Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Μεγάλη συμμετοχή στην τακτική γ.σ. του Προμηθέα

Μεγάλη συμμετοχή στην τακτική γ.σ. του Προμηθέα

promith 1.jpg

promith 1.jpgΠραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Φιλίππειον»
Μία από τις συνελεύσεις με τη μεγαλύτερη συμμετοχή συναδέλφων ήταν αυτή του Προμηθέα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Φιλίππειον». Παρόντες για άλλη μια φορά συνάδελφοι από πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας όπου μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθούν από τη διοίκηση του Προμηθέα, για τα τρέχοντα ζητήματα.
Πρόεδρος της συνέλευσης εκλέχθηκε ο Σπύρος Τσιβαλίδης που κράτησε σε υψηλό επίπεδο τη διαδικασία.
Ο πρόεδρος του Προμηθέα Μανώλης Χρήστου στην ενημέρωση – εισήγησή του, στάθηκε κυρίως στα εξής σημεία:
– Πρόσφατα έγινε μεταφορά των γραφείων του σωματείου και η νέα διεύθυνση είναι Κανάρη 18. Χαρακτήρισε τη μεταφορά αυτή αναγκαία, διότι με τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το σωματείο με διάφορους φορείς (ΙΝΚΑ, ΚΕΠΚΑ κ.λπ.), ήταν απαράιτητος κάποιος χώρος για τη διοργάνωση συσκέψεων. Ο Μ. Χρήστου ζήτησε συγνώμη από τους συναδέλφους που ενδεχομένως προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το σωματείο και δεν το κατάφεραν, όσο διαρκούσε η μετακόμιση.
– Κατέθεσε πρόταση για τη διαγραφή των συναδέλφων που χρωστάνε συνδρομές και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τόσο από τον ίδιο όσο και από τον ταμία Παναγιώτη Μουζδράκη. Τόνισε ότι μερικοί απ’ αυτούς τους συναδέλφους ζήτησαν από μόνοι τους τη διαγραφή τους.
«Δεν μπορεί αυτοί οι λίγοι συνάδελφοι να έχουν απαιτήσεις, να μην πληρώνουν τη συνδρομή τους και να θυμούνται το σωματείο μόνο όταν αντιμετωπίζουν κάποιο επαγγελματικό πρόβλημα. Προτείνουμε σαν διοίκηση, η γενική συνέλευση να αποφασίσει για τη διαγραφή αυτών των μελών και σε περίπτωση που κάποιοι θελήσουν να ξαναγραφτούν στο σωματείο να πληρώσουν και τις χρωστούμενες συνδρομές», τόνισε ο πρόεδρος του Προμηθέα.
– Ενημέρωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο προγραμματίζει επισκέψεις σε διάφορες πόλεις όπως Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Έδεσσα, Κιλκίς, Καστοριά, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Σκοπός αυτών των επισκέψεων είναι η προβολή του σωμτείου και των μελών του στις τοπικές κοινωνίες. Ζήτησε από τους συναδέλφους αυτών των πόλεων να κανονίσουν συναντήσεις με τις κατά τόπους νομαρχίες και με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
– Ενημέρωσε ότι έχει βρεθεί το εξεταστικό κέντρο για τις άδειες αερίου, (ΙΕΚ Ωραιοκάστρου) και έχει οριστεί η εξεταστική επιτροπή που θα διενεργήσει τις εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη. Το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή της τροποίησης της σχετικής υπουργικής απόφασης.
– Ο Προμηθέας θα συμμετάσχει και φέτος στην έκθεση Energytech από 23 Μαρτίου έως 1 Απριλίου.
• Τέλος ο Μ. Χρήστου ευχαρίστησε την εταιρία «ΜΑΚGAS» για την παραχώρηση των εργαστηρίων της για την προετοιμασία των συναδέλφων που θα δώσουν εξετάσεις για τις άδειες αερίου.
Ο γενικός γραμματέας Ηλίας Καλαντίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε:
– Στα σεμινάρια που έχει προγραμματίσει ο Προμηθέας για τα αέρια καύσιμα για τεχνικούς ασφαλείας. Συνέστησε σε όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν το συντομότερο τη συμμετοχή τους, έτσι ώστε να συμπληρωθούν ομάδες των 20 ατόμων και να ξεκινήσουν.
– Στην εφαρμογή των νόμων και τους κανόνες της τεχνικής που διέπουν το επάγγελμα για να μην παρουσιάζονται προβλήματα και παράπονα από τους πελάτες – καταναλωτές. Επισήμανε την αναγκαιότητα του φύλλου ελέγχου και της καταγραφής σ’ αυτό των οποιωνδήποτε παρατηρήσεων που αφορούν τη σωστή λειτουργία μιας εγκατάσταση. Ενημέρωσε ότι στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο υπάρχει επιτροπή πραγματογνωμοσύνης και διαιτησίας που εξετάζει τα όποια προβλήματα προκύπτουν μεταξύ επαγγελματιών και καταναλωτών.
promith 3.jpgΣτην επιτροπή αυτή συμμετέχουν, κατ’ απαίτηση του Πρωτοδικείου και πέντε μέλη του Προμηθέα.
– Στην επιστολή του συν. Παύλου Βύρλιου ο οποίος καλή τη διοίκηση του σωματείου να επισκεφθεί την περιοχή της Πτολεμαΐδας για να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για το επάγγελμα.
Ευχαρίστησε τον συν. Βύρλιο γι’ αυτή την πρόσκληση και για την πρωτοβουλία που πήρε σχετικά με τη μετάδοση διαφημιστικού σποτ σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης από αδειούχους συντηρητές.
– Στη συζήτηση που γίνεται για την αναθεώρηση των τιμών στα όρια των ρύπων και τη θεσμοθέτηση ορίων ρύπων και στα αέρια καύσιμα.
– Στους αποφοίτους των ΙΕΚ της ειδικότητα τεχνίτη αερίου καυσίμων, τονίζοντας:
«Οι απόφοιτοι αυτοί θα πρέπει να έχουν 4 χρόνια ένσημα που να αποδεικνύουν ότι δούλεψαν στο αέριο για να πάρουν την άδεια του εγκαταστάτη. Εμείς θελήσαμε με την τροποποίηση του Π.Δ. 362 να δώσουμε μια ευκαιρία σ’ αυτά τα παιδιά να γίνουν συνάδελφοι και μέλη μας ή με τα ένσημα του ΙΚΑ ή με έναρξη επιτηδεύματος και τέσσερα χρόνια ΤΕΒΕ και εξετάσεις αλλά με συνυπογραφή από τεχνική εγκαταστάτη ή μηχανολόγο. Η πρόταση αυτή έγινε και στα έξι σωματεία που υπάρχουν στον κλάδο και μόνο ένα σωματείο της Αθήνας την αρνήθηκε»…
Στη συνέχεια ο ταμίας Παναγιώτης Μουζδράκης παρουσίασε αναλυτικά τον οικονομικό απολογισμό. Επίσης παρακάλεσε όσους συναδέλφους έχουν μεταβολές στα επαγγελματικά τους στοιχεία να τον ενημερώσουν, έτσι ώστε αυτά να συμπεριληφθούν στο έντυπο που θα μοιράζεται στην έκθεση αλλά και στην ιστοσελίδα του σωματείου (www.promitheas.org.gr)
Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός. Επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα και η πρόταση της διοίκησης για τη διαγραφή όσων μελών δεν πλήρωσαν τις συνδρομές τους και εφόσον ζητήσουν να επανεγγραφούν θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν και όλες τις υπόλοιπες συνδρομές που χρωστούν στο σωματείο.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας του σωματείου και ο τυχερός ήταν ο συν. Οράτιος Μίρτσος που κέρδισε μία χρυσή λίρα. Επίσης, κατόπιν κλήρωσης, ο Φώτης Γαλάζιος κέρδισε ένα ταξίδι για δύο άτομα στη Χίο, προσφορά της κ. Μ. Χρονοπούλου, εκδότριας της εφημερίδας «Τα νέα της εγκατάστασης».