SOLE: Ηλιακή θέρμανση Climasol

sole 2.jpg

sole 2.jpgH SOLE με 32 χρόνια εμπειρία και με την προηγμένη τεχνολογία στην ηλιακή ενέργεια, δημιούργησε 15 τυποποιημένα συστήματα ηλιακής θέρμανσης για κάθε περίπτωση κτιρίου.
Μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, διαμερίσματα, πολυκατοικίες, γραφεία, εργοστάσια, σχολεία, νοσοκομεία μπορούν τώρα να διαλέξουν το κατάλληλο τυποποιημένο ηλιακό σύστημα Climasol για τη θέρμανση του χώρου ή/και τη θέρμανση του ζεστού νερού για τα μπάνια ή/και τη θέρμανσης της πισίνας ή/και την ψύξη το καλοκαίρι.
Τα συστήματα ηλιακής θέρμανσης Climasol της Sole συνδέονται απλά και εύκολα σε κάθε υφιστάμενη εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, είτε είναι με σώματα καλοριφέρ, είτε είναι με ενδοδαπέδιο, είτε με fan coil.
Η καρδιά της ηλιακής θέρμανσης Climasol
Η καρδιά του συστήματος είναι οι super selective ηλιακοί συλλέκτες «μπλε τιτανίου» Climasol της Sole οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη απόδοση ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάτω του 0°C.
Τοποθετούνται πολύ εύκολα στη στέγη είτε είναι επικλινές με κεραμίδια, είτε είναι ταράτσα ή ακόμη και …στους τοίχους, στον κήπο, ως και σε στέγαστρο γκαράζ. Οι συλλέκτες Climasol προστατεύονται από παγετό και από υπερθέρμανση.
Ο εγκέφαλος της ηλιακής θέρμανσης Climasol
Οι επιστήμονες της Sole με τη μακρόχρονη εμπειρία τους και τα ηλεκτρονικά προγράμματα που χρησιμοποιούν, κατασκευάζουν το control panel που ελέγχει αυτόματα τη λειτουργία όλης της εγκατάστασης.
Ο ηλεκτρικός αυτός πίνακας ελέγχου κατασκευάζεται και δοκιμάζεται στο εργοστάσιο της Sole προτού αποσταλεί στο έργο.
Το «πακέτο» της ηλιακής κεντρικής θέρμανσης Climasol αποτελείται από:
1. Ηλιακούς συλλέκτες Climasol – superselective blue titanium.
2. Αποθήκη ενέργειας – buffer.
3. Boiler ζεστού νερού.
4. Σετ αυτοματισμού (control panel, αντλίες, δοχεία διαστολής, όργανα ρύθμισης λειτουργίας, ελέγχου και ασφάλειας, ηλεκτρικό πίνακα καλωδιωμένο).
5. Σχέδια υδραυλικής και ηλεκτρικής εγκατάστασης.
6. Επίβλεψη και ρυθμίσεις λειτουργίας από μηχανολόγο.
Προαιρετικά: Για νέες οικοδομές περιλαμβάνει το λέβητα, τον καυστήρα πετρελαίου ή αερίου ή βιομάζας, τα θερμαντικά σώματα – καλοριφέρ και τον κυκλοφορητή.
Η λειτουργία της ηλιακής θέρμανσης Climasol
1. O ήλιος ζεσταίνει το νερό (με αντιψυκτικό) που ανακυκλοφορεί στους ηλιακούς συλλέκτες Climasol σε θερμοκρασία 45°C έως 90°C αναλόγως ηλιοφάνειας, εποχής, προσνατολισμού και κλίσης.
2. Το ζεστό νερό των συλλεκτών μέσω εναλλάκτου θερμότητας, ζεσταίνει αναλόγως την αποθήκη ζεστού νερού – Buffer.
3. Ένας κυκλοφορητής μεταφέρει το ζεστό νερό από το Buffer στα θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ) ή στο ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ή στα fan coil.
Ο κυκλοφορητής αυτός ελέγχεται από θερμοστάτη χώρου που τοποθετείται στους θερμαινόμενους χώρους. Κάθε ζώνη θέρμανσης έχει αυτονομία για μέγιστη οικονομία ενέργειας. Έτσι ο κάθε όροφος λειτουργεί ανεξάρτητα από τους άλλους με ρύθμιση της θερμοκρασίας του στο επιθυμητό σημείο για απόλυτη άνεση.
4. Ο λέβητας πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή βιομάζας ξεκινά μόνο εφόσον η ηλιακή ενέργεια δεν είναι επαρκής για να ζεστάνει τους χώρους. Προτεραιότητα έχει πάντα η ηλιακή ενέργεια. Η οικονομία σε πετρέλαιο ή αέριο μπορεί να φτάσει μέχρι και 75% αναλόγως της επιλογής του συστήματος.
5. Εφόσον απαιτείται και ζεστό νερό χρήσης τοποθετείται και boiler ζεστού νερού τριπλής ενέργειας το οποίο επίσης μέσω εναλλάκτου και μόνο εφόσον δεν επαρκεί η ηλιακή ενέργεια, το boiler ζεσταίνεται από τον λέβητα ή το ηλεκτρικό ρεύμα.
6.Εάν υπάρχει ή προβλέπεται μελλοντικά πισίνα το ίδιο σύστημα με την προσθήκη μόνο εναλλάκτου θερμότητας μπορεί να τη ζεστάνει στην επιθυμητή θερμοκρασία.
7. Τα μεγαλύτερα συστήματα Climasol προβλέπουν την προσθήκη (άμεσα ή στο μέλλον) ηλιακού ψύκτη (Absorbbbtion Chiller) για την παραγωγή ψυχρού νερού για κλιματισμό με Fan Coil.
Οι δυνατότητες της ηλιακής θέρμανσης Climasol
Οι ρυθμίσεις του συστήματος είναι απλές για το χρήστη, με πάρα πολλές δυνατότητες ώστε να ικανοποιούνται κατά τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες θέρμανσης.

sole 1.jpg
• Ανεξάρτητη λειτουργία και ρύθμιση θερμοκρασίας για κάθε ζώνη θέρμανσης ή ακόμη και για κάθε δωμάτιο.
• Όλη η διαθέσιμη ηλιακή ενέργεια της ημέρας μπορεί να διοχετεύεται άμεσα μέσα σε όλο το σπίτι ή σε κάποιες ζώνες θέρμανσης κατ’ επιλογή.
• Όλη η διαθέσιμη ηλιακή ενέργεια της ημέρας μπορεί να αποθηκεύεται στην αποθήκη ενέργειας Buffer για θέρμανση τη νύχτα σε όλο το σπίτι ή σε όποιες ζώνες επιλέγονται.
• Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να θερμάνει το σπίτι ή κάποιες ζώνες του κατά προτεραιότητα μέχρι ορισμένη θερμοκρασία (π.χ. 20°C) και η υπόλοιπη ενέργεια να αποθηκεύεται στο Buffer για νυχτερινή χρήση.
• Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να αποθηκεύεται στο Buffer κατά προτεραιότητα μέχρι την επιλεγμένη θερμοκρασία (π.χ. 70°C) και η υπόλοιπη ενέργεια να διοχετεύεται στο σπίτι ή τις ζώνες του.

• Εντολές λειτουργίας τηλεφωνικές ή με χρονοδιακόπτη είναι δυνατές κατ’ επιλογή.