέματα του σεμιναρίου είναι:
1. Η οικονομία χρόνου, η αποτελεσματικότητα και οι εφαρμογές, του πολυστρωματικού σωλήνα των εξαρτημάτων και των εργαλείων του στην υδραυλική εγκατάσταση και στα καλοριφέρ.
2. Πρακτική επίδειξη στην ευκολία των συστημάτων πολυστρωματικών σωληνώσεων.
Η ημερομηνία διεξαγωγής είναι στις 15/10/2007, ώρα προσέλευσης 18.30. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα υπάρξει ελαφρύς μπουφές.
Β. Αιμοδοσία. Καλούμε τους συναδέλφους να παραστούν με δυναμική παρουσία στο Σύνδεσμο, για να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος του ΣΕΥΠ, στις 22/11/2007 και ώρα 4 μ.μ. Η παρουσία μας είναι κοινωνικό έργο που αφορά εμάς και τους α’ βαθμού συγγενείς μας. Μπορούν να δώσουν αίμα για την τράπεζά μας και τρίτα πρόσωπα, όπως και αν υπάρχει πρόβλημα χρόνου τη συγκεκριμένη ημερομηνία μπορούν να δώσουν αίμα οποιαδήποτε στιγμή για λογαριασμό της τράπεζάς μας στο Τζάνειο Νοσοκομείο.
Γ. Ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Το Δ.Σ. του ΣΕΥΠ συνεδρίασε στις 17/9/07 και ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και το μείζον θέμα του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού προβλήματος. Ομόφωνα συμφώνησαν να συνταχθούν στο πλευρό της ΟΒΥΕ, ΟΒΣΠ και ΓΣΕΒΕΕ, για να επιλυθεί το πρόβλημα που μας ταλανίζει και μας απασχολεί αρκετό καιρό τώρα.
Τα ψηφίσματα της ΟΒΥΕ στη γενική συνέλευσή της μας βρίσκουν σύμφωνους.
Θα βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση μαζί τους και μαζί σας στα καλέσματά τους.
Η πολιτεία έχει υποχρέωση να αφουγκρασθεί τα προβλήματά μας και να δρομολογήσει επιτέλους την επίλυσή τους, βάζοντας και το χέρι στην τσέπη.
Διεκδικούμε:
1. Κατάργηση των διατάξεων εκείνων του Π.Δ. 258/05 που πλήττουν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.
2. Κατώτερη σύνταξη 1.000 ευρώ.
3. Δωρεάν δημόσια υγεία.
4. ΟΧΙ στη μείωση των συντάξεων.
5. ΟΧΙ στην αύξηση των εισφορών.
6. Οι νέοι ασφαλισμένοι να έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους ασφαλισμένους του πρώην ΤΕΒΕ προ του 1993.
7. Τα έσοδα των ταμείων να προκύπτουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, από κρατική χρηματοδότηση.
Δ. Σας ενημερώνουμε ότι ο ΦΠΑ, για διάφορες εργασίες επισκευής έχει αλλάξει, και να ενημερωθείτε από τους λογιστές σας. Μπορούν να ενημερωθούν και εκείνοι ανατρέχοντας στο άρθρο 23 του Ν.3522/2006 (ΦΕΚ 276/Α) 22/12/2006, σχετικά με την επέκταση εφαρμογής μειωμένου συντελεστή σε παροχή υπηρεσιών, ή παίρνοντας φωτοτυπία από τα γραφεία μας».