Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » Οι συνεταίροι της Ορεστιάδας έφτιαξαν ένα εντυπωσιακά όμορφο κτίριο

Οι συνεταίροι της Ορεστιάδας έφτιαξαν ένα εντυπωσιακά όμορφο κτίριο

orestiada 1.jpg

orestiada 1.jpgΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
Για το «όνειρο της ζωής τους» που έγινε πραγματικότητα, και το οποίο ακούει στο όνομα «ιδιόκτητο κτίριο», μας μίλησαν μέλη της διοίκησης και ο διευθυντής του Συνεταιρισμού Ορεστιάδας. Ενός συνεταιρισμού, μικρού σε δύναμη, από άποψη μελών, με μεγάλη ψυχή όμως.
Το νέο ιδιόκτητο κτίριο του συνεταιρισμού ξεκίνησε ουσιαστικά τη λειτουργία του το Nοέμβριο του 2007, και οι συνάδεφοι Παράσχος Παρασχίδης (πρόεδρος), Τιμόθεος Χρυσέλης (γενικός γραμματέας), Σταύρος Κυριακίδης (ταμίας), Άγγελος Μπικίδης (αντιπρόεδρος) και Αντώνης Δεσπούδης (διεθυντής), μας είπαν:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το ιδιόκτητο μαγαζί του Συνεταιρισμού, το οποίο ήταν όνειρο ζωής για μας από το 1980. Το κτίριο, ομορφαίνει το νομό και γενικότερα το συνεταιριστικό κίνημα, ενώ η θετική υποδοχή που του επιφύλαξαν υδραυλικοί, μηχανικοί και κοινό, μας γεμίζει αισιδιοξία για το μέλλον.
Πόσο σας στοίχισε, συνολικά, η επένδυση;
Ξεπεράσαμε το 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 60% του ποσού καλύφθηκε από ίδια κεφάλαια.
Για έναν τόπο με 25.000 κατοίκους και με λίγα μέλη, όπως είμαστε εμείς, η επένδυση αυτή πρέπει να θεωρηθεί κατόρθωμα και να αποδοθεί στην πολύ καλή οργάνωσή μας.
Πόσους συνεταίρους έχει το μαγαζί;
Είμασταν 10 και γίναμε 14, μετά τις τελευταίες 4 νέες εγγραφές.
Το νούμερο εξακολουθεί να είναι μικρό.
Μπορεί να είναι μικρό, ας μην ξεχνάμε όμως ότι όλοι κι όλοι οι υδραυλικοί της Ορεστιάδας είναι 30. Από αυτούς, υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι σε ηλικία συνάδελφοι, που έχουν δικά τους μαγαζιά και δύσκολα θα τα κλείσουν για να γίνουν μέλη του συνεταιρισμού. Παρ’ όλα αυτά εμείς, δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες εγγραφής νέων μελών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν το μαγαζί, που είναι και δικό τους. Το μαγαζί ανήκει σε όλους τους υδραυλικούς.
Ο τζίρος σας, ποιος είναι;
Πέρυσι φτάσαμε στο 1,7 εκατ. ευρώ περίπου, με το καινούργιο μαγαζί να έχει δουλέψει μόνο 2 μήνες.
Και το οποίο σας έφερε νέες πωλήσεις, νέα πελατεία;
Βεβαίως. Λόγω της έκθεση, προσέλκυσε νέο κόσμο, άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή σε εμάς. Κόσμο που ζητάει, μάλιστα, πάρα πολύ ακριβά προϊόντα.
Όσοι κάνουν ακριβές κατασκευές, περνάνε πλέον από το μαγαζί, εν αντιθέσει με το παρελθόν που δεν είχαμε έκθεση και αναζητούσαν τα προϊόντα τους σε άλλες πόλεις.

orestiada 2.jpg

Το κτίριο
Το ιδιόκτητο κτίριο του Συνεταιρισμού Ορεστιάδας, βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 70.
Καταλαμβάνει χώρο 1.800 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.200 τ.μ. είναι εκθεσιακός χώρος, γραφεία και αίθουσα σεμιναρίων, και τα 600 τ.μ. για τα υδραυλικά είδη.
Το κτίριο αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα, υπόγειο και δύο ορόφους, ενώ υπάρχει άνετος χώρος για πάρκινγκ.
Στο Συνεταιρισμό απασχολούνται 12 άτομα.

 

Από τους μηχανικούς υπήρξε ενδιαφέρον;
Οι μηχανικοί της Ορεστιάδας είναι μετρημένοι. Υπήρξε ενδιαφέρον από μηχανικούς του Διδυμοτείχου, που θέλουν να συνεργαστούμε, ενώ ενδιαφέρον έδειξαν και 2 μεγάλες τεχνικές εταιρίες.
Για το 2008, τι στόχο έχετε;
Ο προϋπολογισμός μας θα προβλέπει μία αύξηση πωλήσεων της τάξης του 25%. Πιστεύουμε ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός, και με δεδομένο ότι έχουν εκδοθεί αρκετές οικοδομικές άδειες- όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα- που πρέπει να εκτελεστούν.
Ανακατασκευές γίνονται;
Και ανακατασκευές γίνονται και κυρίως μετατροπές των κεντρικών θερμάνσεων των υφιστάμενων οικοδομών σε αυτονομίες.
Να ρωτήσω αν στις υδραυλικές εργασίες απασχολούνται αδειούχοι;
Σε ποσοστό 98% οι εργασίες γίνονται από αδειούχους. Ο Σύνδεσμος δουλεύει σωστά κι έχει πετύχει την εφαρμογή της νομοθεσίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ποιο είναι το μήνυμα που έχετε περάσει στο κοινό για το συνεταιρισμό;
Είναι καλύτερα να σας πούμε τι λένε οι πελάτες μας για το συνεταιρισμό. «Πάμε στο συνεταιρισμό, γιατί νιώθουμε εμπιστοσύνη, και γιατί είναι δίπλα μας σε οτιδήποτε τον χρειαστούμε».
Οι φράσεις αυτές δεν είναι τυχαίες.
Εμείς, πάνω απ’ όλα βάζουμε την ποιότητα, την εγγύηση και το καλό σέρβις. Είμαστε το μόνο μαγαζί που αναγνωρίζουμε εγγύηση υλικών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση αστοχίας υλικού, κι εφόσον δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο τεχνικός μας στα προβλήματα που προέκυψαν, αντικαθιστούμε το προϊόν αυτό με καινούργιο. Και το προβληματικό, το στέλνουμε στην εταιρία.
Είμαστε δίπλα στους πελάτες μας οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.
Από το τζίρο που κάνετε, τι ποσοστό αντιστοιχεί στους τρίτους και τι στους συνεταίρους;
Υπερέχει η λιανική με τη χονδρική. Οι συνεταίροι κάνουν λιγότερο από το 1/3 του τζίρου μας.
Σας ανησυχεί αυτή η αναλογία;
Όχι, καθόλου. Τη λιανική πώληση τη θέλουμε».


Αλλαγή φρουράς στη διοίκηση του Συνεταιρισμού
Μετά από 18 χρόνια προσφοράς στο Συνεταιρισμό Ορεστιάδας και από τη θέση του προέδρου, ο συν. Σταύρος Καριωτίδης παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδότησης.
Τη θέση του, μετά από εκλογές, ανέλαβε ο συν. Παράσχος Παρασχίδης, ο οποίος και ανέφερε για τον προκάτοχό του:
 «Ευχαριστούμε θερμά τον συν. Καριωτίδη για τις υπηρεσίες που πρόσφερε, όλα αυτά τα χρόνια στο Συνεταιρισμό.
Ο συν. Καριωτίδης εργάστηκε σκληρά για το μαγαζί, αφιέρωσε πολλές ώρες από τη δουλειά και την οικογένειά του, προκειμένου ο συνεταιρισμός να φτάσει εδώ που είναι σήμερα. Η απόκτηση ιδιόκτητου κτιρίου ήταν και δικό του όνειρο, κάτι που έγινε πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι είμαστε τυχεροί που τον είχαμε πρόεδρο. Είμαστε σίγουροι ότι θα εξακολουθήσουμε να τον έχουμε κοντά μας σε ό,τι τον χρειαστούμε».  Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Συνεταιρισμού, έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Παράσχος Παρασχίδης
Αντιπρόεδρος: Άγγελος Μπικίδης
Γεν. γραμματέας: Τιμόθεος Χρυσέλης
Ταμίας: Σταύρος Κυριακίδης
Μέλος: Σταύρος Αργυρούδης