Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » SMMS-u: Το νέο σύστημα VRF της Toshiba

SMMS-u: Το νέο σύστημα VRF της Toshiba

Το SMMS-u, έβδομης γενιάς, ήρθε για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ευελιξία.

Η Toshiba είναι ο ιαπωνικός ηγέτης του κλιματισμού παγκοσμίως και έχει συνδέσει το όνομά της με κλιματιστικές μονάδες υψηλής απόδοσης και αποδοτικότητας τόσο για οικιακές όσο και για εμπορικές εφαρμογές. Σήμερα, παρουσιάζει την έβδομη γενιά του δημοφιλέστερου συστήματος VRF (Variable Refrigerant Flow) στην κατηγορία του. Το όνομα του είναι Super Modula Multi System-u (SMMS-u) και είναι ιδανικό για εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης και ψύξης σε εμπορικές εφαρμογές.
Η σειρά «U» έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και είναι ο πρωταγωνιστής της αγοράς χάρη στην κορυφαία αποδοτικότητα, την ευελιξία, τις πολλαπλές δυνατότητες σύνδεσης, την ευκολία εγκατάστασης και τα αυξημένα επίπεδα άνεσης καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Το SMMS-u της Toshiba παρέχει πλήθος πλεονεκτημάτων για κάθε είδος εμπορικής εφαρμογής. Ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες που περιλαμβάνει, είναι και η αποκλειστική τεχνολογία τριπλού περιστροφικού συμπιεστή (triple rotary) της Toshiba, για ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα και απόδοση.


Επιπλέον, το SMMS-u διαθέτει ένα εξαιρετικά συμπαγές μέγεθος, ενώ το εξελιγμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας του προσφέρει τεράστιες δυνατότητες σύνδεσης. H αξεπέραστη εξοικονόμηση ενέργειας είναι στο DNA της Toshiba και το νέο SMMS-u, δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Η απόδοση και η αποδοτικότητα του νέου συστήματος είναι πιστοποιημένα κατά Eurovent. Η εξαιρετικά υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, επιτυγχάνεται χάρη στον συνδυασμό της τεχνολογίας του τριπλού περιστροφικού συμπιεστή και του άκρως αποδοτικού εναλλάκτη θερμότητας που χρησιμοποιεί.
Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες, καθιστούν το SMMS-u το κορυφαίο μοντέλο VRF της αγοράς από άποψη εποχιακής απόδοσης και το αναδεικνύουν σε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των επαγγελματικών κτιρίων. Επιπλέον, η εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται ακόμη και σε συνθήκες μερικού φορτίου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 90% της συνολικής χρήσης σε μία τυπική εμπορική εφαρμογή.
Η ευελιξία του SMMS-u εξασφαλίζει την προσαρμογή του σε κάθε είδους εφαρμογή που αφορά νέα ή προς ανακαίνιση κτίρια. Προσφέρει μεγάλη δυνατότητα συνδυασμών καθώς διαθέτει εννέα βασικές εξωτερικές μονάδες από 8 έως 24ΗΡ, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν συστοιχίες των πέντε μονάδων συνολικής ισχύος έως και 120ΗΡ. Το κύριο πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε επιλογή από τις βασικές μονάδες για τη δημιουργία της επιθυμητής συστοιχίας.
Το εύρος λειτουργίας του SMMS-u είναι μεταξύ -25°C και +52°C, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες που επικρατούν. Η καινοτόμος σχεδίαση του νέου SMMS-u βάζει τέλος στην ανησυχία σχετικά με το μήκος των σωληνώσεων. Το σύστημα επιτρέπει την εγκατάσταση σωληνώσεων που εκτείνονται μέχρι και 1.200 μέτρα και καθιστά δυνατή τη σύνδεση της εξωτερικής και της εσωτερικής μονάδας ακόμα και σε απόσταση έως και 250 μέτρα μεταξύ τους!
Επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τη γκάμα των επιλογών, η μέγιστη υψομετρική διαφορά μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας αυξάνεται στα 110 μέτρα, ώστε να διευκολύνεται η εφαρμογή ακόμα και σε πολύ υψηλά κτίρια. Επίσης, το νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας TU2C-LINK της Toshiba, καινοτομεί στην ποσότητα επεξεργασίας των δεδομένων και την ταχύτητας επικοινωνίας. Έτσι δίνει τη δυνατότητα στο σύστημα να συνδεθεί με μέχρι 128 εσωτερικές μονάδες.
Επιπλέον, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει την ισχύ του ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου και απαιτεί 50% λιγότερο ψυκτικό μέσο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, για ακόμα μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι εξωτερικές μονάδες του συστήματος είναι ελαφρύτερες και έχουν μικρότερο μέγεθος. Σε συνδυασμό με ένα πλήθος άλλων νέων χαρακτηριστικών η εγκατάσταση, η λειτουργία και η συντήρηση του συστήματος γίνεται ταχύτερα και ευκολότερα.
Για παράδειγμα, δεν είναι πλέον απαραίτητη η τοποθέτηση σωληνώσεων για τη λίπανση των κυκλωμάτων ισοστάθμισης. Αντιθέτως, ένα νέο σύστημα διαχείρισης ελαίων, εξασφαλίζει την αδιάλειπτη λίπανση των συμπιεστών. Μια άλλη σημαντική εξέλιξη αποτελεί η εφαρμογή Wave Tool Advance της Toshiba, η οποία επιτρέπει στους εγκαταστάτες να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες του συστήματος και να πραγματοποιούν απομακρυσμένους διαγνωστικούς ελέγχους μέσω τηλεφωνικής συσκευής Android ή υπολογιστή. To έξυπνο σύστημα ελέγχου VRF διοχετεύει στις εσωτερικές μονάδες την κατάλληλη ποσότητα ψυκτικού μέσου ανάλογα με τη ζήτηση, για βέλτιστο επίπεδο άνεσης κάθε εποχή του χρόνου.
Επιπρόσθετα, η νέα λειτουργία απόψυξης της Toshiba, η οποία βασίζεται στη χρήση αισθητήρα, ενεργοποιείται μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη εξασφαλίζοντας, έτσι, έως και πέντε ώρες αδιάκοπης λειτουργίας της μονάδας στη θέρμανση. Για εφαρμογές με συστοιχίες προβλέπονται διαδοχικοί κύκλοι απόψυξης. Η μεγάλη γκάμα εσωτερικών μονάδων ονομαστικής ισχύος από 0.3 μέχρι 10HP περιλαμβάνει μονάδες τύπου κασέτας, καναλάτες, οροφής και τοίχου για μέγιστη ευελιξία και δυνατότητα προσαρμογής σε κάθε χώρο.
Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να συνδεθεί και με τη νέα κασέτα μονής κατεύθυνσης της Toshiba, που συνδυάζει κομψή και λεπτή σχεδίαση με προηγμένες λειτουργίες, όπως η ενεργοποίηση μέσω αισθητήρα κίνησης αλλά και εξελιγμένες δυνατότητες φιλτραρίσματος. Στις καινοτομίες συγκαταλέγεται και η νέα, καναλάτη μονάδα της Toshiba με εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία – μία ιδανική λύση για ξενοδοχειακές μονάδες.
Το νέο SMMS-u θα αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη από τον Μάρτιο του 2021, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης και ψύξης κατάλληλη για κάθε εμπορική εφαρμογή. Η πρώτη γενιά της συγκεκριμένης σειράς κλιματιστικών κορυφαίας ποιότητας και αξιοπιστίας έκανε την εμφάνισή της το 1986, ενώ το 2003 υιοθετήθηκε το όνομα SMMS (Super Modular Multi System). Σήμερα, η αξεπέραστη, έβδομη γενιά του μοντέλου, προσφέρει ακόμη πιο βελτιωμένη αποδοτικότητα, μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης και χρήσης. Περισσότερα στον ιστότοπο https://toshiba-aircon.gr/

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Ειδήσεις