Αρχική » Περιεχόμενα » ΕΒΕ » Ξεκίνησε η αξιολόγηση των προτάσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜΜΕ

Ξεκίνησε η αξιολόγηση των προτάσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜΜΕ

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών υποβολής των σχετικών προτάσεων, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (εμπορίου και υπηρεσιών) του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Συνολικά υποβλήθηκαν στις 13 περιφέρειες της χώρας 31.463 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 2,4 δισ. Ευρώ.
Ήδη ξεκίνησε η αξιολόγηση των προτάσεων από τις τράπεζες, ενώ μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2008 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και η υπογραφή των συμβάσεων, από τις οποίες προβλέπεται να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Η στήριξη από το ΥΠΟΙΟ της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν το 99,4% του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων, αποβλέπει κυρίως στην τόνωση της ανάπτυξης της περιφέρειας, στην αύξηση της απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, επιχορηγούνται επενδυτικά σχέδια για την υλοποίηση μεγάλου εύρους ενεργειών, όπως ο εκσυγχρονισμός κτιρίων, η προμήθεια εξοπλισμού, η ανάπτυξη καινοτομιών, η βελτίωση της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, ο εκσυγχρονισμός των διοικητικών διαδικασιών των επιχειρήσεων κ.ά.