Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: Τον είχε ανάγκη το νησί…

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: Τον είχε ανάγκη το νησί…

paros 1.jpg

paros 1.jpgΟ πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιώργος Τριπολιτσιώτης, μας «ξεναγεί» στο κατάστημα ΥΔΡΩ Πάρου – Αντιπάρου
«Πριν  12 περίπου χρόνια, πρωτοέπεσε η ιδέα για δημιουργία ενός συνεταιρισμού υδραυλικών στο νησί μας. Μια ιδέα που υλοποιήθηκε τρία χρόνια αργότερα, το 1999. Στην αρχή με πολύ λίγα χρήματα, περίπου 350.000 δρχ. η μερίδα, σε σύνολο τριών. Δηλαδή, με λίγο πάνω από 1.000.000 δρχ. στήσαμε μια επιχείρηση και γίναμε αμέσως πελάτες της. Σε 10 χρόνια ζωής διαπιστώνουνε καθημερινά πόσο ανάγκη είχε ο τόπος ένα τέτοιο μαγαζί.
Ο Συνεταιρισμός είναι ρυθμιστής της τοπικής αγοράς και έβαλε φραγμό στα υπερκέρδη και στην ασυδοσία.
Βρισκόμαστε 1.500 μέτρα από το λιμάνι της Πάρου, στην Παροικία, σε ένα μισθωμένο κτίριο που διαθέτει 200 τ.μ. στο ισόγειο και 150 τ.μ. στον όροφο. Διαθέτουμε έκθεση ειδών υγιεινής, πρόσφατα ανακαινισμένη, καθώς και έκθεση με θέρμανση.
Στην αρχή ξεκινήσαμε με τρεις υπαλλήλους, σήμερα έχουμε έξι και ο καθένας είναι υπεύθυνος στον τομέα που του αναλογεί. Διαθέτουμε φορτηγό για να μεταφέρουμε τα πράγματα στην πόρτα του πελάτη αλλά και να μεταφέρουμε προϊόντα από την Αθήνα, μειώνοντας έτσι τα έξοδα μεταφοράς που είναι και σημαντικό μέρος των εξόδων μας.
Η μερίδα σήμερα έχει 3.000 ευρώ και για να γίνει κάποιος μέλος χρειάζεται να πάρει έξι (με μία μερίδα πάντως γίνεται μέλος και του δίνεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα να πάρει και τις υπόλοιπες).
Ο Συνεταιρισμός σήμερα έχει 22 μέλη και γίνονται προσπάθειες να εντάξουμε και άλλους, κυρίως νέους συναδέλφους, γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί ουσιαστικά εφόδιο για αυτούς, αφού τους ολοκληρώνει επαγγελματικά, παρέχοντάς τους όλα όσα χρειάζονται για να ασκήσουν ελεύθερα την εργασία τους. Ο Συνεταιρισμός προσφέρει κοινωνική καταξίωση, ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο, όλοι μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσα από τα σεμινάρια που διοργανώνει, και γενικότερα είναι τόπος γνωριμίας και συνάντησης των συναδέλφων.
Στα οικονομικά τώρα υπάρχει αύξηση του τζίρου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, περίπου 14% (το 2007 έκλεισε στα 1,7 εκατ. ευρώ) και πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι το λογότυπο «υδρώ» βοήθησε πάρα πολύ στην επικοινωνία με το κοινό και ο κόσμος το γνωρίζει και το εμπιστεύεται.
Σύμφωνα και με την έκθεση της ΠΟΣΕΥΔ σε επίσκεψή της στην Πάρο τον Ιούνιο του 2007, έχουμε ένα απόλυτο νοικοκυριό με εκπληκτικούς λογιστικούς  δείκτες, με τεράστια απόδοση του επενδεδυμένου κεφαλαίου
Πέρα βέβαια από το «υδρώ» υπάρχει και η διαφήμιση στα τοπικά μέσα και όχι μόνο αυτό αλλά συμμετέχουμε στα κοινωνικά δρώμενα του νησιού  ενισχύοντας – χορηγώντας, συλλόγους – σωματεία και όλους αυτούς που ζητούν τη βοήθεια μας».
Ο γραμματέας του Συνεταιρισμού Νίκος Μόσχος  μας αναφέρει ακόμα ότι ο Συνεταιρισμός φιλοξενεί (στεγάζει) τον Σύνδεσμο των υδραυλικών της Πάρου σε δικό του γραφείο και έτσι υπάρχει μια αρμονική συνεργασία, αφού υπάρχουν μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού που είναι και μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου.
«Φυσικά και όλα δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, υδραυλικοί είμαστε, όχι επιχειρηματίες, όμως μέσα από τα λάθη που κάνουμε προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να γινόμαστε καλύτεροι. Ψάχνουμε την καλύτερη λύση για να φύγει ο πελάτης ευχαριστημένος.
Στους μελλοντικούς μας στόχους είναι  να μεγαλώσουμε όσο μπορούμε τη δύναμή μας φέρνοντας στο Συνεταιρισμό και άλλους νέους συναδέλφους, και βέβαια η αγορά ενός ιδιόκτητου κτιρίου.
Τέλος πρέπει να πούμε ότι κανένας δεν προχωράει μόνος του, είμαστε μια δυνατή ομάδα, ξεκινώντας από το προσωπικό, το Δ.Σ., τη γενική συνέλευση. Όλοι μαζί τα καταφέρνουμε καλά και σίγουρα μπορούμε να πάμε και καλύτερα».
paros 2.jpg

Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Γεώργιος Τριπολιτσιώτης
Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Ηλιόπουλος
Γεν. γραμματέας: Νικόλαος Μόσχος
Ταμίας: Ιωάννης Κουτσαφτάκης
Μέλος: Παναγιώτης Μελανίτης
Αντιπρόσωποι: Γεώργιος Τριπολιτσιώτη, Ιωάννης Κουτσαφτάκης