Αρχική » Περιεχόμενα » ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ » SWEDTHERM: Αντλίες θερμότητας για όλες τις απαιτήσεις

SWEDTHERM: Αντλίες θερμότητας για όλες τις απαιτήσεις

sued 2 ecoel1800hf vit-2.jpg

sued 2 ecoel1800hf vit-2.jpgΗ εταιρία Swedtherm με αφορμή το ολοένα και αυξανόμενο κόστος για τη θέρμανση και ψύξη των νοικοκυριών και εν γένει πάσης φύσεως κτιρίων και έχοντας στελέχη με εμπειρία, (όντας μετανάστες για πολλά έτη στη Σουηδία), από τη χρήση αντλιών θερμότητας με χαμηλό κόστος ψύξης-θέρμανσης σε ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως είναι γνωστό ότι επικρατούν στη Βόρεια Ευρώπη, πήρε την απόφαση να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, με την εισαγωγή, εμπορία και τοποθέτηση αντλιών θερμότητας. sued1 ecoheat_open-1.jpg
Οι αντλίες θερμότητας χωρίζονται σε νερού/νερού και αέρα-νερού.
Αντλίες θερμότητας νερού/νερού: Οι αντλίες θερμότητας νερού/νερού είναι οι λεγόμενες γεωθερμικές. Αυτές οι αντλίες θερμότητας παρέχουν μια μέθοδο θέρμανσης οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον. Χαρίζουν ανεξαρτησία, περιορίζουν το κόστος θέρμανσης, είναι υψηλής τεχνολογίας και δεν απαιτούν σχεδόν καθόλου συντήρηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις μειώνουν το κόστος θέρμανσης από 60% έως και 80%. Επιπλέον χρησιμοποιούν την ενέργεια που αφήνει ο ήλιος στον αέρα, το έδαφος ή το νερό. Οι αντλίες θερμότητας νερού/νερού χρησιμοποιούν ένα βιοδιασπώμενο αντιψυκτικό υγρό το οποίο κυκλοφορεί σε ένα κύκλωμα συλλέκτη που απορροφά θερμότητα από τον περιβάλλοντα χώρο(από γεώτρηση σε βάθος περίπου 100 μέτρων ή σερπαντίνα εάν έχουμε μεγάλο ακάλυπτο χώρο σε βάθος 1,5 μέτρου). Όταν το υγρό επιστρέφει στην αντλία θερμότητας, έχει θερμοκρασία από 16 έως 20°C. Η ενέργεια από το υγρό μεταφέρεται σε ένα ψυκτικό μέσο που κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλωμα. Η θερμότητα του κυκλώματος συλλέκτη εξατμίζει το ψυκτικό, το οποίο έχει χαμηλό σημείο ζέσεως. Στη συνέχεια, το ψυκτικό περνάει από ένα συμπιεστή ο οποίος το συμπιέζει αυξάνοντας τη θερμοκρασία του στο ωφέλιμο επίπεδο των 50-70°C. Η θερμότητα που παράγεται μεταφέρεται στο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού μέσω ενός άλλου εναλλάκτη θερμότητας. Η αντλία θερμότητας λειτουργεί χωρίς απώλειες υπό συνθήκες πολύ χαμηλής εξωτερικής θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου, η λειτουργία μπορεί να αντιστραφεί και η αντλία θερμότητας να χρησιμοποιηθεί για την ψύξη εσωτερικών χώρων.
Αντλίες θερμότητας αέρα/νερού: Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού βασίζονται στις ίδιες αρχές, αλλά απορροφούν ενέργεια απευθείας από τον αέρα. Η αντλία EcoAir χρησιμοποιώντας τις θερμικές μάζες του αέρα, αυξάνει την θερμοκρασία στον ταμιευτήρα νερού του EcoEL. Από το  EcoEL μέσω του κυκλοφορητή, διανέμεται το ζεστό νερό στα σώματα του σπιτιού. Η αντλία  EcoAir παρέχει θέρμανση έως και τους -15°C εξωτερικής θερμοκρασίας. Σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των -15°C αναλαμβάνει το EcoEL όλη τη θέρμανση του χώρου, καθώς και την παραγωγή του ζεστού νερού χρήσης. Ο συνδυασμός  EcoAir + EcoEL μειώνει δραστικά το κόστος θέρμανσης, από 60-80% σε σύγκριση με τις συμβατικές πηγές ενέργειας. Και μην ξεχνάμε ότι το EcoAir και το EcoEL είναι απολύτως οικολογικά μηχανήματα.
sued_3_framsida-1.jpgΌλες οι αντλίες θερμότητας παρέχουν τη δυνατότητα σύνδεσης ηλιακής υποβοήθειας για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Συγκριτικά στοιχεία κατανάλωσης
Πετρέλαιο: 1 μονάδα καταναλισκόμενης ενέργειας = 65-85% απόδοση (θέρμανση)
Αντλία θερμότητας αέρα/νερού: 1 μονάδα καταναλισκόμενης ενέργειας = 300% απόδοση (θέρμανση)
Αντλία θερμότητας νερού/νερού: 1 μονάδα καταναλισκόμενης ενέργειας = 400-500% απόδοση (θέρμανση)
Όλες οι αντλίες θερμότητας μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και με χαμηλό κόστος σε οποιοδήποτε σπίτι χωρίς καμία επέμβαση στο εσωτερικό του σπιτιού παρά μόνο στο λεβητοστάσιο όπου απομονώνουμε το λέβητα-καυστήρα και συνδέουμε την αντλία θερμότητας.
Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού με ηλιακή υποβοήθεια προσφέρουν περίπου την ίδια οικονομία λόγω της ηλιοφάνειας που επικρατεί στη χώρα μας τις περισσότερες μέρες του χρόνου οι οποίες είναι πιο οικονομικές στη εγκατάσταση λόγω του ότι δεν απαιτείται σκάψιμο(σερπαντίνα) ή τρύπημα(γεώτρηση) του οικοπέδου για να εκμεταλλευτούμε την υπόγεια θερμότητα της γης.