Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » Στις 31/5 και 1/6/2008 η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ

Στις 31/5 και 1/6/2008 η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ

Διαδικασίες των συνδέσμων για τη νομιμοποίησή τους
Μετά από ομόφωνη απόφαση του προεδρείου, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου του 2008. Η συνέλευση θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Novotel».
Με επιστολές του στις 3 και 4/3/2008, το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ ενημερώνει τους συνδέσμους για διαδικαστικά ζητήματα επί των εκλογών σε σχέση με τη νομιμοποίησή τους. Συγκεκριμένα:
«Συνάδελφοι,
Σας κάνουμε γνωστό ότι το προεδρείο της ΟΒΥΕ αποφάσισε ομόφωνα η γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση να πραγματοποιηθεί στις 31/5 και 1/6/2008. Επίσης, κατόπιν διαλόγου αποφάσισε να προχωρήσει στις παρακάτω ενημερώσεις σε ό,τι έχει σχέση με τις αρχαιρεσίες σας. Για το λόγο αυτό καλείστε όλοι οι σύνδεσμοι να μας αποστείλετε αντίγραφα των τελευταίων αρχαιρεσιών σας σύμφωνα με αυτά που σας έχουμε στείλει εμείς, είτε τώρα είτε κατά το παρελθόν, για να συμπληρώσετε. Η οδηγία αυτή αφορά όλους τους συνδέσμους. Δηλαδή, αν ένας σύνδεσμος έχει κάνει εκλογές το 2007 και έχει στείλει στην ΟΒΥΕ τα εκλογικά έντυπα συμπληρωμένα, δεν φτάνει. Θα πρέπει να εκδώσει αντίγραφα (φωτοτυπία) και να τα στείλει ξανά. Οι υπόλοιποι σύνδεσμοι που πρέπει να κάνουν εκλογές μέχρι το Μάιο του 2008, παρακαλούνται να έχουν τελειώσει τις διαδικασίες αυτές μέχρι και 30/4/2008. Και αυτό, για τους εξής σημαντικούς λόγους: Πρώτον, διότι θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας μήνας διαφορά μέχρι τις εκλογές της ΟΒΥΕ, γιατί ίσως προκύψουν ενστάσεις. Δεύτερον, διότι τα εκλογικά έντυπα όλων των συνδέσμων θα ελεγχθούν στις αρχές Μαΐου από ειδική επιτροπή που θα ορίσει το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, όσοι ήδη έχετε κάνει εκλογές και δεν λήγει η θητεία σας μέχρι και τον Μάιο, θα πρέπει να μας στείλετε όλα τα έντυπα αρχαιρεσιών σας ξανά μέχρι και τα τέλη Μάρτη. Όσοι θα κάνετε εκλογές μέχρι και τα τέλη Απρίλη, θα πρέπει μέχρι και τις 10 Μαΐου το αργότερο να μας τα στείλετε για νομιμοποίηση. Συνάδελφοι, ίσως νομίζετε ότι είμαστε εκνευριστικά τυπικοί, όμως σε ό,τι αφορά τις εκλογές ο νόμος είναι συγκεκριμένος. Η ΓΣΕΒΕΕ είναι πολύ τυπική και στην περίπτωση που δεν είναι όλα νομότυπα, τότε θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα και στην ανάδειξη νέου Δ.Σ. και στην ανάδειξη αντιπροσώπων μας στη ΓΣΕΒΕΕ.
Παρακαλούμε άπαντες να ξεκινήσετε τις ενέργειες αυτές. Υπενθυμίζουμε, όσων η θητεία δεν λήγει μέχρι τα τέλη Μαΐου πρέπει μέχρι τις 30 Μάρτη να μας αποστείλετε σε φωτοτυπία συμπληρωμένα και επικυρωμένα τα εκλογικά σας έντυπα ξανά. Όσοι κάνετε εκλογές μέχρι και τις 30/4/2008, πρέπει να μας τα αποστείλετε μέχρι και τις 10 Μαΐου».
Κρατήσεις δωματίων και αριθμός αντιπροσώπων
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η παρουσία σας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση κρίνεται απαραίτητη, αφού θα πρέπει να εκλέξετε το νέο Δ.Σ. της ΟΒΥΕ και αντιπροσώπους μας στη ΓΣΕΒΕΕ.
Για την καλύτερη δική σας εξυπηρέτηση η ΟΒΥΕ θα προχωρήσει σε κρατήσεις δωματίων στο ξενοδοχείο Novotel, ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρξει.
Παρακαλούμε λοιπόν το αργότερο μέχρι και τις 15 Μαρτίου να μας δηλώσετε εγγράφως ποιοι από εσάς θέλουν κράτηση από την ΟΒΥΕ και ποιοι δεν θέλουν και προτιμούν να διανυκτερεύσουν σε κάποιο άλλο ξενοδοχείο. Επειδή ακόμη κάποιοι δεν έχετε κάνει εκλογές, αυτό που ζητάμε είναι να μας δηλώσετε περίπου τον αριθμό συμμετοχής των αντιπροσώπων.
Σας υπενθυμίζουμε ότι όσοι κάνατε εκλογές ή θα κάνετε, να μας αποστείλετε σύντομα τα νόμιμα έντυπα που σας έχουμε στείλει εδώ και καιρό, τα οποία θα πρέπει να είναι σωστά συμπληρωμένα και επικυρωμένα, έτσι ώστε να είσαστε νομιμοποιημένοι πριν τις εκλογές της ΟΒΥΕ».

Αποφάσεις προεδρείου ΟΒΥΕ
«Ι. Ορίστηκε να πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ το Σαββατοκύριακο 31/5 και 1/6/2008.
ΙΙ. Ορίστηκε να πραγματοποιηθεί ολομέλεια του διοικητικού συμβουλίου της ΟΒΥΕ το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου.
ΙΙΙ. Να ειδοποιηθούν οι σύνδεσμοι και η ΠΟΣΕΥΔ για την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης. Οι σύνδεσμοι θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τους αντιπροσώπους τους. Επίσης γίνεται σαφές πως οι τομεάρχες της ΟΒΥΕ θα πρέπει να έχουν επικοινωνία με τους συνδέσμους και να ενημερώνονται για τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τις αρχαιρεσίες των συνδέσμων. Ήδη οι υπηρεσίες της ΟΒΥΕ έχουν προχωρήσει σε συνεχείς πλήρεις ενημερώσεις.
IV. Να δοθούν τα χρήματα για τους πυροπαθείς σε όσους συνδέσμους έχουν στείλει έγγραφο με ονόματα συναδέλφων πυροπαθών, ύστερα από έγγραφο που είχαν λάβει από την ΟΒΥΕ.
V. Να ξεκινήσει συνεργασία με ειδικό επιστήμονα για τη νέα έκδοση μητρώου πιστοποιημένων υλικών.
VI. Να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης για την εφαρμογή των προεδρικών διαταγμάτων (38/91, 48/95, 55/2000).
Για το διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΥΕ, ο πρόεδρος,
Αριστοτέλης Παπακονδύλης
ο γ. γραμματέας, Διονύσης Σβορώνος»