Αρχική » Περιεχόμενα » Σχόλια » ΝΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ

ΝΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ

vana1.jpg

Απαντήσεις για τη Θράκη…
Επειδή το θέμα με τη μη εγκατάσταση δικτύων φυσικού αερίου στις νέες οικοδομές της Θράκης που αναδείξαμε στο προηγούμενο τεύχος του «Υ» είναι πολύ σοβαρό για να το αφήσουμε να περάσει έτσι απαρατήρητο, ενημερώνουμε τους συναδέλφους της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης ότι το πρόβλημα έγινε γνωστό εκεί που έπρεπε.
Καταλλήλως ενημερώθηκαν οι νομάρχες Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, καθώς και οι πρόεδροι του ΤΕΕ και της ΔΕΠΑ. Τέλος, ο γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.
Απ’ όλους ζητήθηκαν σχόλια, απόψεις και ενέργειες, κι αυτό, όχι γιατί θέλουμε να καταλογιστούν ευθύνες σε πρόσωπα και υπηρεσίες (το δηλώσαμε άλλωστε και στην ανακρίτρια που μας κάλεσε πριν λίγο καιρό να καταθέσουμε για προηγούμενα δημοσιεύματά μας για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ολυμπιακό Χωριό κ.ά.), αλλά με ζητούμενο, την εφαρμογή της νομοθεσίας.
Οι ενέργειές μας τέλος, δεν σταματούν εδώ. Θα υπάρξει και συνέχεια…
Αν αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος…
Και μια και ο λόγος για τη Θράκη, διαβάσαμε πρόσφατα στην εφημερίδα «Παρατηρητή της Θράκης» ότι το 1ο ΣΕΚ Κομοτηνής βραβεύτηκε, στα πλαίσια του προγράμματος «Δαίδαλος», για την εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου που κατασκεύασαν οι μαθητές του τμήματος θερμοϋδραυλικών.
Ο υποδιευθυντής του ΣΕΚ, δήλωσε ότι «πρόκειται για εγκατάσταση γερμανικών προδιαγραφών, με βάση την οποία γίνονται οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Ελλάδα».
Εκτίμησε δε, ότι την ερχόμενη χρονιά θα δημιουργηθεί στη σχολή ένα τμήμα για το φυσικό αέριο που είναι και το μέλλον της περιοχής, και ότι πρόκειται για μια ειδικότητα με αυξημένη ζήτηση».
Καλές οι προθέσεις του υποδιευθυντή, όμως, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, ρώτησε τους μηχανικούς της Θράκης και το ΤΕΕ αν συμφωνούν; Εδώ δεν καταθέτουν μελέτες φυσικού αερίου για τις νέες οικοδομές, και θα δεχθούν να γίνει και τμήμα φυσικού αερίου; Ε, όχι, δεν το πιστεύουμε…(!)
2008…
Κι ένα σχόλιο για τη γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ.
Όχι για τα αποτελέσματα, όσο γι’ αυτά που ακούστηκαν από ορισμένους συναδέλφους.
Στους διαδρόμους του ξενοδοχείου, ο άνεμος τα σάρωσε όλα. Κάποιοι έμπλεξαν πρόσωπα και καταστάσεις, κάποιοι άλλοι, δημοσίως, στην τοποθέτησή τους θεώρησαν τον τύπο και συγκεκριμένα τον υπογράφοντα ως χειραγωγημένο από συνδικαλιστές, κάποιοι άλλοι εκβίαζαν συναδέλφους ότι αν δεν μας ψηφίσετε μπορεί και να σταματήσουμε να σας υποστηρίζουμε σε αυτό που κάνετε, και πάει λέγοντας…
Συνάδελφοι, έλεος. Βρισκόμαστε στο 2008, όχι στο Μεσαίωνα.
vana1.jpgΔίκρουνα στη Θεσσαλονίκη
Ο συν. Νικήτας Περαθωράκης «ξαναχτύπησε». Όχι, αυτή τη φορά δεν μας έφερε ανατρεπτική είδηση για τον ΟΑΕΕ, αλλά φωτογραφίες με δίκρουνα πυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη.
Δίκρουνα πυρόσβεσης, έξω από κτίρια, στην πλατεία Αριστοτέλους και στην Τσιμισκή, όπως μας είπε, ατάπωτα, που έχουν μετατραπεί σε σταχτοδοχεία και δοχεία απορριμμάτων. Όποιος προλάβει, κάτι ρίχνει μέσα σ’ αυτά…
Ευτυχώς, βέβαια, που δεν έπιασε φωτιά κανένα από αυτά τα κτίρια, γιατί τότε μόνο νερό δεν θα έφτανε στα σπρίνγκλερ. Χαρτιά από κρουασάν, πακέτα τσιγάρων και αποτσίγαρα. Γλέντια που θα έκανε η Πυροσβεστική.
Και μία λεπτομέρεια.
Τα δίκρουνα σε αυτή την κατάσταση ο συνάδελφος τα είχε πρωτοδεί πριν 5 χρόνια. Φέτος που πήγε στη Θεσσαλονίκη, τα ξαναείδε. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Αχ Ελλάδα, σ’ αγαπώ, που λέει και ο Ρασούλης.