Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Επιμορφωτικά σεμινάρια στην Αθήνα παρακολούθησαν τα μέλη της Φλόγας

Επιμορφωτικά σεμινάρια στην Αθήνα παρακολούθησαν τα μέλη της Φλόγας

fl 3 katsafanas.jpg

fl 3 katsafanas.jpgΣτα εκπαιδευτικά εργαστήρια των εταιριών Thermovent, Caloria και Π. Κατσαφάνα
Ιδιαίτερο βάρος δίνει αυτό το διάστημα (μετά το τέλος της θερμαντικής περιόδου) στην τεχνική επιμόρφωση των μελών του ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος «Η Φλόγα».
Έτσι, μετά την «προετοιμασία» πριν από λίγους μήνες, στα εργαστήρια της ΕΣΚΕΛ όσων συμμετείχαν στις εξετάσεις για τις άδειες αερίων καυσίμων, το διοικητικό συμβούλιο μερίμνησε και για ενημέρωση των συναδέλφων στους καυστήρες πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν το Πάσχα, στις 16, 17 και 18 Απριλίου,  δεκαπέντε μέλη της Φλόγας βρέθηκαν στην Αθήνα και παρακολούθησαν σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις των εταιριών Thermovent Hellas AE, Caloria ABEE και Παν. Κατσαφάνας ΑΕΕ.
Οι συνάδελφοι από την Ήπειρο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα λειτουργίας, εγκατάστασης και συντήρησης των γνωστότερων καυστήρων πετρελαίου που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και εισάγονται από τις παραπάνω τρεις εταιρίες.
Η ενημέρωση και στις τρεις εταιρίες περιλάμβανε στην αρχή θεωρητική παρουσίαση των καυστήρων και στη συνέχεια πρακτική στα εργαστήριά τους.
Με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Φλόγας ευχαριστεί τις τρεις εταιρίες επισημαίνοντας:
«Οι καταξιωμένες εταιρίες του χώρου, Thermovent Hellas AE, Caloria ABEE και Παν. Κατσαφάνας ΑΕΕ, μας υποδέχτηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον και μας φιλοξένησαν στις εγκαταστάσεις τους με τον καλύτερο τρόπο. Θα θέλαμε να εκφράσουμε και μέσω του κλαδικού τύπου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτές τις τρεις εταιρίες».
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα αέρια στην Κέρκυρα
Εκτός από τα επιμορφωτικά σεμινάρια στην Αθήνα το διοικητικό συμβούλιο της «Φλόγας» μερίμνησε και για τη διοργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος 150 ωρών για τα αέρια καύσιμα στην Κέρκυρα.
Το πρόγραμμα αυτό που ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου και ολοκληρώνεται τέλη Μαΐου, διοργανώνεται από το ΕΛΚΕΔΕ και το παρακολουθούν συνολικά 11 μέλη της Φλόγας. Απ’ αυτά τα οκτώ δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Κέρκυρα και τα υπόλοιπα τρία στην Ήπειρο.
Την αναγκαιότητα αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος είχαν επισημάνει στην τελευταία συνέλευση του σωματείου οι συνάδελφοι από την Κέρκυρα, δεδομένου ότι στο νησί λειτουργούν πολλές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ζεστού νερού με υγραέριο. Το ζητούμενο είναι, όπως τόνισαν, αυτές οι εγκαταστάσεις να συντηρούνται από αδειούχους έτσι ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστα γεγονότα όπως αυτό που συνέβη πριν δύο χρόνια σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα.
Συμμετοχή στην Πανηπειρωτική έκθεση
Η Φλόγα συμμετέχει και φέτος στην Πανηπειρωτική έκθεση που διοργανώνεται από 10 έως 18 Μαΐου στα Ιωάννινα. Στόχος αυτής της συμμετοχής είναι η ενημέρωση των καταναλωτών για τη σωστή χρήση και συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης έτσι ώστε  να προσφέρουν θερμική άνεση με ασφάλεια και οικονομία.
(Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή της Φλόγας σ’ αυτή την έκθεση στο επόμενο τεύχος του «Υ»).