Αρχική » Περιεχόμενα » Θέμα » ΟΒΥΕ ΠΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

ΟΒΥΕ ΠΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

«Αναστέλλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό»
Στην κατεύθυνση της ΓΣΕΒΕΕ και των κλαδικών ομοσπονδιών για αναστολή των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ ενημέρωσε τους συνδέσμους για την απόφαση που πήρε.
Απόφαση που, όπως τονίζεται, πάρθηκε κατά πλειοψηφία, «μια και κάποιοι σύμβουλοι του Δ.Σ. υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να αναβληθούν οι κινητοποιήσεις». Σημειώνουμε ότι με επιστολή της προς του συνδέσμους την 1/3/2007, η διοίκηση της ΟΒΥΕ καλούσε όλα τα μέλη της στις κινητοποιήσεις της 7ης και 12ης Μαρτίου που είχαν αποφασιστεί, η πρώτη από την Πανελλαδική Συντονιστική Γραμματεία για το ασφαλιστικό και η δεύτερη, από τη ΓΣΕΒΕΕ και τις κλαδικές ομοσπονδίες. Στην επιστολή, με ημερομηνία 8/3/2007 και μετά τη δέσμευση του υπουργείου, το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ επεσήμανε στους συνδέσμους:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που προέκυψαν από τη ΓΣΕΒΕΕ σε σχέση με το ασφαλιστικό και το περιβόητο Π.Δ. 258/2005, η ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε, προσωρινά να ανασταλούν όλες οι κινητοποιήσεις. Στις 5/3/2007 το υπουργείο απασχόλησης απέστειλε επιστολή στη ΓΣΕΒΕΕ, το περιεχόμενο της οποίας όπως διαφαίνεται είναι ευνοϊκό για όλους τους επαγγελματίες. Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρεται ότι οι ασφαλισμένοι των πρώην ΤΕΒΕ και ΤΑΕ που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την έναρξη λειτουργίας του ΟΑΕΕ θα λαμβάνουν τις συντάξεις τους σύμφωνα με τις διατάξεις των παραπάνω ταμείων δηλαδή όπως και παλαιότερα. Δηλαδή δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή των συντάξεων.
Για την πλήρη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε δελτίο τύπου της ΓΣΕΒΕΕ με όλες αυτές τις λεπτομέρειες που σας αναφέραμε, και το οποίο απέστειλε η ΓΣΕΒΕΕ σε όλα τα μέλη της. Με βάση τη γραπτή επιστολή – δέσμευση του υπουργείου με την οποία δεν θα γίνουν μειώσεις των συντάξεων, (επισυνάπτεται), οι κλαδικές ομοσπονδίες αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει. Το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ κατά πλειοψηφία αποφάσισε να ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση με τη ΓΣΕΒΕΕ και τις υπόλοιπες κλαδικές ομοσπονδίες για προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων. Σημειώνεται ότι κάποιοι σύμβουλοι του Δ.Σ. διαφώνησαν και υποστηρίζουν πως πρέπει να μην αναβληθούν οι κινητοποιήσεις.
Συνάδελφοι δεν κάνουμε πίσω, ούτε αδρανούμε. Ήμασταν και θα είμαστε σε επαγρύπνηση, ο αγώνας δεν σταματά, και εμείς και οι υπόλοιπες κλαδικές ομοσπονδίες με τις οποίες έχουμε καθημερινή επικοινωνία, είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για δραστικότερα μέτρα αν χρειαστεί. Προς το παρόν όμως όλες μαζί οι ομοσπονδίες έλαβαν την ίδια απόφαση (ύστερα από την ενημέρωση της ΓΣΕΒΕΕ και τις γραπτές δεσμεύσεις του υπουργού για καμία μείωση των συντάξεων και συνέχιση των παλαιών διατάξεων του ΤΕΒΕ), για προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων.
Συναδελφικά
Ο πρόεδρος Αριστοτέλης Παπακονδύλης
Ο γεν. γραμματέας Διονύσης Σβορώνος»