Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δηλώνει «παρών» και προσπαθεί για το καλό του κλάδου και των συναδέλφων «Ο Σύνδεσμός μας μπορεί να έχει σχεδόν 15 χρόνια ζωής, όμως τα δύο – τρία τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να οργανώνεται σε σωστή βάση, να ενημερώνει τις διάφορες υπηρεσίες, τους συναδέλφους, να παρευρίσκεται επίσημα σε εκδηλώσεις, να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να έχει δώσει λύσεις σε προβλήματα συναδέλφων κ.ά.», μας επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Πάρου – Αντιπάρου Νίκος Μόσχος.

Ο Σύνδεσμος Πάρου – Αντιπάρου ιδρύθηκε το 1993. Απαριθμεί 46 μέλη με άδειες Α και Β τεχνίτη, καθώς και εγκαταστατών 1ης ειδικότητας. «Μέλημά μας η παροχή ποιοτικών εγκαταστάσεων» Ανταποκρινόμενο στο αίτημά μας, το ΔΣ του Συνδέσμου Πάρου – Αντιπάρου απάντησε σε ερωτήματα που του θέσαμε για το παρόν και το μέλλον του Συνδέσμου, τις δράσεις του, τα προβλήματα και τις ανησυχίες των συναδέλφων και γενικώς το επάγγελμα στο νησί, το οποίο βέβαια, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για ένα πανέμορφο Αιγαιοπελαγίτικο νησί, που ξεχωρίζει για τις απαράμιλλες φυσικές καλλονές του και τη παραδοσιακή κυκλαδίτικη ομορφιά των οικισμών του.


Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Νίκος Μόσχος, μας τόνισε: «Ο Σύνδεσμος συστεγάζεται (φιλοξενείται) στα γραφεία του Συνεταιρισμού της Πάρου, ο οποίος και μας παρέχει άμεση βοήθεια και εξυπηρέτηση. Το κύριο μέλημά μας είναι η παροχή ποιοτικών εγκαταστάσεων στο νησί και η εφαρμογή του ΠΔ 38/91, ενώ πάντα προσπαθούμε για τις καλές σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων. Από τις αρχές του 2006 εφαρμόζεται το ΠΔ και η πολεοδομία απαιτεί την Υπεύθυνη Δήλωση του υδραυλικού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στο να ενημερώνουμε τους πελάτες μας να χρησιμοποιούν προϊόντα με προδιαγραφές και πιστοποιήσεις και να παίρνουν υδραυλικούς με άδεια. Φυσικά στο νησί μας, όπως και σε άλλες περιοχές, δεν λείπουν οι παράνομοι και οι αλλοδαποί. Υπάρχουν πολλά παράπονα από συναδέλφους.
Προσπαθούμε να περιορίσουμε όσο μπορούμε αυτήν την κατάσταση. Οι τιμές είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που σηκώνει πολλή συζήτηση. Είναι πλέον της μόδας οι εταιρίες να στέλνουν συνεργεία, κυρίως από την Αθήνα με εξευτελιστικές τιμές, και όταν παραδώσουν τη δουλειά και φύγουν, οι κάτοικοι να απευθύνονται στους ντόπιους υδραυλικούς για να διορθώσουν τα υπόλοιπα ή να συνεχίσουν την εργασία που απέμεινε. Εγκαταστάσεις υγραερίου (γκαζιού) γίνονται από ορισμένους συναδέλφους σε συνεργασία με τους μηχανολόγους. Στις δραστηριότητες του Συνδέσμου μας είναι και η διοργάνωση σεμιναρίων με διάφορες εταιρίες, όπως WILO – COMAP – GRUNDFOS κ.λπ. Πιστεύοντας ότι στη μικρή κοινωνία που ζούμε πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, με τα μικρά εισοδήματα που έχουμε, στέλνουμε κατά καιρούς οικονομικές ενισχύσεις όπου μας ζητήθηκε, κυρίως σε συναδέλφους με ατυχήματα, σε οικογένειες με θανάτους συναδέλφων, σε παιδικούς σταθμούς.
Πριν από λίγα χρόνια, ο Σύνδεσμος έδωσε στην εκκλησιαστική επιτροπή το ποσό των 3.000 ευρώ για την ανέγερση του γηροκομείου, που ήδη λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έχει δρομολογηθεί από την ΟΒΥΕ, σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, η διεξαγωγή σεμιναρίων με θέμα την κοστολόγηση των εργασιών, και περιμένουμε την ημερομηνία έναρξής τους».