Αρχική » Περιεχόμενα » Σχόλια » Πλάκα με κάνεις;

Πλάκα με κάνεις;

Επειδή ο άνθρωπος σώθηκε, ας ξεκινήσουμε τη χρονιά μας με ένα ανέκδοτο:
«Γιατί το κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού δεν έχει φώτα;».
«Γιατί έπεσε ο γενικός», η απάντηση.
Καλή χρονιά συνάδελφοι στην πρώτη μας επικοινωνία για το 2008, ευχόμενοι γρήγορα να ξεφύγουμε από τη… Ζαχοπουλειάδα.
Δηλώνω καταρχάς, ότι δεν είμαι εκδότης και συνεκδότης και ούτε έχω λογαριασμό 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα. Αν τα είχα, τότε σίγουρα δεν θα ήμουν εδώ, θα παραθέριζα κάπου στα νησιά Φίτζι, κι άντε να έστελνα καμιά ανταπόκριση στον «Υδραυλικό» για τους εκεί υδραυλικούς. Οπότε, αν κάποιοι θέλουν να με ξεφορτωθούν, ναι το δηλώνω. Με 5,5 εκατ. ευρώ δωροδοκούμαι, ίσως και με τα μισά, άντε και με το 1/3. Όχι πιο λίγα, για να μη χαλάσουμε και το σενάριο..
Δηλώνω επίσης, ότι ούτε είδα, ούτε παρέλαβα dvd. (Τα μόνα dvd που έχω παραλάβει μέχρι τώρα, και μάλιστα τέσσερα στον αριθμό, είναι από την περιφερειακή σύσκεψη των συνδέσμων Πελοποννήσου, που μου είχε στείλει πριν ένα χρόνο ο πρόεδρος του συνδέσμου Ηλείας, για να τα δω και να γράψω κάτι σχετικό στο περιοδικό. Τέσσερις ώρες ταινίας με λόγους, δεν τους άντεξα, για να πω και την πικρή αλήθεια. Οπότε παράκληση, να γίνεται μοντάζ πριν, να κόβονται τα σημεία που δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και να στέλνονται όσα αποτελούν ειδήσεις. Δηλαδή, φωνές, τσακωμοί, κουτσομπολιά, φαγωμάρες, κατηγορίες. Τα dvd,τέλος, είναι σε κάποιο συρτάρι του γραφείου μου, και κανείς μέχρι σήμερα δεν μου τα έχει ζητήσει. Α, και για να μην το ξεχάσω, για όλα αυτά έχει ενημερωθεί και η εκδότρια του περιοδικού. Να επιμερισθεί η ευθύνη, να μην την αναλάβω όλη μόνος μου).
Εντάξει, δεν το κρύβω, τις φωτογραφίες με το γνωστό θέμα τις είδα στις εφημερίδες, θέλεις από επαγγελματική διαστροφή, θέλεις από περιέργεια, τις είδα. Δηλώνω επίσης ότι δεν είμαι και πουριτανός, ξέρετε αυτοί που ξορκίζουν τους πάντες και τα πάντα, και αποδεικνύονται τελικά οι μεγαλύτεροι θεομπαίχτες. Οι παρατηρήσεις μου επί των φωτογραφιών είναι κατ’ αρχήν τεχνικού περιεχομένου, αφού με βάση τις γνώσεις μου, ο φωτογράφος πρέπει να ήταν ερασιτέχνης. Το διάφραγμα και η ταχύτητα του κλείστρου της μηχανής δεν ήταν σωστά ρυθμισμένα, με αποτέλεσμα τον υποφωτισμό των φωτογραφιών. Επίσης δεν χρησιμοποιήθηκε ευρυγώνιος φακός, που θα έπρεπε, για να έχουμε σαφή εικόνα όλου του χώρου. Δηλαδή  της κουζίνας, του φαγητού που θα έτρωγαν μετά, ελπίζω όχι φασόλια, της βιβλιοθήκης, για να δούμε τους αγαπημένους τους συγγραφείς. Ελπίζω πάντως σε κάποιο ράφι να υπήρχε το μυθιστόρημα «Εξιλέωση» (ταιριάζει γάντι στην περίπτωση) του Ίαν Μακ Γιούαν, το οποίο, μάλιστα, γυρίστηκε σε ταινία από τον Τζο Ράιτ και ξεκίνησε να προβάλλεται στους κινηματογράφους (άσχετο, αλλά σας συνιστώ να τη δείτε).
Με κείνα και με τα άλλα, δεν ξέρω αν πιάσαμε πάτο, κοντά είμαστε όμως. Πού θα πάει, μπορεί να σκάψουμε και κάτω από αυτόν.
Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της (φαντάζομαι κάπως καλύτερα από την περίπτωση των υποκλοπών, των δομημένων ομολόγων, των κουμπάρων και της κουμπάρας) και ας το κλείσουμε εδώ το θέμα, γιατί δεν ξέρουμε και τι άλλο να πούμε. Μάλλον δεν ξέρουμε και τι να πούμε.
Ίσως μόνο ότι σε αυτή τη χώρα έχουμε πολύ πλάκα. Κι έχουμε πάλι και τη Φάνη Πάλλη Πετραλιά, για να λύσει το ασφαλιστικό, αφού δεν τα κατάφερε ο Μαγγίνας με τους Ινδούς…
Καλή χρονιά συνάδελφοι με την αποφθεγματική φράση του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τον Άμλετ «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Κάτι σάπιο, κάτι πεθαμένο εδώ και καιρό…