Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Συνδικαλιστικά » Σύσκεψη για δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών στον ΟΑΕΕ

Σύσκεψη για δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών στον ΟΑΕΕ

• Στις 7 Μαΐου στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ)
• Συμμετέχει και ο Ήφαιστος και καλεί όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν

Την Τετάρτη 7 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Ακαδημίας 18) πραγματοποιείται σύσκεψη επαγγελματοβιοτεχνών για το θέμα της δημιουργίας κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στον ΟΑΕΕ.
Τη σύσκεψη διοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το ασφαλιστικό και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Επισημαίνεται ότι στην επιτροπή αγώνα για το ασφαλιστικό συμμετέχει και ο Ήφαιστος, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου καλεί όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα σε ποιο σωματείο ανήκουν, να συμμετάσχουν μαζικά στην παραπάνω σύσκεψη. Συγκεκριμένα η πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου του Ήφαιστου, που υπογράφεται από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα, Θεόδωρο Χρυσολωρά και Ανδρέα Κολοβό αντίστοιχα, αναφέρει:
«Συνάδελφοι,
Το θέμα της ένταξης του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά συζητείται πάρα πολλά χρόνια , αλλά πάντα έμενε στις συζητήσεις. Τα τελευταία χρόνια «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και άλλα σωματεία μαζί με την Ο.Β.Σ.Α., ανέδειξαν  και έβαλαν το αίτημα στη σωστή του διάσταση προβάλλοντας και απαιτώντας τη δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών στον ΟΑΕΕ για επαγγελματίες και βιοτέχνες, αντίστοιχου αυτού που υπάρχει στο ΙΚΑ για τους εργαζόμενους.
 Όπως είναι γνωστό οι συνάδελφοί μας, που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας και είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ είναι ενταγμένοι, με παλαιότερες ενέργειες του Σωματείου μας, στα ΒΑΕ. Το ίδιο ισχύει και σε άλλα επαγγέλματα. Είναι επίσης γνωστό ότι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
Το αίτημα λοιπόν, δημιουργίας κλάδου ΒΑΕ στον ΟΑΕΕ  και η ένταξή μας, σε αυτόν είναι κάτι παραπάνω από δίκαιο.
Δεν φτάνει όμως συνάδελφοι να έχουμε δίκαιο αλλά θα πρέπει να το διεκδικούμε αγωνιστικά!!!
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε για το ασφαλιστικό και στην οποία «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» συμμετέχει, πήρε την πρωτοβουλία πραγματοποίησης σύσκεψης με στόχο την τεκμηρίωση του αιτήματος αλλά και το σχεδιασμό των αγωνιστικών μας κινήσεων για τη διεκδίκηση αυτού, του δίκαιου αιτήματός μας.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου 2008 και ώρα 18:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, (Ακαδημίας 18).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΗΦΑΙΣΤΟΥ καλεί όλους τους συναδέλφους, σε όποιο σωματείο και αν ανήκουν, να πάρουν μέρος σε αυτή τη συγκέντρωση, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την απόφασή μας, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ικανοποίηση αυτού, του δίκαιου αιτήματός μας».