Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » ΣΕΥΑ: Το κέρδος πιο πάνω από την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων

ΣΕΥΑ: Το κέρδος πιο πάνω από την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων

dav

Σε δελτίο τύπου του Συνδέσμου της Αθήνας, αναφέρεται:
«Απέραντη θλίψη και οδύνη μας προκάλεσε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Γνωρίζουμε ότι τα λόγια παρηγοριάς δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο όσων θρηνούν για την απώλεια των συγγενών τους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, ζητώντας να στηριχτούν με κάθε τρόπο οι οικογένειες των θυμάτων, όπως και να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες αυτού του δυστυχήματος.
Ένα δυστύχημα που μόνο ως εγκληματικό μπορεί να χαρακτηριστεί, μετά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από την πλευρά των εργαζομένων και τις συνεχείς εκκλήσεις τους προς την πολιτεία, για τη λήψη μέτρων ασφαλείας. Δυστυχώς το κέρδος αποδεικνύεται ότι είναι πιο πάνω από την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων. Το κόστος για την τοποθέτηση μέτρων ασφαλείας που αποτρέπουν τέτοιου είδους δυστυχήματα, και τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα στους σιδηροδρόμους όλων των ευρωπαϊκών χωρών, φαίνεται ότι αποτελούν συνειδητά βαρίδια για την ελληνική Πολιτεία και την επιχείρηση των σιδηροδρόμων. Όχι άλλες θυσίες ανθρώπων στο βωμό του κέρδους.
Το Δ.Σ.».

 

Ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους λαούς Τουρκίας και Συρίας
Την έμπρακτη αλληλεγγύη του προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς επέδειξε ο Σύνδεσμος Υδραυλικών της Αθήνας.
Στο πλαίσιο αυτό προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, μέσω του καλέσματος που απηύθυνε προς τα σωματεία μέλη της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), αλλά και μέσω της αυτοδιαχειριζόμενης ομάδας «Ο άλλος άνθρωπος – Κοινωνική Κουζίνα».
Η βοήθεια περιλάμβανε φαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης για παιδιά και ενήλικες, που μέσω αποστολών θα προωθηθούν στις γειτονικές χώρες.
«Με αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, εκφράζουμε τη στήριξή μας. Οι στιγμές αυτές είναι βαθιάς οδύνης και θλίψης. Είμαστε δίπλα στους δοκιμαζόμενους από τους σεισμούς λαούς», επεσήμανε το ΔΣ του Συνδέσμου.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σύνδεσμοι