Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Συνδικαλιστικά » Ενημέρωση για τις συντηρήσεις από τον Γ. Λαγκώνη σε εκπομπή της ΝΕΤ

Ενημέρωση για τις συντηρήσεις από τον Γ. Λαγκώνη σε εκπομπή της ΝΕΤ

lag.jpg

lag.jpgΣτην πρωινή εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» συμμετείχε ο πρόεδρος της Εστίας Γιάννης Λαγκώνης την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου.
Σε ζωντανή σύνδεση από λεβητοστάσιο ο Γ. Λαγκώνης ενημέρωσε για τα βασικά σημεία της συντήρησης και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις που του έγιναν από τους δημοσιογράφους Τάκη Σπηλιόπουλο και Κατερίνα Μπακογιάννη.
Δεδομένου ότι στις ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές, ο διαθέσιμος χρόνος είναι λίγος, ο Γιάννης Λαγκώνης προσπάθησε, όσο ήταν δυνατόν, να εξηγήσει τι σημαίνει συντήρηση καυστήρα, το κόστος της, πότε πρέπει να γίνεται και γενικά τι θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές.
Αναφερόμενος στο επάγγελμα επισήμανε ότι τις συντηρήσεις πρέπει να τις αναλαμβάνουν μόνο οι αδειούχοι και τόνισε ότι η σωστή και τακτική κάθε χρόνο συντήρησση εξασφαλίζει εξοικονόμηση πετρελαίου κατά 30-40%.
Αναφέρθηκε στις βασικές εργασίες που εκτελεί ο συντηρητής (καθαρισμό λέβητα και καπναγωγού, αλλαγή μπεκ και φίλτρων κ.λπ.).
Στην ερώτηση πόσο είναι το κόστος συντήρησης σε μια μέση πολυκατοικία, ο Γ. Λαγκώνης απάντησε:
«Η τιμή μπορεί να είναι 100, 120 ή 140 ευρώ και εξαρτάται από τη δυσκολία και σε τι κατάσταση βρίσκεται η εγκατάσταση.
Σ’ ένα λέβητα – καυστήρα που συντηρείται κανονικά, η τιμή 120 – 140 ευρώ θεωρείται λογικό κόστος. Πρέπει να σκεφτούμε ότι σε μια πολυκατοικία που καταναλώνει 5-6 χιλιάδες λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης το χρόνο, με τη σωστή συντήρηση θα έχουμε εξοικονόμηση της τάξης του 30%».
Σε σχετική ερώτηση για τον καθαρισμό της δεξαμενής πετρελαίου, επισήμανε ότι δεν χρειάζεται να γίνεται κάθε χρόνο και τόνισε ότι ο κάθε συντηρητής ενημερώνει τον καταναλωτή αν είναι αναγκαίος ο καθαρισμός.
Ιδιαίτερα στάθηκε στη ρύθμιση της καύσης, επιδεικνύοντας τον αναλυτή καυσαερίων, εξήγησε τις μετρήσεις που γίνονται και ανέφερε ότι αυτό το όργανο το έχει απαραίτητα ο κάθε συντηρητής.
Τέλος, αναφέρθηκε στο φύλλο ελέγχου τονίζοντας με έμφαση ότι αυτό πποβλέπεται από τη νομοθεσία και θα πρέπει να ζητείται από τους διαχειριστές μετά από κάθε συντήρηση.