Αρχική » Περιεχόμενα » Θέμα » ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΒΥΕ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΒΥΕ

obye gs 1.jpg

obye gs 1.jpgΠρώτη δύναμη η ΑΔΕΚΥ με 10 έδρες, 4 έδρες η ΔΕΚΥ, 1 το ΑΣΑΨΥ
Πρόεδρος στο Δ.Σ. επανεκλέχθηκε ο Αριστοτέλης Παπακονδύλης, γενικός γραμματέας ο Γιώργος Κωνσταντέλλος

Με τη συμμετοχή 216 αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκαν την 1 Ιουνίου 2008, οι αρχαιρεσίες της ΟΒΥΕ για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΒΕΕ.
Στις εκλογές έλαβαν μέρος τρεις συνδυσμοί: Ο συνδυασμός της ΑΔΕΚΥ (Ανεξάρτητη Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Υδραυλικών), ο συνδυασμός της ΔΕΚΥ (Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Υδραυλικών) και ο συνδυασμός του ΑΣΑΨΥ (Ανεξάρτητο Συσπειρωτικό Ανανεωτικό Ψηφοδέλτιο Υδραυλικών).
Με βάση την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, η ΑΔΕΚΥ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις αρχαιρεσίες.
Με ψήφους 134, έναντι 57 της ΑΔΕΚΥ και 22 του ΑΣΑΨΥ, κατέλαβε 10 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο και 2 έδρες στην ελεγκτική επιτροπή.
Τις υπόλοιπες 5 έδρες του διοικητικού συμβουλίου πήραν, 4 ο συνδυασμός της ΔΕΚΥ και 1 ο συνδυασμός του ΑΣΑΨΥ. Τέλος την τρίτη έδρα της ελεγκτικής επιτροπής κατέλαβε η ΔΕΚΥ.
Από την ΑΔΕΚΥ και για το διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκαν οι: Αριστοτέλης Παπακονδύλης (91 ψ.), Βασίλης Κόκκινος (83 ψ.), Γιώργος Κωνσταντέλλος (67 ψ.), Ηλίας Χούντας (65 ψ.), Βασίλης Ιωαννίδης (61 ψ.), Μανώλης Ανδρεαδάκης (58 ψ.), Παναγιώτης Ασλανίδης (56 ψ.), Βασίλης Μπάρμπας (56 ψ.), Κώστας Κουτσουμούκης (51 ψ.) και Γιάννης Βάρδας (50 ψ.).
Από τη ΔΕΚΥ εκλέχθηκαν οι: Κώστας Κεϊβανίδης (54 ψ.), Θανάσης Στρουμπούλης (50 ψ.), Κώστας Λάππας (49 ψ.) και Θεόδωρος Κουτσαντώνης (49 ψ.).
Από το ΑΣΑΨΥ εκλέχθηκε ο Σάββας Σαπαλίδης (21 ψ.).
Σε σχέση με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για τη ΓΣΕΒΕΕ, η ΑΔΕΚΥ έλαβε 55 ψήφους και εξέλεξε 6 αντιπροσώπους, η ΔΕΚΥ έλαβε 32 ψήφους και εξέλεξε 4, ενώ το ΑΣΑΨΥ με 8 ψήφους εξέλεξε 1.
Για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΒΕΕ βρέθηκαν 97 ψηφοδέλτια (95 έγκυρα και 2 λευκά) ενώ για την εκλογή οργάνων διοίκησης και ελεγκτικής επιτροπής, βρέθηκαν 216 ψηφοδέλτια (213 έγκυρα, 1 άκυρο και 2 λευκά).
Αντιπρόσωποι της ΑΔΕΚΥ στη ΓΣΕΒΕΕ εκλέχθηκαν οι: Αριστοτέλης Παπακονδύλης, Γιώργος Κωνσταντέλλος, Μανώλης Ανδρεαδάκης, Γιάννης Βάρδας, Διονύσης Κοκκαλιάρης, Γιάννης Πούλης.
Από τη ΔΕΚΥ εκλέχθηκαν οι: Θανάσης Στρουμπούλης, Βαγγέλης Λατσάρας, Στέλιος Τουφεκλής και Κώστας Λάππας.
Από το ΑΣΑΨΥ εκλέχθηκε ο Βασίλης Ιωάννου.
Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΒΥΕ συγκροτήθηκε σε σώμα στις 7/6/2008. Πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο συν. Αριστοτέλης Παπακονδύλης.
Η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Αριστοτέλης Παπακονδύλης (10 ναι, 5 λευκά).
Α’ αντιπρόεδρος: Θανάσης Στρουμπούλης (6 ναι, 9 λευκά).
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Κωνσταντέλλος (11 ναι, 4 λευκά).
Ταμίας: Ηλίας Χούντας (10 ναι, 5 λευκά).
Β’ αντιπρόεδρος: Βασίλης Ιωαννίδης (11 ναι, 4 λευκά).
Αναπλ. γεν. γραμματέας: (Παναγιώτης Ασλανίδης (10 ναι, 5 λευκά).
Αναπλ. Ταμίας: Θεόδωρος Κουτσαντώνης (8 ναι, 7 λευκά).
Σύμβουλοι: Μανώλης Ανδρεαδάκης, Γιάννης Βάρδας, Βασίλης Κόκκινος, Κώστας Κουτσουμούκης, Βασίλης Μπάρμπας, Κώστας Κεϊβανίδης, Κώστας Λάππας, Σάββας Σαπαλίδης.
Ελεγκτική Επιτροπή
Κώστας Ζήτρος, Γιάννης Καραπινίδης, Δημήτρης Τσιπλίδης.

«Να επικεντρωθούμε στα κλαδικά ζητήματα»

Τη γενική συνέλευση απασχόλησαν σειρά θεμάτων, με κυρίαρχα ζητήματα την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος και το ασφαλιστικό.
Στις ομιλίες τους οι συνάδελφοι μίλησαν για όλα τα κακώς κείμενα που έχουν διαπιστώσει, ασκώντας κριτική, ένθεν και κείθεν. Επισημάνθηκε από αρκετούς συναδέλφους ότι στην Ομοσπονδία έχουν «διεισδύσει» τα πολιτικά κόμματα, με αποτέλεσμα τη μη παραγωγή «σωστού» έργου για τον κλάδο.
Ασκήθηκαν, επίσης, κριτικές σε προσωπικό επίπεδο, για το ρόλο και τη δράση μελών της απερχόμενης διοίκησης σε διάφορα θέματα.
Υπήρξαν επίσης αναφορές για τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, με αντίλογο όμως από ορισμένους συναδέλφους, ότι τα ζητήματα των διοδίων ή του ΟΤΕ για παράδειγμα, «δεν θα τα λύσουμε εμείς και ούτε είναι θέματα του κλάδου».
Τονίστηκε η ανάγκη κινητοποιήσεων για το ζήτημα της ακρίβειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως και της καλύτερης οργάνωσης των συνδέσμων, «για να είναι πιο δυνατά και ετοιμοπόλεμα».
Ως ανάγκη, κατατέθηκε και η άποψη για προώθηση νέων συναδέλφων στα συνδικαλιστικά.
Η συνέλευση ενέκρινε τέλος, ψήφισμα για το ασφαλιστικό, την υγεία, την παιδεία και το περιβάλλον.
Στο προεδρείο της γενικής συνέλευσης εκλέχθηκαν οι συν. Δημήτρης Βαριάμης και Κώστας Μαντζιώρος, ενώ με την παρουσία τους την τίμησαν εκπρόσωποι από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΠΟΣΕΥΔ.
Από τη ΓΣΕΒΕΕ παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα των ΕΒΕ, αναδεικνύοντας την «υποχρέωση» πλέον, όπως είπε, προτάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος προς την πολιτεία, που δεν θα περιέχουν όμως συντεχνιακές αντιλήψεις.
Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης από το ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το κόμμα του είναι αλληλέγγυο στα προβλήματα του κλάδου, ενώ ο Λάμπης Φάνης από το ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο με την πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων, αφού είναι αδύνατο, λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εκφράσουν τα συμφέροντα των μικρών.
Ο Ιωάννης Σύρρος από το ΛΑΟΣ, δήλωσε ότι από την πλευρά του κόμματος έχουν κατατεθεί εκατοντάδες ερωτήσεις στη Βουλή για όλα τα προβλήματα των ΕΒΕ, όπως και προτάσεις για διέξοδο από την κρίση.
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΔ Πέτρος Μποτετζάγιας, μίλησε για τους συνεταιρισμούς, το «τελευταίο μετερίζι αντίστασης», όπως είπε, «των μικρομεσαίων επαγγελματιών κόντρα στα μεγαθήρια που επιτίθενται στην αγορά» και την απαραίτητη συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών για την ακόμα καλύτερη πορεία του κινήματος.
Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΒΥΕ Σπύρος Αναγνωστόπουλος, υπογραμμίζοντας, εκτός των άλλων, ότι η μάχη δίνεται στους δρόμους.
Δημοσιεύουμε στις επόμενες σελίδες τον απολογισμό της διοίκησης που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ Αριστοτέλης Παπακονδύλης.
Θα επανέλθουμε στα επόμενα τεύχη του «Υ» με τις διακηρύξεις – θέσεις και προτάσεις των παρατάξεων καθώς και τις ομιλίες των συναδέλφων.