Αρχική » Επικαιρότητα » Συμμετοχή του ΣEYA στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 6 Απρίλη 2022

Συμμετοχή του ΣEYA στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 6 Απρίλη 2022

Το «παρών» έδωσε ο Σύνδεσμος της Αθήνας στο απεργιακό συλλαλητήριο της Τετάρτης, 6 Απριλίου 2022, απαντώντας και στο ευρύτερο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια.

Στο κάλεσμα του Συνδέσμου, αναφερόταν:

«Συνάδελφε
Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μοιράζει ψίχουλα και να αγνοεί ουσιαστικά μέτρα στήριξης, όπως:
• Αφορολόγητο όριο
• Κατάργηση φόρου επιτηδεύματος
• Μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης
• Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.
Συνάδελφε,
Στις 6 Απρίλη, ενώσαμε τις φωνές μας και δυναμώνουμε τη φωνή του Συνδέσμου. Στείλαμε μήνυμα ότι εμείς δε ζούμε με ψίχουλα, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Και μάλιστα, τη στιγμή που η κυβέρνηση δαπανά εκατομμύρια για τη συμμετοχή της ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από τους οποίους οι λαοί δεν έχουν κανένα όφελος.
Στο πλαίσιο ζητάμε:
• Να σταματήσουν αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
• Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύον με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος, Αθανάσιος Στρουμπούλης
Ο γενικός γραμματέας, Νικόλαος Γρίβας».