Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΒΗΕ με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα κυρίου Χ. Παπαεμμανουήλ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020 συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΒΗΕ με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κύριο Ιωάννη Στουρνάρα.

Από Αριστερά: Χρήστος Παπαεμμανουήλ (Γενικός Γραμματέας ΕΒΗΕ), Ιωάννης Στουρνάρας (Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος), Ευθύμιος Σπανός (Πρόεδρος ΕΒΗΕ)

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε μια ώρα και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, οι κύριοι Χ. Παπαεμμανουήλ, Ε. Σπανός (πρόεδρος) και Χ. Κώνστας (εκτελεστικός γραμματέας) ενημέρωσαν τον κύριο Στουρνάρα για την πορεία του κλάδου των θερμικών ηλιακών συστημάτων στην Ελλάδα και τον κεντρικό ρόλο που ο κλάδος διαδραματίζει στην Ευρώπη. Η αντιπροσωπεία της ΕΒΗΕ, τόνισε την θετική συνεισφορά Ελληνικής Βιομηχανίας Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων στην στήριξη της εθνικής οικονομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην προσπάθεια απαγκίστρωσης της χώρας από τα συμβατικά καύσιμα.
Ο κύριος Στουρνάρας εξέφρασε την θετική του εντύπωση για τα επιτεύγματα του κλάδου και την εξωστρέφεια που αυτός επιδεικνύει, τόσο μέσω της εξαγωγικής του δραστηριότητας, όσο και με τον πρωταγωνιστικό θεσμικό ρόλο που διαδραματίζει στην Ευρώπη μέσω της προεδρίας στην Solar Heat Europe και στην επιτροπή ΤC312 της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προτύπων (CEN).
Τέλος, ο κύριος Στουρνάρας τόνισε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι αρωγός της Ελληνικής Βιομηχανίας Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων στα αιτήματα που απευθύνει η ΕΒΗΕ στην Πολιτεία.