Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συμμετοχή του Προμηθέα στη ΔΕΘ

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συμμετοχή του Προμηθέα στη ΔΕΘ

prom1.jpg

Χιλιάδες επισκέπτες ενημερώθηκαν για το επάγγελμα του συντηρητή καυστήρων και πήραν συμβουλές για τη σωστή συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης
Τη συμμετοχή του και σε εκθέσεις μη αμιγώς κλαδικές, εγκαινίασε φέτος ο Προμηθέας με την παρουσία του στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Σε ένα καλαίσθητο περίπτερο και με τη συνεχή παρουσία μελών της διοίκησης αλλά και άλλων συναδέλφων, ο Προμηθέας κατάφερε να ενημερώσει πολλούς καταναλωτές – επισκέπτες της έκθεσης τόσο για το ρόλο του εγκαταστάτη – συντηρητή καυστήρων όσο και για όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων θέρμανσης.
Παράλληλα μοιράστηκε και έντυπο πληροφοριακό υλικό που περιείχε συμβουλές προς τους διαχειριστές – χρήστες των κεντρικών θερμάνσεων καθώς και τα ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα όλων των μελών του Προμηθέα.

prom1.jpg

 

Αναμνηστική φωτογραφία
στο περίπτερο του Προμηθέα στην 73η ΔΕΘ
με φόντο το σύνθημα «Εμπιστευθείτε τους ειδικούς».
Από αριστερά Ηλίας Καλαντίδης (μέλος Δ.Σ.),
Σωτήρης Τασιόπουλος (επίτιμος πρόεδρος),
Παναγιώτης Μουσδράκης (γ. γραμματέας)
και Ιωάννης Αργυρούδης (μέλος Δ.Σ.)

 

Ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση των επισκεπτών δόθηκε στην αναγκαιότητα αλλά και υποχρέωση να αναλαμβάνει τις εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις θέρμανσης μόνο ο αδειούχος συντηρητής ο οποίος και πρέπει απαραίτητα να παραδίδει στον χρήστη το φύλλο ελέγχου. Παράλληλα η παρότρυνση των συναδέλφων του Προμηθέα προς τους επισκέπτες ήταν να φροντίσουν το συντομότερο δυνατό για τη συντήρηση της εγκατάστασής τους δεδομένου ότι η σωστή και έγκαιρη συντήρηση, εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία, κάτι που συνεπάγεται εξοικονόμηση ενέργειας, χρημάτων και προστασία του περιβάλλοντος με την εκπομπή λιγότερων ρύπων.
Παράλληλα το περίπτερο του Προμηθέα ήταν και τόπος συνάντησης αρκετών συναδέλφων από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που επισκέφθηκαν τη ΔΕΘ. Έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να καταθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους ενόψει της νέας θερμαντικής περιόδου. Επίσης το περίπτερο του Προμηθέα επισκέφθηκαν πολλά στελέχη διαφόρων φορέων που έχουν άμεση σχέση με τον κλάδο αλλά και επιχειρήσεων που εισάγουν ή εμπορεύονται προϊόντα θέρμανσης.
Σχετικά με την πρώτη συμμετοχή στη ΔΕΘ ο πρόεδρος Μανώλης Χρήστου δήλωσε:
«Η απόφαση για τη συμμετοχή μας στη φετινή διοργάνωση  της ΔΕΘ πάρθηκε στην τελευταία γενική συνέλευση του σωματείου μας και εμείς σαν διοίκηση την υλοποιήσαμε.
Είναι πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε έκθεση μη κλαδικού χαρακτήρα και η παρουσία μας, με το δικό μας περίπτερο κρίνεται ικανοποιητική. Ενημερώσαμε τους χιλιάδες επισκέπτες για το επάγγελμά μας, για το φύλλο ελέγχου και δώσαμε συμβουλές για το τι χρειάζεται για να γίνει μια σωστή συντήρηση σε μια εγκατάσταση θέρμανσης. Ο κόσμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον,  και δεχθήκαμε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το ρόλο του εγκαταστάτη – συντηρητή καυστήρων αλλά και για διάφορα άλλα θέματα που αφορούν την ορθολογική χρήση και την εξοικονόμηση ενέργειας από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν σ’ αυτή την πετυχημένη παρουσία του σωματείου μας στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ».