Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » Επιθετική αναπτυξιακή πολιτική από το Συνεταιρισμό Πιερίας

Επιθετική αναπτυξιακή πολιτική από το Συνεταιρισμό Πιερίας

pieriasyp.jpg

pieriasyp.jpgΑισιοδοξούν διοίκηση, στελέχη και συνεταίροι για την πορεία του Συνεταιρισμού τους το 2007, αφού η περσινή χρονιά σηματοδοτήθηκε από την υλοποίηση συγκεκριμένων αποφάσεων και επενδυτικών σχεδίων, που θέτουν το Συνεταιρισμό νομού Πιερίας στο επίκεντρο του εμποροοικονομικού γίγνεσθαι του νομού και γενικότερα της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. Σε Δελτίο Τύπου που μας εστάλη από το Συνεταιρισμό, αναφέρεται:
«Το έτος 2006 αποδείχθηκε σταθμός υλοποίησης των επενδυτικών προγραμμάτων και των εν μέρει διορθωτικών αλλαγών του Συνεταιρισμού σε όλους τους τομείς. Τα σχεδιασμένα επενδυτικά προγράμματα που πήρε η διοίκηση με την έγκριση της γενικής συνέλευσης υλοποιήθηκαν σχεδόν στο ακέραιο και πλέον ο Συνεταιρισμός ατενίζει το μέλλον με θετικό τρόπο.
Η έλευση του νέου του διευθυντή που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επέφερε καινοτόμες ιδέες, όπως ο πλήρης διαχωρισμός «διοίκηση – διαχείριση», ήταν η απαρχή για νέες βάσεις, όπως η επιθετική αναπτυξιακή πολιτική σε όλα τα επίπεδα, προσδοκώντας έτσι να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι ο κλάδος των υδραυλικών ειδών.
Οι καινοτομίες αποτελούν πλέον τον πυρήνα της φιλοσοφίας του ΣΥΠ, ειδικά στο επιχειρηματικό περιβάλλον του σήμερα, όπου η ανταγωνιστικότητα, η εξειδίκευση, η έμφαση στην ποιότητα, η τεχνολογία και η σύμπτυξη των οργανογραμμάτων, οδηγούν σε νέες αντιλήψεις για την επίτευξη των εργασιακών αποτελεσμάτων. Έτσι τώρα πια όλοι, στελέχη, διευθυντής και διοικητικό συμβούλιο καλούνται να παίξουν πολλαπλούς ρόλους και να αξιοποιήσουν το χρόνο τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ταχύτητες της εποχής.
Υλοποίηση αποφάσεων
Μέσα από το επενδυτικό πρόγραμμα «επιχειρείτε ηλεκτρονικά», υλοποιήθηκε η απόφαση για τη νέα μηχανοργάνωση, αξίας 120.000 ευρώ για την προμήθεια hardware και software.
Επιπλέον, οι δυνατότητες και λύσεις που παρέχει στο Συνεταιρισμό το νέο πρόγραμμα, θα τον βοηθήσουν στην υλοποίηση των πολλαπλών εφαρμογών σε τομείς όπως bar-code – online συνδέσεις και λύσεις πληροφορικής, αδιανόητες με την παλιά του μηχανογράφηση. Μέσα σε αυτό το σύγχρονο περιβάλλον, ο ΣΥΠ φιλοδοξεί να σταδιοδρομήσει επάξια στο εμπορικοοικονομικό γίγνεσθαι του νομού Πιερίας αλλά και γενικότερα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, υλοποιήθηκε το μεγάλο έργο, που είναι η κατασκευή και αποπεράτωση των νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων στο ιδιόκτητο οικόπεδό του, που βρίσκεται στο πιο καίριο σημείο της πόλης, και συγκεκριμένα επί της νέας εισόδου της εθνικής οδού.
Στο προσφάτως αποκτηθέν ιδιόκτητο οικόπεδο 12.500 τ.μ. καλύφθηκε μία έκταση 5.000 m², στεγάζοντας πλακίδια – κόλλες – δεξαμενές – αμιαντοσωλήνες και λοιπά ογκώδη προϊόντα, αποσυμφορίζοντας έτσι τις κεντρικές του αποθήκες. Με την κίνηση αυτή δόθηκαν λύσεις για την ορθολογική αποθήκευση των υλικών του κεντρικού του καταστήματος, σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχει η καλύτερη ταξινόμηση και αρτιότερη διακίνηση αυτών.
Στις νέες του εγκαταστάσεις υπάρχουν και οι ανάλογες υποδομές όπως το προκάτ γραφείο για τη στέγαση 2 υπαλλήλων και 2 στέγαστρα ως αποθηκευτικός χώρος, με προοπτική σύντομα τη μετεγκατάσταση των υδραυλικών ειδών και τη διακίνηση αυτών από τις νέες του αποθήκες. Πιστεύουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να λειτουργεί πλέον αυτόνομα ως υποκατάστημα.
Ένα επιπλέον βήμα στα επενδυτικά σχέδια του Συνεταιρισμού ήταν η προμήθεια ενός παλετοποιητή για την άψογη συσκευασία και τη μεγαλύτερη ασφάλεια των προς μεταφορά εμπορευμάτων.
Από τις αρχές του 2007 ο ΣΥΠ καθιέρωσε ένα μοντέλο συνεχούς λειτουργίας του καταστήματός του, ικανοποιώντας έτσι ένα μέρος των πελατών του καθώς και τα μέλη του που αδυνατούσε να εξυπηρετήσει με το παλιό καθεστώς…
Συνέπεια αυτής της αλλαγής, ήταν και η καλύτερη απόδοση του υπαλληλικού δυναμικού στις ώρες αιχμής, μιας και τώρα υπάρχει πλέον η κάλυψη σε όλα τα τμήματα σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς.
«Μια καινοτομία που πιστεύουμε ότι μέσα σε βάθος χρόνου οι πελάτες μας και τα μέλη του ΣΥΠ θα εκτιμήσουν δεόνως».
Ο ΣΥΠ σχεδίασε και υλοποίησε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως άτοκες δόσεις – δανειοδοτήσεις πελατών «δίνοντας έτσι στους πελάτες του τη δυνατότητα να αποκτήσουν προϊόντα με ευνοϊκούς όρους».
Μια επιπλέον σχέση που μέσα στο 2006 βελτιώθηκε, είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων μέσα από τις ριζικές μεταβολές που πραγματοποίησε ο νέος διευθυντής του Συνεταιρισμού, πάντα σε συνεννόηση και κατανόηση με το Δ.Σ. και το προσωπικό.
Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών ήταν να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση του προσωπικού, η βελτίωση των σχέσεων με τους συνεταίρους αλλά και η προσέλκυση νέων πελατών, με αποτέλεσμα η παραγωγικότητα να αυξηθεί κατακόρυφα.
«Αποδείξαμε έτσι ότι η συλλογικότητα και επιχειρηματική δραστηριότητα υπερκάλυψε το στόχο που έβαλε η διοίκηση για αύξηση 15% του τζίρου για το 2006 κατά 3 μονάδες, δίνοντάς μας έτσι τις καλύτερες ελπίδες και ευνοϊκότερες εκτιμήσεις για ένα αποδοτικότερο 2007».
«Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο διευθυντής πήραν την απόφαση σταθμό, όπως τελικός στόχος όλων των δραστηριοτήτων του ΣΥΠ να είναι η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και η ανάπτυξη και διατήρηση των εποικοδομητικών πελατειακών σχέσεων, έτσι ώστε να διασφαλίζουμε όχι μόνο τη μακροχρόνια εμπιστοσύνη του πελάτη, αλλά και ο ενθυσιασμός μας να υπερκαλύπτει τις προσδοκίες του», τονίζεται στο δελτίο Τύπου του Συνεταιρισμού, μαζί με τις ευχές για χρόνια πολλά και κάθε ευτυχία σε όλους τους συναδέλφους.