Αρχική » Περιεχόμενα » Θέμα » ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΓΣΕΒΕΕ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΓΣΕΒΕΕ

«Δεν έπρεπε να ανασταλεί η κινητοποίηση για το ασφαλιστικό»
Τη διαφωνία του για την απόφαση αναστολής της κινητοποίησης της 12ης Μαρτίου για το ασφαλιστικό, εξέφρασε στη ΓΣΕΒΕΕ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αθηνών. Με την επισήμανση ότι «η έγγραφη δέσμευση του υπουργείου Απασχόλησης δεν λύνει συνολικά το πρόβλημα που προέκυψε με το Π.Δ. 258/2005», το Δ.Σ. του Συνδέσμου ανέφερε στην επιστολή του:
«Αγαπητοί συνάδελφοι
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Υδραυλικών Αθήνας διαφωνεί με την απόφαση του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ για αναστολή της κινητοποίησης της 12ης Μαρτίου για το ασφαλιστικό, μια και η έγγραφη δέσμευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας δεν λύνει συνολικά το πρόβλημα της ενοποίησης των ταμείων στον ΟΑΕΕ που προέκυψε με το Π.Δ. 258/2005.
Όπως πληροφορηθήκαμε, η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση αφορά μόνο τους προ του 1993 ασφαλισμένους, χωρίς να καταργεί τις διατάξεις που μειώνουν τις συντάξεις και χωρίς να δίνει λύσεις στο ασφαλιστικό πρόβλημα. Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι ο αγώνας των ΕΒΕ και κατ’ επέκταση των συνδικαλιστικών τους φορέων για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων πρέπει να είναι συνεχής και ανυποχώρητος».
Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο Αθανάσιο Στρουμπούλη και το γενικό γραμματέα Γεώργιο Κωνσταντέλλο.