Συναντήσεις αντιπροσωπείας της ΕΒΗΕ με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον υπ. Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε κλίμα ειλικρινούς συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 στο Υπουργείο Ανάπτυξης μεταξύ αντιπροσωπείας της ΕΒΗΕ και του Υπουργού Ανάπτυξης, κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη.

Από αριστερά: Χρήστος Παπαεμμανουήλ (Γεν. Γραμματέας ΕΒΗΕ), Ιωάννης Στουρνάρας (Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος), Ευθύμιος Σπανός (Πρόεδρος ΕΒΗΕ)

Οι κ.κ. Ευθ. Σπανός (Πρόεδρος ΕΒΗΕ), Χ. Παπαεμμανουήλ (Γενικός Γραμματέας) και Χ. Κώνστας (εκτελεστικός γραμματέας) με την πολύτιμη συνδρομή του Διευθυντή Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Δρ. Β. Μπελεσιώτη και του Υπεύθυνου Έρευνας κλαδικών μελετών του ΙΟΒΕ κυρίου Γ. Μανιάτη, ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις προτάσεις ενίσχυσης εγκατάστασης θερμικών ηλιακών συστημάτων που περιλαμβάνονται σε σχετική μελέτη του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και τα οφέλη από την εφαρμογή τους στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων της χώρας. Επίσης, παρουσιάστηκε η αναπτυξιακή διάσταση εφαρμογής των συγκεκριμένων προτάσεων, όπως αυτή περιγράφεται σε σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ.
Ο κ. Υπουργός, που τόνισε ότι γνώριζε ήδη τα επιτεύγματα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ηλιακών Συστημάτων, ζήτησε να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων της ΕΒΗΕ και του Υπουργείου, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι υλοποίησης των προτάσεων που του παρουσιάστηκαν.