SIME

Επίτοιχοι λέβητες συμπυκνωμάτων Format Dewy.Zip

Ο ιταλικός οίκος SIME είναι πάντα στην επικαιρότητα με τα καινοτομικά του προϊόντα προσφέροντα στην αγορά μία ευρεία γκάμα προϊόντων θέρμανσης που είναι σε θέση να ικανοποιήσουν πλήρως τις διαφορετικές ανάγκες εγκατάστασης.
Η γκάμα των λεβήτων προανάμειξης με συμπυκνώματα Format Dewy.Zip αντανακλά την υποχρέωση που έχει αναλάβει ο οίκος Sime στη δημιουργία νέων προϊόντων με χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης και με σεβασμό προς το περιβάλλον.
Ο λέβητας Format Dewy.Zip που διατίθεται σε δύο μοντέλα, ένα των 25 και ένα των 30 kW, κλειστού φλογοθαλάμου και στιγμιαίας παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, συνδυάζει τη μεγάλη αποδοτικότητα σε μικρές διαστάσεις μαζί με την ευκολία στην εγκατάσταση, χρήση και συντήρηση, διατηρώντας τη μέγιστη αξιοπιστία. Έχει κερδίσει 4 αστέρια, σύμφωνα με την οδηγία CE 92/72 και τα βασικότερα χαρακτηριστικά του είναι:
• Ο κύριος εναλλάκτης είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι μεγάλης ποιότητας (AISI 316) κατάλληλο να αντέχει στη διαβρωτική δράση των συμπυκνωμάτων. Το κυλινδρικό του σχήμα, καθώς και το αποτελεσματικό σύστημα περισυλλογής των συμπυκνωμάτων, εξασφαλίζει τη μέγιστη εναλλαγή θερμότητας.
• Ο καυστήρας προανάμειξης είναι κατασκευασμένος από ατσάλι. Έχει κυλινδρικό σχήμα και είναι τοποθετημένος στο κέντρο του θαλάμου καύσης και αναπτύσσει μία ιδιαίτερη «μικρή φλόγα» χαμηλής θερμοκρασίας που μειώνει αισθητά την παραγωγή ρύπων (CO και NOx).
• Ο αέρας και το αέριο που είναι απαραίτητα για την καύση, εισέρχονται στον καυστήρα και αναμειγνύονται μεταξύ τους σε μία ιδανική αναλογία.
• Η ανάκτηση της θερμότητας που περιέχεται στα καυσαέρια της καύσης και επομένως της ενέργειας που κανονικά χάνεται γίνεται μέσω μιας ειδικής διαδικασία: Οι υδρατμοί που περιέχονται στα καυσαέρια συμπυκνώνονται αφού έρθουν σε επαφή με την επιφάνεια του εναλλάκτη που έχει ψυχρανθεί από το νερό επιστροφή στο κύκλωμα θέρμανσης.
• Χάρη στο αποκλειστικό σύστημα προανάμειξης με συμπυκνώματα Planet Dewy.Zip γίνεται η ανάκτηση του 98% της θερμότητας που παράχθηκε από την καύση χρησιμοποιώντας την αρχή της συμπύκνωσης που επιτρέπει σημαντική εξοικονόμηση ακόμη και στις παραδοσιακές εγκαταστάσεις.
• Ο πίνακας ελέγχου είναι η τέλεια σύνθεση σχεδιασμού με λειτουργικότητα.
Ο λέβητας Format Dewy.Zip που χαρακτηρίζεται από κομψές και εκλεπτυσμένες γραμμές μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε χώρο. Επιπλέον ο εύκολος τρόπος επιλογής τον καθιστά πραγματικά εύχρηστο. Διάφορες χρωματιστές λυχνίες δείχνουν την κατάσταση λειτουργίας καθώς και πιθανά προβλήματα. Η συντήρηση του πίνακα είναι πολύ απλή: Ξεβιδώνουμε μόνο τρεις βίδες χωρίς να είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το κάλυμμα. Ο πίνακας μπορεί να ανοίξει πλήρως έτσι ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του.
• Όλοι οι λέβητες Format Dewy.Zip προσφέρονται με το αποκλειστικό σύστημα Aqua Guard. Αυτή η διάταξη προστατεύει τη λειτουργία του λέβητα και αυξάνει το μέσο χρόνο ζωής του. Δρα απ’ ευθείας στο κύκλωμα θέρμανσης μπλοκάροντας τις επικαθήσεις αλάτων που αλλιώς θα μεταφέρονταν στον εναλλάκτη.
• Ο λέβητας Format Dewy.Zip διακρίνεται για το σεβασμό προς το περιβάλλον χάρη στο αποκλειστικό σύστημα προανάμειξης SIME που έχει υιοθετήσει, στο οποίο αέρας και αέριο αναμειγνύονται στο εσωτερικό ενός ειδικού συλλέκτη πριν από την καύση.
Το σύστημα αυτό, δίνει τη δυνατότητα παρέμβασης στις παραμέτρους της καύσης προκαθορίζοντας την παροχή και συμβάλλοντας στην επίτευξη της βέλτιστης θερμοκρασίας της φλόγας του καυστήρα, περιορίζοντας επομένως τις εκπομπές ρύπων.
• Η ιδιαίτερη κατασκευή του καυστήρα εγγυάται το λιγότερο δυνατό θόρυβο κατά τη λειτουργία, καθιστώντας εφικτή και τη χρήση GPL.