Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Καθολική η συμμετοχή των μελών της Φλόγας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση

Καθολική η συμμετοχή των μελών της Φλόγας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση

floga1.jpg

• Πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου στα Ιωάννινα
• Διοργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα αέρια καύσιμα στην Κέρκυρα
• Επιμορφωτικά σεμινάρια με τις εταιρίες του χώρου 16-18 Απριλίου στην Αθήνα
• Συμμετοχή του σωματείου στην Πανηπειρωτική Έκθεση 10-18 Μαΐου στα Ιωάννινα

Στις 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση και η κοπή πίτας του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου αδειούχων συντηρητών και εγκαταστατών καυστήρων «Η Φλόγα».
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1. Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς.
2. Διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου, 150 ωρών, για τα αέρια καύσιμα σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΔΕ στην Κέρκυρα.
3. Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για καυστήρες πετρελαίου τον Απρίλιο στην Αθήνα σε συνεργασία με εταιρίες του χώρου.
4. Συμμετοχή του σωματείου στην πανηπειρωτική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Μαΐου στα Ιωάννινα.
5. Προβολή του σωματείου – τρόποι και υποδείξεις.
6. Ελεύθερη συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους.
floga1.jpgΌπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της διοίκησης της «Φλόγας» «η ανταπόκριση των συναδέλφων στο κάλεσμα του διοικητικού συμβουλίου για συμμετοχή στη συνέλευση ήταν σχεδόν καθολική, δείχνοντας γι’ άλλη μια φορά τη βαρύτητα που δίνουν στη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και δίνοντάς μας το κουράγιο και τη δύναμη σαν Διοικητικό Συμβούλιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση»…
Τον οικονομικό απολογισμό για το 2007 παρουσίασε ο ταμίας του σωματείου Μιχάλης Παναγιωτόπουλος αναλύοντας με κάθε λεπτομέρεια τα έσοδα και έξοδα της προηγούμενης χρονιάς.
Ο πρόεδρος της «Φλόγας» Δημήτρης Τσίνης παρουσιάζοντας το διοικητικό απολογισμό στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα ίδρυσης της κλαδικής ομοσπονδίας.
Αναφέρθηκε στις «προσπάθειες που γίνονται από το διοικητικό συμβούλιο, και από τα περισσότερα σωματεία του κλάδου μας, όπου και υπάρχει συμφωνία στο βασικότερο και για εμάς όρο που θα πρέπει να διέπει το καταστατικό αυτής της ομοσπονδίας. Ο όρος αυτός δεν είναι άλλος από το να δημιουργηθεί μια ομοσπονδία που θα έχει μέλη της σωματεία αδειούχων ελευθέρων επαγγελματιών συντηρητών και εγκαταστατών καυστήρων και παράλληλα να μείνει ο κλάδος μακριά από κομματικές σκοπιμότητες».
Ο Δ. Τσίνης τόνισε ότι η αναφορά αυτή έγινε «προς απάντηση διαφόρων δημοσιευμάτων στον κλαδικό τύπο που μας κατηγορούσαν ότι εμείς και κάποια άλλα σωματεία δεν θέλουμε την ίδρυση της κλαδικής ομοσπονδίας».
Μετά από σχετική συζήτηση που ακολούθησε γι’ αυτό το θέμα η γενική συνέλευση στήριξε ομόφωνα τη στάση του διοικητικού συμβουλίου για την κλαδική ομοσπονδία. Επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να τελειώσει το συντομότερο η υπόθεση της ίδρυσης της ομοσπονδίας ούτως ώστε να αποκτήσει ο κλάδος «υπόσταση» στην προώθηση των αιτημάτων του στους κρατικούς φορείς.
Διοργάνωση σεμιναρίων
Ο πρόεδρος του σωματείου, ενημέρωσε ότι μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος από αρκετά μέλη για παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα αέρια καύσιμα, διάρκειας 150 ωρών, εξασφαλίστηκε σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΔΕ η πραγματοποίηση σχετικού σεμιναρίου.
Το σεμινάριο αυτό θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Κέρκυρα από όπου είναι και οι περισσότεροι συνάδελφοι που θα το παρακολουθήσουν.
Επίσης έγινε ενημέρωση ότι έχουν προγραμματιστεί επιμορφωτικά σεμινάρια για τα μέλη της «Φλόγας» σχετικά με τους καυστήρες πετρελαίου. Τα σεμινάρια αυτά θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις των εταιριών Thermovent (16 Απριλίου), Caloria (17 Απριλίου) και Κατσαφάνας (18 Απριλίου).
Τα σεμινάρια αυτά αναμένεται να τα παρακολουθήσουν περίπου είκοσι μέλη του σωματείου.
Η γενική συνέλευση, έκανε δεκτή την πρόταση της διοίκησης για συμμετοχή (τρίτη συνεχόμενη χρονιά) του σωματείου στην πανηπειρωτική έκθεση που θα γίνει από τις 10 έως τις 18 Μαΐου στα Ιωάννινα.
Αποφασίστηκε ότι στην έκθεση θα μοιράζεται στους καταναλωτές επανέκδοση του ενημερωτικού φυλλαδίου που μοιραζόταν τις προηγούμενες χρονιές με την προσθήκη και των στοιχείων (όνομα και τηλέφωνο) όλων των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του σωματείου.
Στη συζήτηση που έγινε πολλοί συνάδελφοι επισήμαναν την ανάγκη για μεγαλύτερη πίεση εκ μέρους της διοίκησης προς όλες τις νομαρχίες της περιοχής για να ξεκινήσουν ελέγχους στα λεβητοστάσια.
Επίσης, αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης για να ενημερωθούν οι αρμόδιοι για την τήρηση των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των λεβητοστασίων στα σχολεία.
Τόσο ο οικονομικό όσο και ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη γενική συνέλευση.
Στην κοπή της πίτας που ακολούθησε, τυχερός ήταν ο συν. Γιώργος Λιόντος στον οποίο η διοίκηση απένειμε ένα αναμνηστικό δώρο.
Το διοικητικό συμβούλιο της «Φλόγας» ευχαριστεί όλα τα μέλη που παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση και ιδιαίτερα τους συναδέλφους από την Κέκρυρα, το Αγρίνιο, την Άρτα, τη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα.