Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Συνέλευση του Προμηθέα για τη συμμετοχή του στην υπό ίδρυση κλαδική Ομοσπονδία

Συνέλευση του Προμηθέα για τη συμμετοχή του στην υπό ίδρυση κλαδική Ομοσπονδία

prom1

Ομόφωνα ψηφίστηκε η συμμετοχή, ως ιδρυτικού μέλους του Προμηθέα στην κλαδική Ομοσπονδία, στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 31 Μαρτίου, στην αίθουσα «Γερμανός» των εγκαταστάσεων της Helexpo στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα η συνέλευση εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα Μανώλη Χρήστου και Ηλία Καλαντίδη, αντίστοιχα, να εκπροσωπήσουν τον Προμηθέα στην ιδρυτική διάσκεψη της Ομοσπονδίας στις 15 Απριλίου στη Λάρισα.
Στη συνέλευση συμμετείχαν και συνάδελφοι οι οποίοι παρουσιάζονταν ως εγγεγραμμένοι σε άλλο σωματείο του Κλάδου (της Εστίας). Για να μην παρουσιαστεί κάποιο νομικό πρόβλημα με τις ψηφοφορίες, το διοικητικό συμβούλιο έδωσε σ’ αυτούς τους συναδέλφους υπεύθυνες δηλώσεις στις οποίες υπέγραψαν ότι είναι μέλη του Προμηθέα και όχι κάποιου άλλου σωματείου.
Στην αρχή της συνέλευσης ο Μ. Χρήστου ενημέρωσε για το θάνατο του συν. Γιώργου Κωστελίδη, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Αναφερόμενος στο θέμα της Ομοσπονδίας ο πρόεδρος του Προμηθέα, επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Η δημιουργία της κλαδικής μας ομοσπονδίας είναι πλέον γεγονός. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε «πριν το άνοιγμα της πόρτας» και γι’ αυτό καλέσαμε αυτή την έκτακτη γενική συνέλευση για να ψηφίσουμε για τη συμμετοχή μας, ως ιδρυτικά μέλη, στην Ομοσπονδία».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Ηλίας Καλαντίδης, τόνισε:
«Το Θέμα της Ομοσπονδίας είναι σοβαρό, και η ίδρυσή της θα βοηθήσει ώστε ο κλάδος μας να αποκτήσει ενιαία φωνή και να μην έχουμε παρεμβάσεις από εδώ και απ’ εκεί για θέματα που απασχολούν όλους τους συναδέλφους.
Το σχέδιο του καταστατικού της Ομοσπονδίας που έχουμε στα χέρια μας, έχει μελετηθεί από το νομικό μας σύμβουλο Μιχάλη Ζολά ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό νομικό πρόβλημα».
Στη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας ενημέρωσαν, ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα γίνουν οι αρχαιρεσίες στον Προμηθέα για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και των άλλων οργάνων του σωματείου.
Μάλιστα, κάλεσαν τους νέους συναδέλφους να είναι υποψήφιοι γιατί «η αποτελεσματική συνέχιση του έργου που επιτελεί ο Προμηθέας, έχει την ανάγκη από νέους συναδέλφους με διάθεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μ. Χρήστου.

Πετυχημένη η συμμετοχή στην Energy Tech

Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν και η φετινή συμμετοχή του Προμηθέα σε κλαδική έκθεση. Φέτος συμμετείχε στην 1η διεθνή έκθεση Energy Tech με δικό του περίπτερο, όπου καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης ήταν το σημείο συνάντησης συναδέλφων απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και πολλών εκπροσώπων εταιριών του χώρου και φορέων.
Το Σάββατο 31 Μαρτίου, το μεσημέρι, (είχε προηγηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση) στη δεξίωση – μπουφέ που παρέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Προμηθέα, στο χώρο του περιπτέρου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Συνάδελφοι, συνεργάτες, στελέχη επιχειρήσεων και διαφόρων φορέων που έχουν άμεση σχέση με τον κλάδο είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν θέματα που αφορούν το επάγγελμα.
Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και άλλοι συνάδελφοι, μοίραζαν σχετικό έντυπο και έδιναν πληροφορίες στους επισκέπτες του περιπτέρου για θέματα που αφορούν τη σωστή λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα αέρια καύσιμα

Μέσα στον Απρίλη, αμέσως μετά το Πάσχα, ξεκίνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα 150 ωρών για τα αέρια καύσιμα που το παρακολουθούν δύο ομάδες από μέλη του Προμηθέα. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΔΕ και οι συνάδελφοι που το παρακολουθούν, με την ολοκλήρωσή του θα είναι έτοιμοι για συμμετοχή τους στις εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας του εγκαταστάτη αερίων καυσίμων.