Αρχική » Επικαιρότητα » ΣΕΥΘ: Ενημέρωση για την λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου και εξαγγελία εκλογών

ΣΕΥΘ: Ενημέρωση για την λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου και εξαγγελία εκλογών

Τελική ημέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων ορίζεται η Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

«Αξιότιμοι Φίλοι & Συνάδελφοι,
Μια θητεία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας καθώς και των συμβούλων στις Ομοσπονδίες μας, έφτασε αισίως στο τέλος της. Tρεισήμισι χρόνια περίπου όλα τα μέλη του Δ.Σ. ήταν προσηλωμένα στο καθήκον, στο οποίο τους είχαν αναδείξει όλοι οι συνάδελφοι στις τελευταίες εκλογές μας, τον Μάιο του 2018. Το έργο που αφήνει η απερχόμενη θητεία, συμπεριλαμβάνει αρκετές δραστηριότητες, σεμινάρια, ενημερώσεις, και διεκδικήσεις με επιτυχίες πάνω σε δικαιώματα του Κλάδου μας. Πρωτεργάτης το Δ.Σ. όρισε και διεκδίκησε δικαιώματα, τα οποία διατήρησαν το Σύνδεσμό μας μέσα στα όργανα ορισμού των δικαιωμάτων του Κλάδου μας, καθώς και πρωτοπόρο σε ιδέες και δράσεις, αφήνοντας στην επόμενη νέα διοίκηση του Συνδέσμου μας, πλούσιες ιδέες με όραμα και στόχο να συνεχίσει την πορεία προς τον πλήρη εκσυγχρονισμό, και την ενδυνάμωση του Συνδέσμου και του Κλάδου μας.
Στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Συνδέσμου μας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, στην Αίθουσα «Παναγιώτης Παπαδόπουλος» του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, από τις 18:00 μέχρι τις 20:15 και θα αναμεταδοθεί μέσω διαδικτυακής ψηφιακής πλατφόρμας ζωντανά, για να την παρακολουθήσουν όσοι συνάδελφοι δεν μπορέσουν να παραβρεθούν. Οι εκλογές του συνδέσμου μας, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Συνδέσμου μας, την Παρασκευή 29 και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου 30 – 31 Οκτωβρίου 2021, από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα και τις τρείς ημέρες. Επειδή οι εποχές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και δύσκολες, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν έχουν αλλάξει τελείως τις καθημερινότητα μας και τις συνήθειές μας, κατά την διάρκεια των εκλογών θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα, τα οποία ισχύουν για την προστασία κατά της διασποράς Covid-19. Σας παρακαλούμε πολύ να τηρηθούν κατά γράμμα από όλους.
Κατά την διάρκεια των εκλογών, δικαίωμα εκλέγειν έχουν όσα μέλη έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους μέχρι και το 2020, ή τακτοποιήσουν τις οφειλές τους πριν την ψηφοφορία. Δικαίωμα να δηλώσουν υποψηφιότητα έχουν όσοι συνάδελφοι μέλη μας, είναι οικονομικά τακτοποιημένοι μέχρι και το έτος 2020 και έχει συμπληρωθεί ένα έτος από την εγγραφή τους στο Σύνδεσμο. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι συμμετέχουν στις εκλογές είτε σε συνδυασμό, είτε σαν μεμονωμένοι υποψήφιοι, είτε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται προς το Δ.Σ. του συνδέσμου πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες προ της γενικής συνέλευσης. Συνεπώς, τελική ημέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων ορίζεται η Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. Οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν εγγράφως στην γραμματεία του Συνδέσμου.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητες για τις παρακάτω θέσεις :
1) Σύμβουλος Διοικητικού Συμβουλίου.
2) Σύμβουλος Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος.
3) Σύμβουλος Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.
4) Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής Συνδέσμου.
Καθήκον μας είναι η συμμετοχή όλων των μελών μας, στην Γενική Εκλογική και Απολογιστική Συνέλευση, καθώς και στην εκλογική διαδικασία του συνδέσμου μας, είτε σαν υποψήφιοι είτε σαν εκλέκτορες. Η δυναμική παρουσία του Συνδέσμου ενισχύεται ολόψυχα, από την συμμετοχή όλων μας, και εμψυχώνεται όταν όλοι μαζί, δρούμε σαν μια συγκροτημένη ομάδα ευσυνείδητων επαγγελματιών, οι οποίοι δρουν, οραματίζονται και συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα του Κλάδου τους, και ορίζουν από κοινού το επαγγελματικό τους μέλλον.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά, και είμαστε στην διάθεσή σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Ο πρόεδρος, Φώτιος Τσαπαδάς
Ο γεν. γραμματέας, Παναγιώτης Ευαγ. Καράμπελας».