Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » Σχετικά με το νέο σχέδιο τροποποίησης Π.Δ. 362/01

Σχετικά με το νέο σχέδιο τροποποίησης Π.Δ. 362/01

Στις 24 Μαΐου 2008, κατά τη σύσκεψη όλων των σωματείων του κλάδου στη Θεσσαλονίκη, πρότεινα εκ μέρους του Ήφαιστου να συζητήσουμε, εκτός από το θέμα της Ομοσπονδίας, και τα προβλήματα του κλάδου. Ιδιαίτερα για το θέμα της τροποποίησης του Π.Δ. 362 επισημάναμε ότι το σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης περιλαμβάνει στοιχεία σε βάρος του κλάδου. Οι συνδικαλιστές του Προμηθέα όχι μόνο αρνήθηκαν να συζητήσουμε αυτά τα θέματα αλλά με διέκοψαν λέγοντάς μου ότι είμαι «εκτός θέματος» (Υδραυλικός 1425, σελίδα 52).
Φαίνεται όμως ότι η άρνηση των συνδικαλιστών του Προμηθέα, αλλά και των άλλων σωματείων, να συζητήσουμε για την τροποποίηση του Π.Δ. 362 και των άλλων θεμάτων που θέσαμε δεν ήταν τυχαία. Κάτι παραπάνω ήξεραν. Τα όσα επακολούθησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με την τροποποίηση του Π.Δ. 362 και με δεδομένο ότι ο πολιτικός προϊστάμενος στο τμήμα επαγγελμάτων είναι ο υφυπουργός κ. Καλαφάτης (βουλευτής Θεσσαλονίκης), μας δίνουν το δικαίωμα να συμπεράνουμε ότι οι διοικήσεις των σωματείων που πραγματοποιούσαν ξεχωριστές, μυστικές και συνομωτικές συναντήσεις  (π.χ. Γιάννενα) δεν είχαν μόνο ως στόχο να διασπάσουν τον κλάδο σε επίπεδο Ομοσπονδίας, αλλά να δώσουν και την «χαριστική βολή» στον κλάδο στα αέρια καύσιμα. Με αντάλλαγμα τη δημιουργία επιτροπής εξετάσεων στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα έχουν συμφωνήσει, σε νέο σχέδιο τροποποίησης του Π.Δ. 362 με αλλαγή στη σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής, τη συμμετοχή των ΕΠΑ και τη χορήγηση της άδειας του εγκαταστάτη αερίων καυσίμων σε χιλιάδες άτομα με μόνο προσόν το πτυχίο τους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση.
Ο Ήφαιστος έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις και τις αντιρρήσεις του σχετικά με το νέο σχέδιο τροποποίησης του Π.Δ. 362 και θα συνεχίσει να αγωνίζεται, μέχρι τέλους, με όλα τα μέσα και τους τρόπους για την αποτροπή των αρνητικών για τον κλάδο διατάξεων, όπως έπραξε και το 2005.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα της βόρειας Ελλάδας, να απαιτήσουν από τους συνδικαλιστές να πάρουν θέση για τα προβλήματα του κλάδου και να σταματήσουν τις ξεχωριστές συνομωτικές συναντήσεις οι οποίες είναι σε βάρος του κλάδου. Τα συμφέροντα των συναδέλφων και του κλάδου είναι πάνω από τη ματαιοδοξία του προέδρου του Προμηθέα και κάθε προέδρου.
Θ. Γ. Χρυσολωράς