Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Συνδικαλιστικά » Άλλα δύο σωματεία του κλάδου σε Εύβοια και Κρήτη

Άλλα δύο σωματεία του κλάδου σε Εύβοια και Κρήτη

Άλλα δύο σωματεία εγκαταστατών – συντηρητών καυστήρων προστίθενται στο συνδικαλιστικό δυναμικό του κλάδου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα σωματεία Εύβοιας και Κρήτης τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο ίδρυσής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εύβοια περισσότεροι από είκοσι αδειούχοι εγκαταστάτες, υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του σωματείου και περιμένουν εντός των ημερών την έγκριση του καταστατικού από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας. Μόλις πάρουν αυτή την έγκριση θα γίνει η πρώτη γενική συνέλευση και η εκλογή διοικητικού συμβουλίου.
Επισημαίνεται ότι αρκετοί αδειούχοι συντηρητές καυστήρων υγρών καυσίμων έχουν παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕΔΕ για τα αέρια καύσιμα και έχουν πάρει και άδειες αερίων.
Παράλληλα, στην Κρήτη, αδειούχοι και από τους τέσσερις νομούς, που μέχρι τώρα ήταν μέλη του Ήφαιστου και της Εστίας, ήρθαν σε συνεννόηση και αποφάσισαν ίδρυση σωματείου εγκαταστατών – συντηρητών στην Κρήτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το καταστατικό του σωματείου έχει εγκριθεί και στα μέσα Απριλίου είχε προγραμματισθεί να γίνει η πρώτη γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου και των άλλων οργάνων του σωματείου.
Έτσι με την προσθήκη των παραπάνω σωματείων, τα σωματεία των εγκαταστατών – συντηρητών καυστήρων σε όλη τη χώρα φτάνουν στα εννέα. Αυτό που λείπει τώρα είναι η ίδρυση της κλαδικής ομοσπονδίας έτσι ώστε να αποκτήσει ο κλάδος μία ενιαία έκφραση στη διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων που τον απασχολούν. Παρ’ ότι μέχρι τώρα δεν έφεραν αποτέλεσμα οι προσπάθειες για την ίδρυση της ομοσπονδίας, γενικά υπάρχει μία «συγκρατημένη» αισιοδοξία ότι εντός του τρέχοντος έτους θα λήξει αυτό το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το προηγούμενο διάστημα, αλλά και αμέσως μετά την «αποτυχημένη» συνάντηση των σωματείων στη Λάρισα, γίνονται διαβουλεύσεις, ώστε το συντομότερο δυνατόν να λήξει ευνοϊκά το θέμα ίδρυσης κλαδικής ομοσπονδίας. Μάλιστα, γίνεται προσπάθεια αμέσως μετά το Πάσχα να γίνει συνάντηση των σωματείων με στόχο την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης, έτσι ώστε να μπουν σ’ ένα δρόμο όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες.
Τ.Κ.