Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Αυξάνεται ο αριθμός των μελών του σωματείου Θεσσαλίας

Αυξάνεται ο αριθμός των μελών του σωματείου Θεσσαλίας

– Ενημέρωση και προγραμματισμός δράσης στην τακτική γενική συνέλευση στις 28/2
– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα αέρια καύσιμα παρακολούθησαν τα νέα μέλη

Με τη συμμετοχή πολλών νέων μελών πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου η τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου εγκαταστατών – συντηρητών καυστήρων Θεσσαλίας «Η θέρμανση». Όπως επισημάνθηκε στη συνέλευση το τελευταίο διάστημα έγιναν μέλη του συνδέσμου περισσότεροι από δεκαπέντε συνάδελφοι από την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα, τη Λαμία και την Ελασσόνα. Στη γενική συνέλευση, εκτός από το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, έγινε από τη διοίκηση εκτενής ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα του κλάδου. Ο πρόεδρος Χρήστος Ζαχαρής και ο γενικός γραμματέας Νίκος Πλατσάς αναφέρθηκαν στις συναντήσεις που συμμετείχε το σωματείο μαζί με τα άλλα σωματεία του κλάδου με διάφορους  κυβερνητικούς φορείς για την προώθηση επίλυσης προβλημάτων του κλάδου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις συναντήσεις των σωματείων του κλάδου και στις συζητήσεις και αποφάσεις που πάρθηκαν για διάφορα θέματα όπως είναι η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 362/01 που αφορά τις άδειες αερίων καυσίμων και η ίδρυση κλαδικής ομοσπονδίας.
Στο τελευταίο θέμα αναφέρθηκαν πολλοί συνάδελφοι που πήραν το λόγο και η απόφαση της συνέλευσης ήταν να συμμετάσχει το σωματείο στην κλαδική ομοσπονδία. Τονίστηκε ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη κωλυσιεργία στην ίδρυση της ομοσπονδίας, δεδομένου ότι ο κλάδος έχει ανάγκη μία «ενιαία φωνή» για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη γενική συνέλευση ήταν οι συντηρήσεις των λεβητοστασίων και των μονάδων φυσικού αερίου. Όπως επισημάνθηκε η διείσδυση του φυσικού αερίου στην περιοχή προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σήμερα πολλά κτίρια, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, στις ευρύτερες περιοχές του Βόλου και της Λάρισας, το χρησιμοποιούν για θέρμανση και για ζεστό νερό χρήσης. Όμως, για τις εγκαταστάσεις που έγιναν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη συντήρησή τους. Για το θέμα αυτό η διοίκηση του σωματείου έχει ζητήσει  από την τοπική ΕΠΑ να ενημερώνει συνεχώς τους χρήστες για την υποχρέωση ετήσιας συντήρησης από αδειούχο συντηρητή.
Στα πλαίσια του προγραμματισμού δράση τονίστηκε ότι η διοίκηση θα προσπαθήσει να φέρει κοντά στο σωματείο όλους τους συναδέλφους της Θεσσαλίας, προσφέροντάς τους άμεση ενημέρωση και εξυπηρέτηση για όλα τα θέματα  που τους απασχολούν.
Παράλληλα, στους άμεσους στόχους, είναι και η διοργάνωση εκδηλώσεων με στόχο τη σύσφιξη των συναδελφικών σχέσεων αλλά και τη γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων των συναδέλφων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας. Μάλιστα, η πρώτη τέτοια εκδήλωση, προτάθηκε να είναι η διοργάνωση εκδρομής για τα μέλη του σωματείου και τις οικογένειές τους τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα αέρια καύσιμα
Με την εγγραφή των νέων μελών, η διοίκηση ενήργησε άμεσα, έτσι ώστε και αυτοί οι συνάδελφοι να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 150 ωρών, έτσι ώστε να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις για τις άδειες αερίων καυσίμων.
Έτσι, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΔΕ ξεκίνησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα αέρια καύσιμα, με εκπαιδευτές τους τεχνολόγους – μηχανικούς Γ. Δανίκα, Αλ. Κουλτούκη και Β. Χουχουρέλο. Το παρακολούθησαν 13 συνάδελφοι και ολοκληρώθηκε στις 14 Μαρτίου.