Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » Εγκαίνια στο συνεταιρισμό Σαντορίνης

Εγκαίνια στο συνεταιρισμό Σαντορίνης

santorini 7.jpg

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ…»
Με την παρουσία του έπαρχου του νησιού και άλλων τοπικών παραγόντων, της ΠΟΣΕΥΔ, των συνεταιρισμών Μυκόνου και Μεσσηνίας καθώς και προμηθευτών του κλάδου πραγματοποιήθηκαν, στις 24 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια του συνεταιρισμού Σαντορίνης.
Ενός συνεταιρισμού, που από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του κατάφερε να αποδείξει την αξία και τα οφέλη του «συνεταιρίζεσθαι», τόσο για τους συναδέλφους όσο και για το καταναλωτικό κοινό.
Το κατάστημα του συνεταιρισμού βρίσκεται στην περιοχή Μεσαριά και κατά την τελετή των εγκαινίων, το βράδυ του Σαββάτου της 24ης Νοεμβρίου, γέμισε ασφυκτικά από συναδέλφους, φίλους και γνωστούς του συνεταιρισμού.
Κι όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο γι’ αυτόν, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους με τους συνεταίρους και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μετά την τελετή, ακολούθησε συνεστίαση του συνεταιρισμού προς όλους τους παρευρισκόμενους, σε γνωστό παραλιακό κέντρο του νησιού.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κώστας Τσιγαρίδας, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε «από τα βάθη της καρδιάς του» την ΠΟΣΕΥΔ, τους προέδρους των συνεταιρισμών Μεσσηνίας και Μυκόνου και, βέβαια, τους προμηθευτές που τους τίμησαν με την παρουσία τους.
santorini 7.jpg«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και συγκίνηση να βλέπεις δίπλα σου φίλους, γνωστούς, συναδέλφους», τόνισε.
«Θέλω να ευχαριστήσω την τοπική κοινωνία που μας «ψιλοαγάπησε» τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας, με τις αδυναμίες μας, με τα προβλήματά μας. Παρ’ όλα αυτά δεν απογοητεύτηκε  και συνεχίζει να μας στηρίζει.
Πιστεύω ότι ο συνεταιρισμός Σαντορίνης δίνει μια άλλη πνοή στην αγορά του νησιού, στα δικά μας είδη.
Κι αυτό θα φαίνεται κάθε χρόνο και περισσότερο.
Οι υδραυλικοί της Σαντορίνης έχουν οράματα, έχουν στόχους.
Πέρα από τους συναδέλφους που στήριξαν την ιδέα για την ίδρυση του συνεταιρισμού, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την ΠΟΣΕΥΔ, το ανώτατο όργανό μας που μας συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή, καθώς και τους εκπροσώπους των εταιριών που προμηθευόμαστε τα υλικά μας, που ήρθαν εδώ και μας τίμησαν».
Από την πλευρά της ΠΟΣΕΥΔ, ο διευθυντής Χρήστος Ανδριανόπουλος τόνισε:
«Αγαπητοί συνάδελφοι, σήμερα μας συγκινήσατε και μας κάνατε υπερήφανους. Με το υπέροχο κατάστημα που φτιάξατε, με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα μέσα σ’ ένα χρόνο, βάλατε ένα σοβαρό λιθαράκι στο μεγάλο οικοδόμημα των συνεταιρισμών υδρώ σ’ όλη την Ελλάδα.
Εύχομαι όλοι οι νέοι συνεταιρισμοί να έχουν το ξεκίνημά σας. Είμαστε σίγουροι ότι η τοπική κοινωνία θα σας αγκαλιάσει, όπως και οι υδραυλικοί της Ελλάδας.
Είμαστε μαζί σας και ευχόμαστε τα μελλοντικά σας σχέδια να υλοποιηθούν το ίδιο γρήγορα».
 

Επίτευγμα

Εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα των συναδέλφων της Σαντορίνης και σίγουροι ότι το μέλλον τους ανήκει, δήλωσαν στο περιοδικό μας τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΥΔ, Νίκος Γιάγκος, Κώστας Αθανασόπουλος και Κώστας Μαντζιώρος, που μαζί με το διευθυντή της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του συνεταιρισμού.
Συγκεκριμένα μας είπαν:
Νίκος Γιάγκου (ταμίας): «Δηλώνω εντυπωσιασμένος από την προσπάθεια των συναδέλφων της Σαντορίνης.
Επειδή έτυχε να παρακολουθήσουμε όλα τα βήματα ίδρυσης του συνεταιρισμού, από την πρώτη σύσκεψη που έγινε στο σύνδεσμο πριν ενάμιση χρόνο αλλά και το καλοκαίρι που μας πέρασε, όπου επισκεφθήκαμε το μαγαζί όταν διαμορφωνόταν, θεωρούμε ότι οι συνάδελφοι αξίζουν συγχαρητήρια.
Το μαγαζί είναι υπέροχο και βάζει τον πήχυ πολύ ψηλά. Έτσι πιστεύουμε ότι θα πρέπει να στήνονται πλέον τα καταστήματα των συνεταιρισμών.
Κι επειδή οι δυνατότητες των συναδέλφων είναι ακόμα μεγαλύτερες, ευχόμαστε να ευοδωθούν γρήγορα οι στόχοι και οι επιδιώξεις τους.
Εμείς, ως διοίκηση της ΠΟΣΕΥΔ θα είμαστε δίπλα τους, σε ό,τι μας χρειαστούν.
Κώστας Αθανασόπουλος (γενικός γραμματέας): «Είμαστε, όχι απλά ευχαριστημένοι, αλλά εντυπωσιασμένοι από την προσπάθεια των συναδέλφων.
Τους συγχαίρω προσωπικά για το επίγευγμά τους, γιατί μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσαν να φτιάξουν ένα πολύ όμορφο μαγαζί. Κι αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο.
Όταν όλοι μας είμαστε μια γροθιά, όταν αφήνουμε στην άκρη ανταγωνισμούς και φιλοδοξίες, δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.
santorini 3.jpgΟι συνεταιρισμοί υφίστανται στην κοινωνία για το καλό της, για το καλό των συναδέλφων και του κοινού. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.
Θεωρώ ότι ο συνεταιρισμός Σαντορίνης πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.
Τέλος να πω κρίμα που στην τελετή των εγκαινίων δεν ήρθαν άλλοι συνεταιρισμοί, πλην της Μυκόνου και της Μεσσηνίας για να τιμήσουν την προσπάθεια των εδώ συναδέλφων».
Κώστας Μαντζιώρος (μέλος Δ.Σ.): «Ερχόμενος εδώ, ήμουν σίγουρος ότι θα συναντήσω ένα πολύ όμορφο μαγαζί.
Όπως λέγαμε από παλιά, όταν ενώνονται οι συνάδελφοι μπορούν να κάνουν θαύματα· κι αυτό το απέδειξαν περίτρανα οι εδώ συνάδελφοί μας.
Πιστεύω ότι το μέλλον είναι δικό τους, ότι θα μεγαλουργήσουν ακόμα περισσότερο, εφόσον δρουν με τη λογική του συνεταιρίζεσθαι.
Εύχομαι με την καρδιά μου τα καλύτερα στους συναδέλφους της Σαντορίνης.
Παράλληλα θα ήθελα να πω ότι το μήνυμα είναι ένα. Κανένας νομός χωρίς συνεταιρισμό. Όπου δεν υπάρχει συνεταιρισμός, οι συνάδελφοι πρέπει να βρουν τη δύναμη και την ψυχή για να ιδρύσουν.
Η ΠΟΣΕΥΔ θα είναι δίπλα τους και αρωγός στην προσπάθεια που θα κάνουν, όπως δίπλα είναι και σε όσους συνεταιρισμούς υπάρχουν».