ΤΕΜΠΑ ΑΕ

"Ζεστασιά σημαίνει …" Όταν γίνεται αυτή η ερώτηση κανείς δεν σκέφτεται την κεντρική θέρμανση. Με τη λέξη αυτή δεν σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε.
Άνεση, στοργή, ασφάλεια, ευφορία.
Η ζεστασιά απλά υπάρχει, υπάρχει όταν σηκώνεσαι το πρωί, υπάρχει όταν αποσύρεσαι το βράδυ.
Δεν σκεφτόμαστε όρους όπως κεντρική θέρμανση, θερμοστάτες, θερμαντικά σώματα.
Όμως αργά ή γρήγορα όλα αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε όταν θα χτίσουμε ή θα ανακατασκευάσουμε κάποια κατοικία.
Η Jaga φροντίζει έτσι ώστε η ζεστασιά να μην είναι μόνο αισθητή αλλά και ορατή. Έτσι δεν ζεσταίνεται μόνο το σώμα σας αλλά και η ψυχή σας!
Η ΤΕΜΠΑ Α.Ε. αντιπροσωπεύοντας κατ΄αποκλειστικότητα την υψηλής τεχνολογίας βελγική JAGA στοχεύει να σας γνωρίσει ένα νέο concept στην θέρμανση.  Τα σώματα της Jaga διακρίνονται σε δύο ιδιαίτερες κατηγορίες. Τα σώματα Low-H2O, δηλαδή χαμηλής περιεκτικότητας νερού και αυτά που δίνουν έμφαση στο design, δημιουργώντας σώματα, αληθινά κοσμήματα αισθητικής που αφομοιώνονται στο χώρο. Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τα αόρατα σώματα!
Χαμηλή περιεκτικότητα νερού με συνδυασμένο design
Η Jaga, μια εταιρία πρότυπο που ιδρύθηκε το 1960, μετά από πολύχρονη έρευνα ανέπτυξε την τεχνολογία Low-H2O, δηλαδή χαμηλής περιεκτικότητας νερού θερμαντικά σώματα. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Low-H2O :
Μεγαλύτερη άνεση
Ένα θερμαντικό σώμα Low-H2O έχει μόνο το 1/10 του όγκου νερού του κοινού σώματος. Σαν αποτέλεσμα αποθηκεύει πολύ λιγότερη θερμότητα και ανταποκρίνεται τουλάχιστον τρεις φορές ταχύτερα σε εναλλαγές θερμοκρασίας.
Θερμαίνεται αμέσως σε πολύ κρύο περιβάλλον αλλά και σταματά αμέσως εάν ο χώρος ζεσταθεί πολύ. Αυτή η τέλεια ρύθμιση εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή άνεση και η θερμοκρασία χώρου παραμένει σταθερή στο επιθυμητό επίπεδο.
Μικρότερη κατανάλωση
Καθώς τα Low-H2O σώματα προσαρμόζονται αμέσως σε μία αύξηση θερμοκρασίας, εσείς κερδίζετε το μέγιστο από τις δωρεάν πηγές ενέργειας στο σπίτι ή το γραφείο (ηλιοφάνεια, οικιακές συσκευές κ.λ.π)
Μια συγκριτική επιστημονική έρευνα σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Κτιριακών Εγκαταστάσεων στη Βρετανία (BRE) πιστοποίησε εξοικονόμηση ενέργειας κατά 12%.
Προστασία του περιβάλλοντος
Η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνουν τα σώματα Low-H2O κατά 12% σημαίνει αυτόματα και λιγότερη απόρριψη CO2 στο περιβάλλον.
Ένα σπίτι με Low-H2O σώματα εκπέμπει ετησίως περίπου στα 1000 κιλά λιγότερο CO2. Αν λοιπόν όλα τα σπίτια είχαν σώματα Low-H2O τότε θα ήταν πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί η νόρμα της συνθήκης του Κυότο.
Ασφαλής θέρμανση
Με μέγιστη θερμοκρασία επιφάνειας σώματος 43°C, ευχάριστη στο άγγιγμα, όλα τα κλασικά Low-H2O σώματα ικανοποιούν τις τελευταίες προδιαγραφές ασφάλειας.
Δεν υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων αλλά και ζημιάς σε έπιπλα ή ηλεκτρονικές συσκευές. Τα Low-H2O δεν υπερθερμαίνονται, αλλά μεταφέρουν μια ασφαλή και ευχάριστη ζεστασιά.
Ειδικά σε καλά μονωμένες κατοικίες, αυτή η βελτιωμένη διανομή θερμότητας είναι σημαντική γιατί αποτρέπει την υγρασία και την μούχλα.
TWIN POWER
Όλα τα σώματα Low-H2O της Jaga είναι διαθέσιμα εκτός από μονό και με διπλό εναλλάκτη στις ίδιες διαστάσεις με 68% μεγαλύτερη απόδοση.
Η θερμοκρασία του λέβητα είναι κατά μέσο όρο 20% χαμηλότερη από τις ισοδύναμες διαστάσεις διαφορετικών σωμάτων, πετυχαίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο εξοικονόμηση ενέργειας.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Θερμαντικά σώματα τύπου κονβέκτορα (με ή χωρίς fan), ενσωματωμένου βρόγχου, με εναλλάκτη χαμηλής περιεκτικότητας νερού κατασκευασμένο από χαλκό και αλουμίνιο.
Πίεση δοκιμής: 20bar
Πίεση λειτουργίας: 10bar
Εργοστασιακή εγγύηση: 30 έτη
Εξωτερικά καπάκια σε φυσικό ξύλο ή καπάκια κατασκευασμένα από γαλβανισμένα χαλυβδόφυλλα πάχους 1,25mm ηλεκτροστατικά βαμμένα με αντιχαρακτική προστασία και ανθεκτικά σε ακτίνες UV σύμφωνα με το ASTM G53.
Η επιφανειακή θερμοκρασία παραμένει ασφαλής σε όλες τις περιπτώσεις ακόμα και για θερμοκρασία προσαγωγής 90°C.Το μοντέλα Low-H2O εναρμονίζεται με τον κανονισμό DHSS DN 4 1992.
Αποδόσεις σύμφωνα με τη νόρμα EN 442 και θερμοκρασίες λειτουργίας από 90°/70°/20° έως και 55°/45°/20° (low tempe-ratures systems).
Απεριόριστες Αρχιτεκτονικές λύσεις και εφαρμογές
Τα θερμαντικά σώματα Jaga διακρίνονται παγκοσμίως για τις απεριόριστες λύσεις και εφαρμογές με χιλιάδες διαφορετικά μεγέθη, μοντέλα όπως κανάλια δαπέδου-τοίχου, χαμηλά σώματα από 8cm, όρθια διακοσμητικά, σώματα με καθρέφτη, σώματα από φυσική πέτρα, σώματα ξύλινα κ.ο.κ. καθώς και απεριόριστη επιλογή χρωμάτων και αποχρώσεων.
Εφαρμογές ανά την υφήλιο καθώς και περαιτέρω πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site της Jaga:
www.theradiatorfactory.com καθώς και στο site της ΤΕΜΠΑ : www.tempa.gr
Γιάννης Στεριώτης
Ηλεκτρονικός Μηχανικός
 Αυτοματισμών
Υπεύθυνος τμήματος JAGA