Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » Εντυπωσιακές οι νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Κέρκυρας

Εντυπωσιακές οι νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Κέρκυρας

1 kerkyra.jpg

1 kerkyra.jpgΣτα 4,9 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2007
Χάρμα οφθαλμών οι νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Κέρκυρας στην περιοχή Ντάβιου.
Με σημείο αναφοράς το κτίριο της έκθεσης ειδών υγιεινής και πλακιδίων, το οποίο δεσπόζει επί του 3ου χλμ. της εθνικής Λευκίμμης, ο συνεταιρισμός προχώρησε στην αισθητική διαφορά έναντι των άλλων καταστημάτων της περιοχής.
Επί της ποιοτικής διαφοράς (υλικά, τιμές, εξυπηρέτηση) εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία και τον καθοδηγητικό ρόλο, αφού από το ξεκίνημά του το 1985, ο συνεταιρισμός ακολουθεί μια συνεπή και έντιμη πολιτική προς συνεταίρους, συναδέλφους και καταναλωτικό κοινό.
«Γι’ αυτό και όλοι τον αγαπούνε», μας επισήμανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κέρκυρας Γιώργος Σούκερας, τον οποίο συναντήσαμε στο περιθώριο του 4ου περιφερειακού συνεδρίου συνδέσμων Βορειοδυτικής Ελλάδας, στις 2 Φεβρουαρίου 2008. Μαζί μας ήταν και άλλα μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού αλλά και μέλη της ΟΒΥΕ, που δεν έκρυψαν τον θαυμασμό τους γι’ αυτό που είδαν· για τα δύο κτίρια, της έκθεσης και των υδραυλικών ειδών, για τους αποθηκευτικούς χώρους και γενικώς όλα όσα συνθέτουν την εικόνα του μαγαζιού.
Μια εικόνα, που -αισθητικά- γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή το βράδυ, από τους φωτισμούς των κτιρίων.
Η όλη επένδυση (οικόπεδα, εγκαταστάσεις, κτίρια) έφθασε στα 2,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 εκατ. ευρώ καλύφθηκε με τραπεζικό δάνειο και το υπόλοιπο ποσό (1 εκατ. ευρώ) από ίδια κεφάλαια.

3 kerkyra.jpg

 

 

 

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Σούκερας

 

 

 

 

Το κτίριο με τα υδραυλικά είδη ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2007, ενώ η έκθεση ένα μήνα αργότερα, τον Οκτώβριο.
«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα», μας είπε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού. «Ήταν όπως το περιμέναμε, και ακόμα καλύτερο. Το βλέπαμε στα σχέδια, λέγαμε α, θα είναι πολύ όμορφο, όμως όταν το είδαμε, τρελαθήκαμε. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τη διοίκηση και τα στελέχη του συνεταιρισμού, αλλά και τους συνεταίρους.
Η μεταφορά από το προηγούμενο κατάστημα έγινε με τα  αυτοκίνητα όλων των συνεταίρων, αφιλοκερδώς, και το φορτηγό του συνεταιρισμού.
Δηλαδή, το αισθάνονται δικό τους μαγαζί.
Ναι, θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλούς συνεταίρους (35), εκ των οποίων οι 3 γράφτηκαν το Δεκέμβριο του 2007.
Η προοπτική για νέα μέλη;
Είναι μεγάλη. Αρκεί να σας πω ότι το σύνολο των υδραυλικών που είναι μέλη στο Σύνδεσμο (90), ψωνίζει από το Συνεταιρισμό.
Ανασταλτικός λόγος για να γραφτούν είναι το ύψος της μερίδας;
Δεν θα το έλεγα. Το ποσό της μερίδας μπορεί ν’ ακούγεται λίγο μεγάλο για έναν νέο συνάδελφο, υπάρχουν όμως πολλές διευκολύνσεις για την εξόφλησή του.
Η μερίδα είναι 8.000 ευρώ και κανείς μπορεί να εξοφλήσει το ποσό μέσα σε 2 χρόνια.
Το γνωρίζουν αυτό;
Βεβαίως, παλαιότερα είχαμε διοργανώσει 2 συσκέψεις με τους συναδέλφους, και τώρα μεμονωμένα συζητάμε με τον κάθε συνάδελφο.
Είστε πρόεδρος του Συνεταιρισμού από τον Οκτώβριο του 2007. Μεγάλες οι ευθύνες;
Πάρα πολύ, και όχι με την έννοια μην πάει κάτι στραβά, αφού είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι, αλλά λόγω του ότι οι υποχρεώσεις του μαγαζιού είναι τέτοιες που σε αναγκάζουν να αφιερώνεις χρόνο, να αφοσιωθείς, για να προσφέρεις, βάσει εμπειρίας, ό,τι περισσότερο μπορείς.
Νέο «αίμα» στη διοίκηση μπήκε;
Βέβαια. Δύο νέοι σε ηλικία συνάδελφοι, ο Αντώνης Κόντης και ο Κώστας Φακιωλάς, και ένας συνάδελφος που δεν είναι νέος σε ηλικία αλλά συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοίκηση, ο Αριστείδης Ζαχαρός.
Και οι εντυπώσεις τους;
Οι καλύτερες.
Ο Συνεταιρισμός έχει καθοδηγητικό ρόλο στην αγορά του νησιού;
Ναι. Κι αυτό που μπορώ με σιγουριά να σας πω, είναι ότι ο κόσμος, τεχνικός και μη, το έχει αγαπήσει το μαγαζί μας. Όπου και να βρεθούμε, δεχόμαστε συγχαρητήρια.
Και ποιο είναι το σύνθημα του κόσμου; Πάμε στο Συνεταιρισμό γιατί έχει ωραίο μαγαζί;
Όχι ακριβώς. Πάμε στο συνεταιρισμό για να βρούμε καλά υλικά, σε καλές τιμές και καλή εξυπηρέτηση.
Και όλα αυτά είναι πραγματικά.
Πηγαίνουμε τα προϊόντα στο σπίτι του πελάτη, ενώ αν διαπιστωθεί αστοχία υλικού επιλαμβανόμαστε άμεσα του ζητήματος, ενώ οι πωλητές μας είναι πολύ εξυπηρετικοί απέναντι στους πελάτες.
Με όλα αυτά θέλω να σας πω ότι νιώθω υπερήφανος που ανήκω στην οικογένεια του Συνεταιρισμού. Κι έτσι νιώθουν όλοι οι συνεταίροι.
Είμαστε μια γροθιά, ενωμένοι και νομίζω ότι πάμε πολύ καλά.
Στις 20 Ιανουαρίου του 2008, ο τζίρος μας παρουσίαζε αύξηση 20% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Για το 2008, υπολογίζουμε ότι θα περάσουμε τα 5,5 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις. Οι δυνατότητές μας είναι μεγάλες κι αυτό το ξέρουν όλοι.
Το 2007, με τι τζίρο κλείσατε;
Με 4,9 εκατ. ευρώ περίπου.
Επενδυτικά, έχετε άλλα σχέδια στο νου σας;
Το επόμενο βήμα μας είναι το άνοιγμα ενός μαγαζιού στην παλιά πόλη, στο κέντρο, για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών που δεν μπορούν να ‘ρθουν εδώ.
Έχουμε, βέβαια, ως σκέψη, και τη δημιουργία δύο ακόμη καταστημάτων, ένα στο βόρειο κι ένα στο νότιο τμήμα του νομού.
Αυτό από τι θα εξαρτηθεί;
Από πολλά θέματα, όπως ανεύρεση κτιρίων, προσωπικού, οργάνωσης, κ.λπ. Τη σκέψη αυτή την κρατάμε προς το παρόν, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε τεράστια άλματα. Όταν ωριμάσουν, απ’ όλες τις απόψεις, οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες και είμαστε σίγουροι για την κίνησή μας, τότε θα προχωρήσουμε σε αυτή.

kontis.jpg«Το μέλλον μας είναι οι συνεταιρισμοί»
Ο Αντώνης Κόντης, 31 χρονών, είναι ταμίας στο νέο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Κέρκυρας, ενώ τυγχάνει και ταμίας του Συνδέσμου.
Του ζητήσαμε λοιπόν να μας πει δύο λόγια για τη συμμετοχή του στο συνεταιριστικό κίνημα και δη.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους συναδέλφους μου. Από το πώς με βλέπουν και μου συμπεριφέρονται.
Η συμμετοχή μου στη διοίκηση είναι πραγματική και όχι για το θεαθήναι.
Είμαι 6 μήνες συνέταιρος, όμως ένιωθα από πριν, ότι το μαγαζί μπορεί να είναι και δικό μου. Όπως είναι όλων των υδραυλικών.
Λόγω συγκυριών (δουλειά, σπίτι, οικογένεια), δεν μπορούσα να γίνω μέλος στο συνεταιρισμό πιο νωρίς, παρ’ ότι ψώνιζα από αυτόν.
Τελικώς, έφτασε η στιγμή να γίνω μέλος και δεν το μετανιώνω.
Είμαστε μια οικογένεια, δεμένοι, χωρίς καμία προστριβή. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάδελφοι, μου προσφέρουν σημαντική στήριξη.
Απευθύνομαι στους νέους σε ηλικία συναδέλφους μου και τους λέω πως όσο πιο γρήγορα γίνουν μέλη, τόσο καλύτερα θα είναι γι’ αυτούς.
Υπάρχει, βέβαια, και το ποτέ δεν είναι αργά.
Ο Συνεταιρισμός είναι στήριγμα για τους συναδέλφους. Καμία αναστολή και κανένα φόβο δεν πρέπει να έχουν, μια και η πορεία μας είναι άριστη. Το μέλλον όλων των υδραυλικών είναι στους συνεταιρισμούς».